Inet frågar SweClockers – Vad skulle du vilja förbättra på Inet.se?

Permalänk
Medlem

sluta köpa in lakritsstänger, bara psykopater föredrar dem över tivoli, hallon, etc

Permalänk
Medlem

Saknar kampanjer och bundlingar liknande Newegg och Microcenter har i USA.

Permalänk
Medlem
Skrivet av phanto:

sluta köpa in lakritsstänger, bara psykopater föredrar dem över tivoli, hallon, etc

Fick salt karamell sist 😁 Så man kan ha tur ibland.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG Strix X570-F Gaming | ASUS 3080 TUF | 32GB DDR4 3200MHz | Corsair HX1500i

Permalänk
Medlem

Kasta Qliro åt helvette.
kör med klarna istället.
Öppna fysisk butik i Uppsala. Ändå 4 största stan i Sverige.

Visa signatur

ASUS X570-F, AMD Ryzen 9 3900x, 16Gb RAM, Gigabyte 2070Super auros

Permalänk
Medlem

Det mesta har redan föreslagits men jag skulle vilja kunna välja smak på godisstång, iallafall ett "helst smak" eller "helst inte smak"alternativ.

Eller välja bland kategorier av smaker.
"Fruktig" så får man hallon, jordgubb eller päron typ.
"Lakrits" så får man något sådant.
"Godis" cola, polkagris eller kaktus.

Jag har absolut ingen aning om vad det finns för smaker och jag förstår att detta skulle innebära en hel del merarbete, men ide bara 😇

Visa signatur

"When elephants fight, it is the grass that suffers"

Permalänk
Medlem

Gamla sajten var mycket bättre.. Gillar enbart att det är darkmode på den nya sidan nu (SweClockers when?), men vit text på grå sida är något svårt för mig att läsa. Kanske har det att göra med min skärm eller så har jag synfel.

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk

En valbarhet inne på profile-settings:
"Set default view as" Sorterat på: [Billigast överst] istället för Populärast

Permalänk

Eran support för garantiärenden. Detta är anledningen att jag ALDRIG handlar från er längre då ni inte hade möjlighet att bekräfta felet på ett grafikkort jag hade. Och ni ville inte byta ut det heller fören jag kontaktade Gigabyte som fick skälla på er. Jag valde istället att häva köpet och gick till Webhallen istället. Webhallen är så mycket bättre på att hantera garantiärenden. Oavsett vad det är.

Visa signatur

CPU: AMD FX-9590 | CPU COOLER: Noctua NH-D15 | MB: Gigabyte 990FXA-UD3 | GPU: Gigabyte GV-RX580AORUS-8GB (Radeon RX580 8G) | RAM: 32 GB HyperX Savage 2400MHz DDR3 | SSD: OS/PROG/SPEL: 2x Kingston A400 480GB (Raid 0) | HDD (Lagring): 500 GB | Chassi: Cooler Master Storm Trooper (Windowed) | PSU: Coolermaster V1200 | Skärmar: 3x24" ACER - G246HLBbid 60hz + 1x24" ACER - GN246HLB 144hz

Permalänk
Medlem

Filter behöver verkligen förbättras och ge möjlighet till att söka specifika funktioner inom många kategorier av produkter samt att mått behövs på fler produkter.

Länk till manual på tex moderkort?

Möjlighet att enkelt skippa direkt till specifikationer utan att behöva skrolla förbi tillverkarens reklam för produkten

Visa signatur

Acer Triton 500 | CPU: Intel 9750H | Ram: 16gb ddr4 2666mhz | Nvme1: Samsung 970 EVO Plus 500gb | Nvme2: Samsung EVO Plus 1TB | Gpu1: Intel UHD 630 | Gpu2: Nvidia RTX2060 Mobile | OS: Arch Linux

Permalänk
Quizmaster Göteborg 2023

Priser

Jag skulle vilja förbättra priserna på GPU 🙃

Permalänk
Medlem

Jag var inne i butiken i Stockholm häromdagen. Det fanns ingen kundterminal att söka på, så jag ställde mig vid en dator, öppnade en webläsare och gick in på inet.se
Då fick jag vad som jag upplevde som en helt annan websida än den jag når hemifrån. Jag använde den inte länge, men jag upplevde den som svårare både att hitta den typ av varor jag var intresserad av och att hitta status om varan jag ville ha fanns i butiken eller inte.
På webben på datorn hemifrån syns det mycket bättre.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gashemi:

Saknar kampanjer och bundlingar liknande Newegg och Microcenter har i USA.

Tänker du på MC's i vissa fall extremt nersatta priset på cpu, moderkort,ram?

Eller att Inet skulle köra en "bundle" med tex cpu, moderkort och ramminne, och de har lagt till nvme disk eller AIO kylare i "bundle" och det är en liten rabatt än att köpa separat?

Vill minnas att de haft "uppgraderingspaket" tidigare från och till med Intel & amd men lägger en kvalificerad gissning att "intresset" inte var så hög eller utav en annan anledning tex fler köper separat och valmöjligheterna är fler.

Men då kommer problemet att alla tycker ju inte "lika" och Inet kan ju inte ha "alla" kombinationer av moderkort,cpu,kylare , nvme disk m.m.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av leafbranch:

*Fyndvaror ska vara märkbart billigare än de nya produkterna. Delvis kännas som en bra deal

Ser ofta fyndvaror dyrare än nya.

Permalänk
Medlem

Med tanke på att Webbhallen och komplett är konkurenter så kanske man ska kolla på hur man behåller sina kunder med.
Vet att en av dem med sina prestationer man kan låsa upp ger rabbater.
Vilket gör att man belönar de som aktivt handlar hos en.
Jag t.ex har handlat aktivt hos inet i ca 12 år.
De blir en del pengar. Men känner egentligen inte att jag blir belönad mer än godisbiten som kommer med.
Hade velat se mer fördelar för vara en långvarig kund och handlat för sånna summor man gjort.

Permalänk
Medlem

Jadu, priserna.

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem

Inet har redan den bästa sidan men det går ändå alltid att förbättra. Det jag tänker mest på är än fler filtrerings- och sorteringsalternativ.

Permalänk
Medlem

”Den nya webbshoppen”

I tråden här skriver dem att nästan inget är ändrat…

Lite dubbla budskap kanske?

Klicka för mer information
Skrivet av Inet:

Tack för att du tar dig tid att engagera dig och övriga som "gillar", jag är medveten om att ofta upplevs all förändring sämre, men man måste våga utveckla annars kommer bolaget till slut bli helt utdaterad, vi är väldigt försiktiga med vårt legacy och vår kärnmålgrupp, entusiasterna, så vad ni tycker är otroligt viktigt för Inet och även mig personligen. Fokus hos oss ligger på att bygga en "Desktop first" webb med fokus på innehåll, så som recensioner, specifikationer. Sen bygga egna funktioner för att sortera, lista och filtrera bland produkterna.

Vill gärna vet lite mer om vad det är som är katastrof? Vi har inte lanserat något ny webb, dock möblerat om en aning på vissa sidor och stora förändringen är att vi ökat bredden med 110 pixlar och förändrat lite hur trädet fungerar.

Målet har varit att presentera mer information "in screen" för att slippa scrolla och mer logiskt placerat än tidigare samt adderat t.ex. "snabbfakta" på produktsidan som jag tror underlättar för många.

Jag hoppas få "se er" under Megaklick på torsdag och ser fram emot feedback live som vi kan diskutera och viktigt för oss är att få reda på vad ni vill att vi fokuserar på för att ni ska tycka inet.se blir bättre. Vi lyssnar verkligen och mycket av det vi gör kommer från feedback från er, t.ex. dark mode som är uppskattat av många.

Vi sitter inte fast i någon plattform utan utvecklar och designar i princip allt själva och vi måste våga prova nya saker, ibland lyckas vi med något som är bättre än andra ibland kanske det uppfattas som bättre tidigare och då kanske det inte är värre än att man backar tillbaka, men prova måste man ju!

Jag är redo under Megaklick på torsdag ser mycket fram emot att besvara alla era funderingar om webben, Paypal, Klarna och butiker, jag är fortfarande relativt väl insatt i det mesta efter att jobbat över 23 år på Inet

Ses på torsdag!

Trevlig kväll,
Wickman

Visa mer
Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

”Den nya webbshoppen”

I tråden här skriver dem att nästan inget är ändrat…

Lite dubbla budskap kanske?

Klicka för mer information
Visa mer

Mja, det stämmer inte helt. Går man in på tex wayback machine och tittar på gamla sidan så är det rätt stora ändringar jämfört med nuvarande

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av mats42:

Mja, det stämmer inte helt. Går man in på tex wayback machine och tittar på gamla sidan så är det rätt stora ändringar jämfört med nuvarande

Håller med, blir bara fundersam varför alla tycker olika och säger olika om samma sak. Utseendet har ändrats en hel del, resten är kanske relativt hur mycket man stör sig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nozomi:

Ser ofta fyndvaror dyrare än nya.

Problemet (killgissar) är nog att fyndvara inte har någon koppling till ordinarie vara, utan är ett eget artikelnr med egen prissättning.
Hade varit bättre att ha det kopplat och sätta tex att priset ska vara 80% av ordinarie vara, då hade det hängt med prisökningar/säkningar och kampanjer.

En kul grej är kanske att få sätta det till 90-70% där det minskar med en procent per dag, för att på så sätt bli av med mer fyndvaror. Och blir lite gamification. Ska jag slå till nu eller vågar jag vänta en till dag för att priset ska vara lägre med risk för att någon annan köper den osv.

Permalänk
Medlem

Jag ger mig inte... Dr Inet, kom tillbaka!

Permalänk
Medlem

> Sortera efter höjd på RAM-moduler
> "Hackiga" sliders, dvs går inte att stanna slidern på t.ex. en längd som ingen produkt har. Gillar dock staplarna i sliderna så man har ett hum om hur många produkter som finns. (PCPartPicker har bra sliders)
> Se Inet på PCPartPicker
> Sortera efter skärm med VESA fäste
> Ha alla PCIe kort/adaptrar på samma ställe?
> Önskelista eller något smidigare än sparad kundvagn, och kanske att man blir promptad att kolla önskelistan innan man lägger beställningen. (har flera gånger missat att lägga till något som jag har i sparad kundvagn/önskelista hos andra butiker.)

Visa signatur

Aopen H450A, MSI B450m
Ibland så skriver jag inte så fort.
Salt kan behövas om jag skrivit något efter 23:58

Permalänk
Skrivet av gashemi:

Saknar kampanjer och bundlingar liknande Newegg och Microcenter har i USA.

Det är konstigt att inga svenska ÅF har upptäckt det. Tänk vad många det skulle locka.

Permalänk
Medlem

Gör något vettigt av Achievements.
Som det är nu är det helt meningslöst då man inte uppnår något.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinkefing:

Det är konstigt att inga svenska ÅF har upptäckt det. Tänk vad många det skulle locka.

Problemet är väl att de var aldrig bra, Inet har kört med bundles tidigare och har för mig även Webhallen och Komplett. Sverige och Europa kommer nog aldrig att uppnå motsvarande deals som Microcenter har.

Visa signatur

GPU: 1050ti| CPU: Ryzen 7 3700x | Mobo: MSI B450 Tomahawk MAX | RAM: G.Skill FlareX 16GB | CPU kylare: Corsair H100i | Lagring: 32 TB|

Permalänk
Medlem
Skrivet av mats42:

Lägg tillbaka den gamla webben. Den var betydligt bättre än nuvarande katastrof.
Jag undrar bara hur mycket pengar ni har kastat bort på att skapa nått som är radikalt mycket sämre (dvs precis varje ändring ni har gjort)

Målet med en ny hemsida är inte smidig utan att du som kund stannar så länge som möjligt kvar på sidan innan du handlar/lämnar sidan.

Så meningen är att försvåra för kunden. Varför tror du mejeriprodukterna i butiken är längst in i butiken?

Men jag håller med dig det blir omständigt för oss som kunder.

Brukar sluta med att man kör på prisjakt och gör sitt val. även denna sida har samma tänk.

Visa signatur

Ryzen 5800X ROG STRIX X570-f GAMING FlareX DDR43600 cl 14-14-14-34 EVGA FTW3 Ultra RTX 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av sesese:

Målet med en ny hemsida är inte smidig utan att du som kund stannar så länge som möjligt kvar på sidan innan du handlar/lämnar sidan.

Så meningen är att försvåra för kunden. Varför tror du mejeriprodukterna i butiken är längst in i butiken?

Men jag håller med dig det blir omständigt för oss som kunder.

Brukar sluta med att man kör på prisjakt och gör sitt val. Ävensom även denna sida har samma tänk.

En webbutik har ca 7 sek på sig att fånga kundens intresse. Därefter går väldigt många vidare till nästa sökresultat. Dvs hittar inte kunden rätt vara/kategori på max 10 sek så kostar det i form av tappade avslut.

Mejeriprodukterna står främst där de står därför att det är där lager och kylrum finns. Korta transporter med högfrekventa varor. Du vill inte vara ute bland kunder och kundvagnar med en pall mjölk, i synnerhet inte vid ett ras. Dessutom ska mejeri komma efter kött och grönsaker om du vill ha chans till merförsäljning baserat på dem. Du köper inte grädden först för att sen köpa kött och tex kantareller. Däremot finns det en god chans att du överväger gräddstuvade kantareller som tillbehör till köttet du har köpt.

En välbyggd butik ska gå i vänstervarv. Majoriteten av befolkningen är högerhänt - därmed körs vagnen/korgen främst med vänstern och i en vänstervarvad butik passerar då den plockande högerhanden fler hyllmetrar = mer försäljning

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Inet

Stort tack för all feedback, försökte hinna med att prata om så mycket som möjligt under streamen idag, så in och kolla i efterhand om ni missade.

Rent konkret har jag tagit med mig
* Vi kommer göra så att trädet går att få i lägre upplösning, borde bli klart inom nån vecka eller så, ska se om vi kommer ända ner till 1079 pixlar på vettigt vis.

* Önskelista med prisbevakning, det ska vi såklart lösa!

* Kunna filtrera på kampanjvaror, klart man ska kunna det!

* Att filtret stegar i "sliders" mellan de värden som finns att välja mellan, kommer fixas!

* Kundklubben ska vi ta tag i, Swexclusive kommer leva vidare fast i liten annan tappning där vi inte kräver medlemskap men samtidigt kommer det vara något man får "ansöka om" och inte för alla så vi kan hålla en tight grupp som vi verkligen kan göra riktigt bra erbjudande till och förhandsinformation, dolda streams, mer "pengar på födelsedagen" o.s.v. Kom gärna med namnförslag, Inet VIP, Guld, Pro eller liknande känns inte rätt.

* Kommer titta på hur mycket inställningar vi kan låta användaren göra på ett vettigt sett, fanns önskeål att vara med i SMS-lista för att få viss kommunikation den vägen, vi är verkligen försiktiga med hur vi kommunicerar vill inte spamma någon men vi vill också kunna informera om en grym kampanj och då måste vi ha samtycke från er. Sen att anpassa upplevelsen, vill man alltid ha alla filterval aktiva så ska det gå att ställa in, vilken typ av produktlistning.

* Fyndhörnan behöver bättre funktionalitet, det ligger även i vårt intresse att sälja produkterna i fyndhörnan så snabbt som möjligt, vill även tydligare kunna visa på en ny produkt att det även finns en från fyndhörnan där man kan spara "xx kronor", viktigt med hållbarhetstänket, vi slänger aldrig något utan försöker återställa och vara tydliga med skicket på varorna i fyndhörnan och ofta spelar det ju ingen roll om kartongen varit öppnad tidigare, det är ju samma garanti och kvalité på själva produkten.

* Datorbyggaren ska vi ge mer kärlek, här vill jag gärna ha förslag på vad vi kan göra bättre, men tror nästan det får bli en separat tråd, kanske en mindre stream där vi bara pratar datorbyggare och hur vi kan göra den bättre och enklare att använda. Vill att man ska kunna lägga upp sina byggen och att vi har förslag på färdiga byggen som ni skulle rekommendera som andra kan utgå från med mera.

* Vi kommer inte byta till Klarna, vill äga vår egen check-out och inte sitta fast i klorna på något stort bolag som gör vad dom vill med all kunddata och dessutom tar väldigt mycket betalt av oss som handlare. Qliro är den nästa bästa fakturalösningen tycker jag själv ur ett kundperspektiv så vi kommer köra på med dom tills vidare, en vacker dag kanske vi gör en egen "Inet-faktura" så sköter vi allt själva.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Wickman

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Steffe:

Annat fakturaföretag 🙃 Qliro kan fara och.. 😁

Har aldrig vågat använda Qliro p.g.a. alla dåliga omdömen de fått. Instämmer därmed i kören: Klarna till folket!

Visa signatur

🖥️ 13600K • RTX 4080 • 32GB DDR5 • 2TB NVMe • LG C3 OLED 42"
💾 4790K • 16GB DDR3 • 14TB HDD • Plex ❤️
💻 MacBook Air M1
🎮 Xbox Series X

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Sugu:

Problemet är väl att de var aldrig bra, Inet har kört med bundles tidigare och har för mig även Webhallen och Komplett. Sverige och Europa kommer nog aldrig att uppnå motsvarande deals som Microcenter har.

Vad är det Microcenter har som en butik i Europa inte skulle kunna uppnå?

Finns det butiker i Europa som riktar sig mot hela Europa?