Montering och sammanfattning

Vi har de senaste åren kunnat förlita oss på Fractal Designs höga kvalitetsnivå hos sina chassin och Define Nano S är verkligen inget undantag i den frågan. Modellen är en välbyggd skapelse med oklanderlig passform, vilket är speciellt trevligt att se då chassit rör sig i ett lägre prissegment.

define_nano_s-23.jpg
define_nano_s-27.jpg

I känd stil kräver det lite mer tålamod och tid att bygga in komponenter i kompakta chassin och så även med Define Nano S. Chassits öppna layout underlättar dock monteringsarbetet enormt, vilket tillsammans med mängder av genomdragningshål gör det till en relativt smal sak att få till ett städat bygge.

define_nano_s-26.jpg

Chassit har en stark fokus på vattenkylning och sväljer utan problem riktigt stora radiatorer för sin formfaktor, även om det är nämnvärt att alla platser inte kan ockuperas samtidigt. Den som vill bygga ett vattensystem från grunden kan även se fram emot förberedda monteringspunkter för både pump och reservoar, men bör se upp med att montera alltför tjocka radiatorer i fronten, då detta decimerar utrymmet för eventuellt grafikkort.

define_nano_s-24.jpg

Företaget har gjort ett bra jobb på baksidan av moderkortsplåten, där det varierande utrymmet för kablar är väl anpassat för det som faktiskt ska passera i de olika sektionerna. Därtill får de ett plus i kanten för de förmonterade kardborrbanden som gör den slutgiltiga kabelsorteringen till en riktig barnlek.

define_nano_s-28.jpg
define_nano_s-29.jpg

I en sjö av positiva aspekter finns det dock en riktigt stor nackdel, som inte kan räknas som något annat än en designmiss. Monteringspunkten för grafikkortet ligger nämligen alldeles för nära nätaggregatet, vilket stryper lufttillförseln till det förstnämnda dramatiskt. Detta påverkar inte kort av referenstyp med en bakmonterad radialfläkt, men är ett desto större huvudbry för eftermarknadsmodeller, där minst en av fläktarna hamnar direkt emot nätdelen.

Sammanfattningsvis känner vi oss väldigt kluvna kring Define Nano S, speciellt då chassit faktiskt har en del trevliga kvalitéer i sitt segment. Designmissen med grafikkortsmonteringen lämnar oss dock med en bitter smak i munnen, vilket gör det svårt att helhjärtat rekommendera modellen. Den som kan se förbi detta kan dock se fram emot ett välbyggt och rymligt Mini ITX-chassi.

Fördelar

  • Mycket bra passform och kvalitetskänsla

  • Goda expansionsmöjligheter för sin storlek

  • Flexibla lösningar för ventilation och vattenkylning

  • Genomtänkt kabeldragning

  • Lättåtkomliga dammfilter

  • Tyst

Nackdelar

  • Grafikkortet hamnar på tok för nära nätaggregatet

  • Potentiellt mycket "dödutrymme" för vissa användare

Pris vid publicering: 749 kronor (fönster), 699 kronor (utan fönster)
Lägsta pris: (fönster), (utan fönster)