De senaste fyra åren har tillverkaren Ilife Technologies och konsolmakaren Nintendo varit i strid med varandra. Detta då de förstnämnda stämt Nintendo för att de gjort intrång på företagets patent och använt teknik som tillhör dem i den rörelsekänsliga Wii-kontrollen.

Nu rapporterar Glixel att det nu kommit en dom i fallet, där Nintendo döms till att betala 10 miljoner USD, motsvarande cirka 80 miljoner kronor, i skadestånd. Domstolen anser att Nintendo inkräktat på Ilifes patent för teknik som känner av när kontrollen tappas i golvet.

Enligt Nintendo har de inte gjort något fel i sammanhanget. Detta då patentet enligt dem var felaktigt skrivet, vilket i sin tur gör det ogiltigt. Konsoltillverkaren meddelar även att de kommer överklaga domen så snart som möjligt.

Ilife yrkade ursprungligen på en skadeståndssumma på motsvarande en miljard kronor, men summan ansågs vara orimlig i sammanhanget. Tillverkaren har under de senaste fyra åren även stämt andra företag för intrång på samma patent, bland annat Fitbit och Under Armour.