#wifi

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

16

Intel introducerar Tiger Lake med Xe-grafik och Thunderbolt 4

Efter Ice Lake kommer Tiger Lake, som bestyckas med arkitekturen Willow Cove och Xe-grafik för dubblerad spelprestanda.

11

Asus släpper Wifi 6 till stationära datorer

Den som suktar efter snabba trådlösa nätverk i stationära datorer bjuds på just detta med instickskortet Asus PCE-AX3000.

17

MSI Cubi 5 10M ger sex kärnor och 64 GB primärminne i kubformat

Den kompakta kubdatorn MSI Cubi 5 10M bestyckas med sexkärniga Intel Comet Lake, 64 GB primärminne och trådlöst Wifi 6.

15

Wifi 6-standarden med tre gånger högre hastigheter färdigställs

Trots att produkter redan finns ute i butiker färdigställs Wifi 6 först nu och de första enheterna certifieras. Framstegen innefattar högre hastigheter och effektivitet jämfört med Wifi 5.

I samarbete med Asus
48

Det här är på gång i Wifi 6 – nästa generations trådlösa nätverk

Nästa generations trådlösa nätverk börjar sakta men säkert nå marknaden. I denna artikel går Yoshman igenom tekniken och vad den tillför jämfört med tidigare versioner.

113

Huawei stängs ute från Wi-Fi Alliance, SD Association och USB-IF

Bekymren är inte över för Huawei, som de senaste dagarna även blivit utestängda från standardiseringsorganisationerna bakom Wifi, USB och SD-minneskort.

28

Allvarlig säkerhetsbrist i WPA3-kryptering för trådlösa nätverk uppdagas

Krypteringsstandarden WP3 för trådlösa nätverk uppdaterades som ett svar på säkerhetsbrister i version två av standarden. Nu uppdagas allvarliga brister även i version tre.

22

Netgear lanserar prispressade Wifi 6-routern Nighthawk RAX40

Den nya familjemedlemmen i Netgears Nighthawk-serie bjuder på senaste Wifi 6-standarden och blir den lägst prissatta Wifi 6-routern på marknaden just nu.

6

Intel släpper Wifi-krets med stöd för 802.11ax-standarden

Som en av de första tillverkarna på marknaden släpper Intel en ny Wifi-krets med stöd för 802.11ax-standarden. Den väntas dyka upp i bärbara och stationära datorer senare under året.

5

Intels Wifi-kretsar med stöd för standarden 802.11ax skymtas i drivrutin

I en drivrutin för Linux avslöjas tre nya nätverkskort baserade på Intels plattform "Cyclone Peak" med stöd för 802.11ax, eller Wifi 6, och Bluetooth 5.0.

35

Säkerhetshål upptäckt i Wifi-kretsar – miljontals enheter påverkade

Säkerhetsforskare varnar nu för ett säkerhetshål i nätverkskretsar från bland annat tillverkaren Marvell, vilka återfinns i miljontals enheter såsom spelkonsoler och bärbara datorer.

36

Wi-Fi Alliance förenklar namngivningen av Wifi-standarder

Branschorganisationen Wi-Fi Alliance meddelar att nya den nya standarden 802.11ax officiellt kommer benämnas Wi-Fi 6, för att tydliggöra vad certifieringarna innebär i praktiken.

23

Arris lanserar första produkten med stöd för Easymesh – öppen standard för mesh-nätverk

Tillverkaren Arris släpper första accesspunkten med stöd för Easymesh-standarden, vilket är en öppen standard som ska göra användningen av mesh-nätverk enklare.

10

Wi-Fi Alliance lanserar WPA3 och öppnar upp för certifieringen av nya enheter

Efter att ha avtäckt det trådlösa krypteringsprotokollet WPA3 i början av året meddelar Wi-Fi Alliance att standarden är färdigställd och redo att implementeras i nya enheter.

25

Intel tillkännager styrkretsen Z390 med integrerat 802.11ac och Bluetooth 5.0

Efter ett drygt halvår med omdöpta Z370 avtäcker Intel efterträdaren Z390, som till skillnad från Z270 är en ny styrkrets med stöd för såväl trådlös anslutning som USB 3.1 i 10 Gbps.