#globalfoundries

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

53

Globalfoundries stämmer TSMC – drabbar även Apple, AMD och Nvidia

Halvledartillverkaren Globalfoundries stämmer konkurrenten TSMC och 19 andra företag för patentbrott. Stämningsansökan kan få allvarliga konsekvenser för de inblandade företagen.

18

Globalfoundries kan säljas till Samsung och SK Hynix

Enligt uppgift överväger investeringsbolaget ATIC att sälja av Globalfoundries verksamhet, och både Samsung och SK Hynix sägs vara potentiella kunder.

91

Rykte: AMD "Polaris 30" lanseras i oktober – ersätter Radeon RX 580 och RX 570

Efter Nvidias lansering av arkitekturen Turing kan AMD göra ett motdrag – med Polaris. Nu talar flera rapporter om en krympning till 12 nanometer, med högre prestanda som följd.

40

Skiftet till 7 nanometer trögt till följd av höga utvecklingskostnader

Höga kostnader för 7 nanometer slår inte enbart mot kontraktstillverkare som TSMC. Nu framgår att Qualcomm och Mediatek av kostnadsskäl skjuter på sina 7-nanometersprodukter till år 2019.

99

AMD: "Vi storsatsar på 7 nanometer"

Efter Globalfoundries besked om att de lägger 7 nanometer på is går AMD ut med ett meddelande om att det inte påverkar produktplanerna, där Vega, Zen 2 och Navi håller schemat.

25

Globalfoundries upphör med utvecklingen av 7 nanometer – AMD satsar på TSMC

Som en blixt från klar himmel går Globalfoundries ut med att de upphör med utvecklingen av mer avancerade tillverkningstekniker. För AMD innebär detta att de blir storkund hos TSMC.

58

TSMC kan knipa hela AMD:s processortillverkning på 7 nanometer

Enligt AMD:s senaste kvartalsrapport överger företaget tillverkaren Globalfoundries för framtida serverprocessorer på 7 nanometer, vilket även kan gälla för Ryzen och Ryzen Threadripper.

38

AMD Vega 20 hittar ut i prestandatester – erbjuder 32 GB HBM2-minne

AMD har tidigare lovat att släppa en grafikkrets baserad på arkitekturen Vega och 7 nanometers tillverkningsteknik under 2018. Nu hittar kretsen avsedd för maskininlärning ut i prestandatester.

41

AMD: "Tillverkning på 7 nanometer sker hos både Globalfoundries och TSMC"

Nästa stora tillverkningstekniska steg för AMD blir 7 nanometer, och nu bekräftar företaget att de anlitar Globalfoundries och TSMC för detta.

48

AMD "Pinnacle Ridge" kommer med fastlödd värmespridare

AMD:s nylanserade Raven Ridge saknar fastlödd värmespridare, vilket väckt spekulationer gällande Ryzen 2. Nu meddelar dock företaget att detta inte gäller framtida generationer.

78

AMD lanserar Ryzen 2 "Pinnacle Ridge" med Zen+ på 12 nanometer april 2018

Inför CES 2018 avtäcker AMD kommande Ryzen 2000-serien "Pinnacle Ridge" med Zen+, som med smärre arkitektoniska förbättringar och högre klockfrekvenser släpps till våren.

55

AMD tar arkitekturerna Zen och Vega till 12 nanometer år 2018

Globalfoundries förbättrade 14-nanometersteknik får stå åt sidan till förmån för nya 12 nanometer, som ska användas för nästa generations processorer och grafikkort från AMD.

40

AMD Vega 11 i antågande – Vega 20 på 7 nanometer kan tillverkas av TSMC

Problem med paketeringen av Vega 10 med tillhörande HBM2-minne gör att AMD tittar på nya samarbetspartner, samtidigt som bolaget siktar på färre mellanhänder för Vega 20 på 7 nanometer.

33

AMD talar om övergången till 7 nanometer

Övergången till 7 nanometer går inte fort och AMD:s teknikchef Mark Papermaster talar nu ut i en intervju om de många hinder som har uppstått i övergången.

34

IBM utvecklar teknik för tillverkning på 5 nanometer

I kölvattnet av uttalanden om att Moores lag är död trotsar IBM trenden genom att utveckla en tillverkningsteknik på 5 nanometer, något som innebär en stor ökning av transistordensiteten.