Evercool Transformer 4

Egenskap

Värde

Tillverkare

Evercool

Modell

Transformer 4

Dimensioner (HxBxD)

160 × 130 × 122 mm (utan fläktar)

Vikt

844 gram (utan fläktar)

Material

Koppar, aluminium

Fläkt(ar)

2x120 mm

Fläkthastighet

Max 1 000 RPM

Kompatibilitet

Intel sockel 1366 och 775, AMD sockel AM2/AM2+/AM3

Kylpasta

Medföljer

Konstruktion

Torn med 4 heatpipes

Pris

Cirka 480 kr inklusive moms

Testets sista kylare kommer från tillverkaren Evercool som inte är speciellt stora på den svenska marknaden. Modellen heter Transformer 4 och är enligt tillverkaren gjord för att ge god prestanda och låg ljudnivå.

Kylaren har en välbekant torndesign och är utrustad med två förmonterade fläktar. Kylaren har fyra värmeledningsrör och en massiv uppsättning aluminiumflänsar.

De förmonterade fläktarna sitter i en så kallad push-pull-konfiguration där den ena blåser in luft i kylaren och den andra drar ut. Den silverglänsande färgen bryts endast av de kopparröda värmeledningsrören, något som säkert tilltalar vissa.

Bottenplattan är ovanlig och inte den jämna yta vi är vana vid. Evercool har låtit värmeledningsrören ligga blottade direkt mot processorn med tydliga springor till själva plattan. Om konstruktionen ger bra temperaturer återstår att se, säkert är dock att kylpasta inte är helt enkelt att få bort.

Tillverkaren skickar med fästen för alla populära socklar utom färska Intel LGA 1156. Likt de flesta andra tillverkare skickar Evercool med en mindre tub kylpasta som lagom räcker till en montering.

Monteringen av Transformer 4 är snabb och utan problem. En möjlighet finns att modellen täcker en minnesplats om modulen har mycket hög kylfläns, något som gäller de flesta stora luftkylare idag. Precis som tidigare konstaterats har även denna kylare en egen bottenplatta för optimal stabilitet.

Evercool skickar inte med någon grenkontakt vilket gör att endast en fläkt går att koppla till moderkortets uttag för CPU-fläkt. Detta är dock mindre viktigt då fläktarna är extremt tysta även vid högsta hastighet.