Veckans fråga: Använder du primärt stationär eller bärbar dator?

75% min stationära dator.
10% min bärbara Macbook Air.
10% min iPhone.
5% min iPad pro.

Stationär. Åker nästintill aldrig buss eller tåg privat och gör jag det konsumerar jag media (ljus, internet, inte gärna film) via telen och eböcker via ebokläsare. Nångång i fjällstugan har jag saknat en bärbar..kanske skaffar en sån eller en surfplatta.

En gammal stationär. Dess dagar är dock räknade och min nästa dator kommer sannolikt bli en portabel liten laptop som mest kommer fungera som "desktop replacement".

Mitt svar skulle nog bli: Ja.

Har inte ens en laptop.
100% stationärt.

90% stationär
10% fonen

I skärmtid vinner ipaden men när en dator används så används den stationär oerhört mycket mer än min bärbara. Föredrar skärmytan av mina tre skärmar på den stationära mot den ensamma 13” skärmen på den bärbara.

Har tre stationära på strategiska platser hemma.
Tvungen att ha bärbar i jobbet tyvärr.
Men den görs ju om till en stationär när man jobbar med den. 😀

Kanske typ 70% stationär och 30% telefon om man ser över ett år, säkert närmare 80% telefon under sommaren dock.

Laptop använder jag så gott som aldrig utanför jobb.

100% laptop. Både hemma och på jobbet.

Men, privat har jag en MSI Gaming bärbar, som sitter i en docka, så jag använder den nästan stationärt, men kan koppla ur och fortsätta använda. Sen en soff-laptop, framför TV, av märket Apple Macbook Air

Skulle väl gissa typ så här enkelt räknat.
Mobil/platta surfa/läsa forum, stationär spela och laptopen som backup om spelriggen pajar eller liknande.

80% Mobil/Surfplatta
15% Stationära dator.
5% Laptop

Föredrar alltid en stationär.

Har noll behov av en bärbar längre skulle kunna tänka mig att köpa en paddle, men der finns inga bra android plattor längre.

Beror på lite. Ska jag göra något mer krävande (typ omkoda film) eller sitta vid datorn en längre tid startar jag oftast stationära.
Men annars om jag ska göra något snabbt (typ skriva något som detta) fäller jag bara upp locket på MBP'n och börjar.
Startar jag stationära tenderar jag att sitta vid den resten av dagen så försöker undvika det

När jag har tillgång till båda så är det stationär som gäller, enda undantaget är när man leker omkring med alternativa operativsystem på bärbara.

Stationärt både hemma och på jobbet, men räknar jag skärmtid vinner nog mobilerna.

Stationärt både hemma och på jobbet, då jag föredrar prestanda, kvalité, 100% egenutvalda komponenter, låg ljudnivå och ergonomi.

Bärbar på jobbet (runt 70% i dockningsstation) och stationär hemma. Jag har faktiskt bara ägt en enda bärbar i mitt liv, och det var under studietiden. Då hade jag dessutom en stationär också.

100% Stationär. Jag äger inte heller nån laptop.

Dem gånger jag har blivit tvingad att använda laptop har det bara gjort mig frustrerad.

Senast redigerat 2020-07-22 20:44

100% stationär hemma, 95% stationär på jobbet, 5% laptop för möten etc.

Stationär dator eller dockad laptop hemma. Ipad eller telefon i soffan. Dockad laptop mestadels på jobbet.

Stationär på jobbet (mindre saker på bordet), laptop hemma men den åker snart ut och in med en stationär där också.

Stationär dator till 99%.
En Surface Pro 2 som trådlös HTPC i sovrummet. Eller trådlöst vetefan, då batteriet inte räcker mer än 45 minuter så är det numera alltid strömkabel inkopplad.

Röstade 50/50 men på en hel vecka är det nog 70-80% bärbart och resterande stationärt här hemma. Min laptop står på köksbordet oftast och denna är igång dagligen. Min stationära är bara på om jag har tid över på kvällen. Helgerna används den dock mycket mer.

Då jag föredrar kompakta och mindre datorer så gillar jag nog i dagsläget laptops mest. Men formfaktorn begränsar också prestandan, och prestanda kostar väldigt mycket.

Ja, det var en svår fråga ... Jag röstade på laptop då jag tror att merparten av den fritid jag nyttjar en dator är vid en av mina två laptops. Däremot använder jag ena stationära som server vilken nyttjas 24/7, och den andra vid arbeten som kräver mer kräm eller längre sitt-tid än endera laptop kan erbjuda, vilket periodvis kan utgöra närmare 100% av fritiden.

På kontoret är det laptop som är standardutrustning (givetvis dockad till tre skärmar och med fristående tangentbord och mus), men jobbar jag hemifrån är det vid den stationära jag sitter (remotande in till en virtuell burk och därifrån vidare med SSH till jobblaptopen, och sedan vidare med SSH till servrar och dylikt ... ).

Men ja, svår fråga som sagt ...

Definitivt stationär hemma. Inte bara pga prestanda utan för att tillbehören är väldigt viktiga vid riktigt datoranvändande enligt mig. Mus, tangentbord och, inte minst, skärm håller inte måttet på andra enheter när man jämför.

Laptopen används nästan aldrig hemma. Om jag inte använder den stationära datorn så är det antagligen bara lite enkel surf som gäller, alternativt appstyrning av någon annan enhet, och det räcker mobilen till.

Blir en hel del bärbart ändå, sjukt gött att sitta i skräddarställning och slösurfa med laptopen i knät medan man glor på TV. Gör även en hel del servermeck med bärbar.

70% stationär (spel) 30% mobil (surf)

100% laptop, tredje 17" tummaren jag köpt, det viktigaste för mig som spelar, ser på film och bilder och arbetar med den är en bra skärm, minst 90% eller helst 100% srgb (100% srgb på senaste), 120Hz eller mer (144Hz just nu), ljusstark (>300 nits) och vida vinklar (ips). Sen en ok gpu har i min senaste dell laptop ett rtx2060 som är helt ok.

99% stationärt. Är egentligen bara när jag ska felsöka bilen som jag drar igång den gamla häcken