Sammanfattning

Det är alltid kul att se företag ge sig på nya produktområden, och här tror vi att det var en bra idé att Lian Li siktade in sig på den fortfarande ganska nischade SFX-marknaden. Medan det sedvanliga ATX-segmentet är extremt mättat med kompetenta enheter så finns det fortfarande gott om utrymme för fler aktörer när det kommer till just SFX – och då gärna högpresterande sådana i det övre effektspannet.

lian_sp750-16.jpg

Ur många aspekter är SP750 ett väldigt trevligt nätaggregat, och då främst när det kommer till den elektriska prestandan. Enheten bjuder på tajt spänningsreglering, låga rippelvärden för sin storleksklass, och inte minst riktigt hög verkningsgrad över större delen av effektregistret. Valet av anslutningsmöjligheter kan möjligtvis diskuteras, men för de flesta användarna som ska bygga i ett SFF-chassi duger dessa alldeles utmärkt samtidigt som de följsamma kablarna är ett plus i kanten.

Det största tillkortakommandet med enheten är utan tvekan den alldeles för aggressiva fläktkurvan, vilket gör modellen onödigt högljudd även vid lägre belastning. Den semi-passiva funktionaliteten ser bra ut på pappret, men då den dikteras av väldigt snäva villkor gällandes omgivande temperatur är det en funktion som få kommer att kunna dra nytta av i praktiken. Allt detta känns väldigt tråkigt, då enheten i övrigt dras med ganska få faktiska nackdelar.

Användare som inte prioriterar ljudnivån nämnvärt kommer troligtvis att bli nöjda med Lian Li:s SP750, då enheten trots allt erbjuder god prestanda och hög effekt i litet format. Till följd av den dåligt trimmade fläktkurvan har vi dock svårt att ge en helhjärtad rekommendation av modellen.

Fördelar

  • Hög effekt för storleksklassen

  • Utmärkt spänningsreglering

  • Väldigt hög verkningsgrad

  • Följsamma och lättarbetade kablar

Nackdelar

  • Något konstig kontaktuppsättning

  • För aggressiv fläktkurva

  • Snäva begräsningar gällandes den semi-passiva driften

Rekommenderat pris: 1 499 kronor