I slutet av 2017 lanserade Intel processorfamiljen Coffee Lake, med bland annat toppmodellen Core i7-8700K som blev företagets första sexkärniga modell för konsumenter. Sedan en tid tillbaka har det talats om att företaget förbereder flera nya modeller i samma familj, däribland en processor med 8 kärnor och 16 trådar.

En användare på Reddit har nu upptäckt att Intel i dokumentationen på sin webbplats refererar till en modell med namnet "Coffee Lake S 8+2". Detta tros referera till en icke-tillkännagiven modell och siffrorna i namnet avslöjar att det handlar om en processor med åtta kärnor och en integrerad grafikdel.

Ännu är väldigt lite känt om processorn, som ser ut att bli först ut med åtta kärnor för Intels ordinarie konsumentplattform. Bolaget har sedan några år tillbaka erbjudit modeller med åtta kärnor, dessa har dock endast funnits tillgängliga för bolagets dyrare HEDT-plattformar LGA 2011 och LGA 2011-3.

Enligt den officiella informationen på webbplatsen är Coffee Lake S 8+2 en del av Intels åttonde processorgeneration, vilket innebär att den troligen blir kompatibel med nuvarande styrkretsar i 300-serien och sockel LGA 1151.

Det handlar än så länge om obekräftade uppgifter och företaget kan även välja att introducera processorn tillsammans med styrkretsen Z390. När detta kan tänkas ske är ännu okänt.