Macbook Pro har slutat fungera

Permalänk
Medlem

Macbook Pro har slutat fungera

Tjena!

Sitter här med en nyligen till synes helt död Macbook 13 incheckning mid 2012. Datorn är köpt i början av 2013 och Jag köpte datorn av en mycket trogen kompis för ca 2 månader sedan som jag är övertygad inte haft en del i vad som hänt.

BAKGRUND

Tidigare symptom; efter att jag flyttat (3 dagar sedan) har wi-fi betett sig konstigt. Detta var extra tydligt idag, då den kontinuerligt gick av och på (något jag läst är ett vanligt problem.)
Sen brukar den ibland lite extra vid uppstart, men detta har jag antagit varit SSD diskens naturliga ljud.

Vad som hände: jag satt och höll på med en extern hårddisk som jag tidigare använt i min förra dator. Hårddisken som man kopplar in via USB har tidigare varit lite strulig, någon form av glapp i kontakten man kopplar in i hddn som bildats efter några år. Detta har blivit värre på sistone och fungerar knappt över huvud taget, men jag tänkte försöka lägga över lite filer. Jag satt o försökte få det att funka. Då slocknar datorn plötsligt. Allt blev svart.

Vet inte om det är relevant, men idag råkade jag för första gången någonsin tappa min dator från sängkanten (ca 2/3 meter). Märkte inga direkta skador då. Lite senare på kvällen var wi-fi ovanligt besvärligt med på/ av.

PROBLEM:
-Datorn ger ingen respons när man försöker starta den.
-"elektroniskt" ljud från vänster sida där komponenter kopplas in.
-strömsladden blinkar rött/grönt (svagt) samt tickande ljud.
-Helt svart skärm, reagerar inte på något alls.
-INTE grå skärm med frågetecken etc, som jag läst om.

Någon som kan tänka sig vad felet är? Måste man skicka in den till support? Garantin har gått ut och har inget AppleCare så det lär väll kosta en del..?

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro