Medföljande mjukvara

MSI Z270 Gaming Pro Carbon Gaming LAN manager 3.png
Gaming LAN manager.png
MSI Z270 Gaming Pro Carbon Gaming LAN manager 2.png
MSI Z270 Gaming Pro Carbon Gaming LAN manager 4.png

Vi börjar med MSI:s Gaming LAN Manager. Här går det enkelt att prioritera trafik för olika program eller begränsa dem, om du så önskar. Det går också att se vilka program som använder nätverket mest och få information om adaptern.

MSI Gaming App.png

Det här är kärnan i LED-styrningen, fläktstyrningen och överklockningen i Windows. Det är ett avskalat program som har de funktioner som behövs men inte så mycket mer.

LED.png
LED styles.png

Trycker man på LED-knappen i MSI:s Gaming App så kommer man till den ovanstående skärm där LED-styrningen finns. Det går att ställa in olika färger för alla olika zoner och det går också att använda olika mönster som rör sig i datorn. Detta gäller dock alla zoner på en gång.

MSI Z270 Gaming Pro Carbon main.jpeg
MSI Z270 Gaming Pro Carbon LED.jpeg
MSI Z270 Gaming Pro Carbon LED-val.jpeg

Det tog sitt lilla tag innan jag hittade knappen i Gaming App för Windows, men när jag väl insåg att det var jordgloben som var inställningen för att skapa anslutningen till mobilappen så gick det snabbt.

Mobilappen är dessutom riktigt trevlig. Det går att ställa in i princip allt som går att ställa in i Windows-versionen. Genom några knapptryck på telefonen så ändras färgerna i datorn, om LED-slingor är kopplade till moderkortet, och det går snabbt att stänga av alla LED:s. Helt utan att röra datorn! Det är verkligen en funktion jag skulle använda för att slippa hålla på att bråka med en extra fjärrkontroll till LED-slingorna eller trycka på en knapp inuti datorn.