Kryptovalutor och blockkedjor (eng. blockchains) har varit ett vida omdiskuterat ämne under det senaste året. En av anledningarna är att kryptovalutan Bitcoin ökat mycket i värde och nådde i november 2017 en symbolisk milstolpe då den värderades till 10 000 USD.

I ett inlägg på sin webbplats meddelar nu Facebook att de inför nya regler när det kommer till reklam och annonser på det sociala nätverket. Dessa innebär att reklam för kryptovalutor och så kallade ICO, eller initial coin offering, inte längre tillåts.

Enligt Rob Leathern som är produktchef på Facebook görs detta för att företag som gör reklam för kryptovalutor ofta använder sig av oärliga affärsmetoder. Detta innebär att kunder riskerar att bli lurade, något som de vill motverka med de nya reglerna. Reglerna gäller även för Facebook-ägda Instagram och kommer att utökas och förfinas framöver.

Diskutera kryptovalutor i SweClockers forum

Säkerheten kring kryptovalutor är även det ett ämne som diskuterats på senare tid. Bland annat har webbplatserna Nicehash och Coincheck har utsatts för intrång, vilket resulterat i att kryptovalutor för miljonbelopp stulits.