#bitcoin

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

212

Danmark vill komma åt kryptohandlare med skattereform

Enligt danska skattemyndigheter deklareras två tredjedelar av transaktioner med kryptovalutor felaktigt eller inte alls.

360

Kina förbjuder finansinstitut att hantera kryptovalutor

Banker, kreditinstitut och andra betalningsförmedlare får inte längre tillhandahålla några tjänster för transaktioner av kryptovalutor.

65

Twitter utsatt för massivt intrång – kända konton utnyttjas för Bitcoin-bluff

Genom kända konton som Apple, Elon Musk, Bill Gates och Barrack Obama försöker bluffmakare lura till sig Bitcoin-valuta.

15

Utebliven pension och mardrömmar – artificiell intelligens förklarar Bitcoin

Att förstå Bitcoin och kryptovalutor kan vara lättare sagt än gjort. Youtube-kanalen Botnik Studios "hjälper till", och resultatet är något tveksamt.

191

Skatteverket utreder kryptoinnehav – upptaxerar svenskar med miljonbelopp

Skatteverket meddelar i en intervju att de granskar privatpersoners innehav av kryptovalutor. Hittills har ett tjugotal svenskar upptaxerats med fyra miljoner kronor.

46

Samsung börjar tillverka kretsar för brytning av kryptovalutor

Världens största kretstillverkare Samsung meddelar nu att de hakar på trenden med kryptovalutor, då de börjar tillverka kretsar speciellt framtagna för brytning av dessa.

15

Facebook förbjuder reklam för kryptovalutor

För att skydda sina användare inför nu Facebook nya regler gällande annonser, vilka innebär att reklam för kryptovalutor inte längre är tillåtet på företagets webbplatser.

106

Skatteverket vill spåra affärer i Bitcoin

Kryptovalutor har på senare år blivit allt mer populära. Nu berättar skatteverket att de jobbar för att spåra Bitcoin-transaktioner och motarbeta kriminalitet.

69

Nicehash hackat – Bitcoin värda 540 miljoner kronor på vift

Kryptovalutamarknaden Nicehash har nyligen utsatts för ett intrång, där hackare kommit över cirka 4 700 Bitcoin värda 540 miljoner kronor.

46

Steam tar bort betalning med Bitcoin

Ett år efter att Valve gjort det möjligt att betala med Bitcoin på Steam tar den nu bort detta. Anledningen är höga transaktionskostnader och valutans instabilitet.

169

Bitcoin når ny milstolpe – värderas till närmare 10 000 USD

Värdet på kryptovalutan Bitcoin har på senare tid skjutit i höjden och slår nu nytt rekord, då den värderas till motsvarande 83 000 kronor.

112

Sverige kan bli första landet i världen med egen digital valuta

Som första land i världen kan Sverige få en egen digital valuta, en så kallad e-krona. Denna skulle fungera som ett komplement till den fysiska och ett beslut i frågan ska tas inom två år.

56

Bitcoin-skaparens identitet uppges avslöjad

Den australiensiska entreprenören Craig Wright har tillkännagett sig själv som skaparen av Bitcoin. Uppgifterna bekräftas av information som BBC har tagit del av.

17

Steam får stöd för Bitcoin-betalningar

För att anpassa sig till den växande globala spelmarknaden har Valve nu inlett ett samarbete med betaltjänsten Bitpay. Samarbetet gör det möjligt att betala med Bitcoin på Steam.

75

EU planerar stärkta kontroller av Bitcoin och anonyma betalsätt

Användningen av virtuella valutor och andra anonyma betalsätt kan få hårdare kontroller inom EU-området, detta enligt ett utkast nyhetsbyrån Reuters tagit del av.