Sammanfattning

Dell S2718D är en i alla hänseenden typisk 2 560 × 1 440-skärm med 60 Hz och IPS-teknik. Den har en lugn och tydlig bild med bra färgåtergivning och dessutom låga latenstider. Detta är däremot ingen traditionell allroundskärm.

dell_s2718d_produkt_ingang_2.jpg

Design och form tar sikte på elegans med ett slankt, metalliskt stativ och alla elektronik i foten. En skärm som kanske gör sig bäst på ett välstädat arbetsbord? Anslutningarna på baksidan avslöjar en USB Type-C-anslutning för bild och därmed en grundidé att detta ska vara skärmen som kompletterar din bärbara dator. Den enda extra bildanslutningen är en HDMI-kontakt och där blir det än mer särpräglat.

HDR, High Dynamic Range, är den framtida tekniken som ersätter rådande standard för färg och bild. Där är Dell S2718D den första skärm SweClockers testar som hanterar HDR. Vi kan köra 4K-signal med HDR10, HDCP 2.2-krypering och tja, det blir bild.

Något som också sammanfattar HDR-funktionen hos Dell S2718D: det blir bild. Själva HDR-tekniken är kapabel till bild med ett helt annan intryck än tidigare. Denna effektfulla aspekt av HDR förutsätter dock tekniska egenskaper vilka S2718D inte alls svarar mot. Produkten är och förblir en väldigt typisk allroundskärm med extra finesser. Det kan ändå ses som ett plus i kanten att Dell i alla fall börjar någonstans med HDR.

Som allroundskärm betraktat är den bildmässiga kvaliteten helt klart på en bra nivå och där lär ingen bli besviken av vad man kan vänta sig av 2 560 × 1 440 pixlar och 60 Hz med IPS-teknik. Som helhet betalar du dock ett tydligt premiumpris för alla andra finesser och skärmens design. Det blir därför heller ingen självklar rekommendation. Dell S2718D måste matchas mot dina behov, önskemål och plånbok.

Fördelar

  • Bra allroundegenskaper

  • Bra färgkvalitet

  • USB type C med laddfunktion

  • HDR-kapacitet

Nackdelar

  • Premiumpris för allroundprestanda

  • Riskerar besvärande reflexer

  • HDR-kapaciteten starkt begränsad

Pris vid publicering: ca 6 900 kronor
Lägsta pris: