Testpilot: MSI Z270 Gaming Pro Carbon

SweClockers testpilot Kalle "Flamso" Nilsson tar sig an Z270 Gaming Pro Carbon, ett moderkort från MSI som utlovar en uppsjö av funktioner för under 2 000 kronor.

1. Inledning

Tillverkaren MSI har tidigare gjort moderkort som enligt mig är smått fantastiska, med deras gulsvarta moderkort i Z97-serien och det intressanta Big Bang-XPower II X79. De börjar idag bli en stark konkurrent till Asus när det kommer till både grafikkort och moderkort.

MSI Z270 Gaming Pro Carbon helhet.JPG

Både MSI och andra tillverkare har börjat producera väldigt innehållsrika moderkort även i lägre prisklasser. Innan behövde jag personligen köpa ett moderkort till Z77 i 3000-kronorsklassen enbart för att få bra överklockningspotential och användbara funktioner.

Nu har det några år sedan Sandy Bridge och Ivy Bridge introducerades och moderkorten har nästan utvecklats mer än vad processorarkitekturerna har gjort. Som entusiast undrar du säkert varför du inte ska lägga 3000 kronor på ett moderkort och visst, jag förstår dig. Jag vill jag också ha det bästa och de mest kompetenta komponenterna.

Frågan är dock vilka funktioner du behöver som du får i dyrare moderkort? Är det verkligen så stor skillnad på vad du får för 1 800 kronor i jämförelse med 3 000 kronor?

Det ska jag försöka besvara i dagens test, där jag tittar närmare på MSI Z270 Gaming Pro Carbon, en modell som tillhör det förstnämnda segmentet.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av MSI. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.