#wifi

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

I samarbete med Asus
100

Så fungerar Asus Aimesh – förvandlar vanlig router till mesh

I det första avsnittet av SweClockers nya satsning "Så fungerar" förklarar Karl Emil Nikka hur tekniken Asus Aimesh gör det möjligt att koppla ihop flera routrar för att utöka räckvidden i det trådlösa nätverket.

27

Wi-Fi Alliance avtäcker nästa generations krypteringsprotokoll WPA3

I samband med CES 2018 passar organisationen Wi-Fi Alliance på att uppdatera krypteringsstandarden WPA2, där denna efter 14 år ersätts av WPA3.

73

Intel "Coffee Lake" och styrkretsen Z370 lanseras fjärde kvartalet 2017

Den åttonde generationens Core-processorer "Coffee Lake" släpps i slutet av året och får sällskap av styrkretsen Z370. Uppgifter till SweClockers talar dock om att generationen kan bli kortlivad.

73

Intel 300-serien styrkretsar får integrerat Wifi och USB 3.1

I enlighet med tidigare uppgifter får nästa generations styrkretsar för sexkärniga Coffee Lake från Intel integrerat stöd för USB 3.1 och trådlöst 802.11ac-nätverk.

17

Intel 300-serien styrkretsar kan få integrerat Wifi och USB 3.1

I samband med arkitekturen Cannonlake släpper Intel en ny generation styrkretsar, som kan bli först ut med integrerat stöd för trådlöst nätverk och USB 3.1.

6

Qualcomm presenterar 5G-modemet X50

För att vara tidigt ute med 5G-tekniken lanserar Qualcomm ett nytt modem, som är tänkt att användas av företag som vill experimentera med 5G-produkter.

18

Nätverk med 802.11ad och MU-MIMO syns på IFA 2016

Under årets IFA-mässa i Berlin syns en tydlig utveckling inom trådlösa nätverk. SweClockers passar på att utforska nya standarder som letar sig in i routrar och klientenheter.

14

Andra generationens Wifi 802.11ac förbättrar både ny och gammal hårdvara

Andra generationens 802.11ac-specifikationer är släppta med löften om förbättrad prestanda och finesser, där stöd för dessa i vissa fall redan finns i tidigare lanserade routrar.

85

Läget för 5G - när, vad och hur?

I olika länder världen över har testpiloter för 5G-nätverk inletts, och Sverige står på tur. Men vad kommer tekniken innebära, när når den oss och hur länge dröjer det innan den rullas ut?

77

Apple och Cisco dödförklarar 2,4 GHz wifi

Wifi i 2,4 GHz-bandet har blivit mindre populärt på senare år, och nu slår företagen Apple och Cisco ytterligare en spik i kistan i en ny rapport som mer eller mindre dödförklarar frekvensbandet.

44

TP-Link Talon AD7200 första Wigig-routern

Den nya standarden för råsnabb trådlös kommunikation heter 802.11ad, eller Wigig som den även kallas. TP-Link blir först ut med en router som stöder tekniken.