#globalfoundries

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

43

AMD Zen får förbättrad 14-nanometersteknik – Zen 2 tar klivet till 7 nanometer

Förutom nyheter på produktfronten meddelar AMD under Financial Analyst Day att Zen och Vega ska nyttja en förfinad variant av 14 nanometer, men även framtidsplanerna för 7 nanometer.

20

TSMC:s 12-nanometersteknik kan stoppa Samsungs och Globalfoundries framfart

Efter att Samsung och Globalfoundries satt in en kil på TSMC:s totala dominans rapporteras att bolagets senaste 12-nanometersteknik kan stoppa duons framgång på 14 nanometer.

76

AMD Radeon Polaris 20 XTX, Polaris 20 XL och Lexa Pro hittar ut i drivrutiner

Inför den stundande lanseringen av Radeon RX 500-serien hittar kodnamn ut för grafikkretsarna, där Polaris 10 stöps om till Polaris 20 och nya instegsvarianten Lexa Pro listas.

43

AMD siktar på 7 nanometer för framtida Zen-processorer

Processormakaren AMD satsar allt på arkitekturen Zen och har åtminstone två vidareutvecklingar planerade, där bolaget har siktet inställt på 7 nanometer.

20

Globalfoundries tillkännager 7 nanometer för lansering 2018

Kontraktstillverkaren Globalfoundries bekräftar att de hoppar över 10 nanometer och går direkt till 7 nanometer, som ska erbjuda rejäla framsteg i prestanda och transistortäthet.

20

AMD sluter avtal med Globalfoundries om 7 nanometer

Processormakaren AMD och kontraktstillverkaren Globalfoundries sluter ett nytt avtal, vilket förutom säkrad tillgång av kretsar innefattar ett ramverk för framtida 7 nanometer.

141

AMD avslöjar detaljer om arkitekturen Zen

Under en mindre tillställning i San Francisco lättar AMD på locket för Zen och Summit Ridge, som med åtta kärnor ska vara kapabel att ta upp kampen mot Intel Broadwell-E.

31

Globalfoundries hoppar över 10 nanometer och går direkt till 7 nanometer

Höga kostnader och små fördelar gör att Globalfoundries hoppar över 10 nanometer och istället fokuserar på nästkommande generation, baserad på expertis från IBM.

26

Nvidia anlitar Samsung för tillverkning på 14 nanometer

Samsung fortsätter att bryta TSMC:s hegemoni inom kretstillverkning. Efter AMD kan Nvidia vara nästa bolag att börja tillverka grafikkretsar hos den sydkoreanska elektronikjätten.

15

Apple draglok för TSMC:s försäljning 2015

Taiwanesiska TSMC är fortsatt störst inom kontraktstillverkning av kretsar och såg försäljningen lyfta åter, någonting som helt och hållet tillskrivs att Apple blivit storkund.

37

Samsung och Globalfoundries tillverkar kretsar åt AMD på 14 nanometer

Osäker tillgång gör att AMD bryter samarbetet med TSMC för nästa generations grafikkretsar "Arctic Islands", som istället ska tillverkas av duon Samsung och Globalfoundries.

23

Globalfoundries tillverkar kretsar åt AMD på 14 nanometer med 3D-transistorer

I ett pressmeddelande avslöjar Globalfoundries att bolagets lyckats tillverka kretsar åt AMD på andra generationens 14-nanometersteknik, som går in i produktion år 2016.

40

IBM visar världens första krets tillverkad på 7 nanometer

Övergången till 16 och 14 nanometer ligger för dörren, men redan nu pågår arbetet med steget efter 10 nanometer. Nu visar IBM världens första fungerande krets på 7 nanometer.

42

Globalfoundries mot 10 nanometer 2015

Halvledartillverkaren Globalfoundries meddelar att företaget snabbar upp utvecklingen av nya tillverkningstekniker och ska vara nere på 10 nanometer i slutet av 2015.