Anslutningar

Acer Predator Z35 är en G-Sync-skärm av andra generationen och har förutom en ensam Displayport också har ensam HDMI-anslutning. Något begränsad dock då den inte kör mer än 60 Hz i normalfall, oavsett vad du kör för pixelmatris. Här finns också hörlursutgång ifall du vill köra ljudet en omväg över skärmen.

Acer_Z35_produkt_kontakter.jpg

Strömmatning, Displayport, HDMI och hörlursuttag.

Displayport är då kravet för att den adaptiva synkroniseringen från Nvidia-kort ska fungera. Displayport är också kravet för att få skärmen att köra i högre frekvenser, 85 Hz och uppåt, inklusive överklockningen till 200 Hz där man man kliver upp i en överföringskapacitet som är en god bit förbi 4K-upplösning i 60 Hz.

Klarar dig på grafikkort i mellanklass

Det ska dock påpekas att de flesta grafikkort och speltitlar idag har det mycket enklare att nå över 144 Hz i 2 560 × 1 080 pixlar än vad de klarar att nå 60 Hz i 4K Trots den stora datamängden som måste överföras är denna mindre pixelmatris en lättare uppgift för grafikkorten.

Första gången du startar upp med en G-Sync-skärm kan du behöva starta om en gång till. Detta för att drivrutinerna ska inse att det är en G-Sync-kapabel skärm som är ansluten. Ett tydligt tecken på att så är fallet är Nvidias kontrollpanel saknar "Set up G-SYNC"-alternativet. Då anser grafikkortet att G-Sync inte är möjligt av någon anledning.

Acer_z35_G-sync.png

Alla gånger vi har haft problem runt detta har det funnits två lösningar. Omstart samt en kontroll så att inte skärmen har ULMB (eftersläpsreducering) aktiverat då ULMB och G-Sync inte är möjligt på samma gång. Men det var knappast några bekymmer att få G-Sync aktiverat. Det var snarare lite lurigare att stänga av G-Sync för att komma åt ULMB i menyerna.