Mjukvaran Corsair Utility Engine

Corsair Utility Engine, vanligtvis förkortat CUE, är Corsairs styrmjukvara för sina produkter i det övre segmentet. Programmet lanserades ihop med tangentbordet K70 RGB under förra året, och ansågs som ett väldigt kraftfullt verktyg för programmering av makron och ljudeffekter, samtidigt som inlärningskurvan var extremt snäv med en tillhörande manual på 153 sidor.

cue_1.png

Rent utseendemässigt har mjukvaran inte förändrats särskilt mycket under det gångna året, även om den del finesser har finslipats och förenklats. Därutöver finns det numera enorma mängder användarskapat innehåll, där alltifrån uppsättningar av makron för specifika speltitlar till avancerade ljuskonfigurationer finns att ladda ner från Corsairs forum.

cue_23.png
cue_2.png

Ett av klagomålen på ursprungliga versionen av CUE var att det inte fanns något enkelt sätt att komma igång med ljuseffekter. Detta är nu avsevärt enklare i och med att Corsair byggt in en radda förinställda profiler, med bland annat det populära regnbågsmönstret. Ovanpå dessa är det givetvis fortfarande möjligt att använda mjukvarans sofistikerade system för att bygga helt egna ljusshower.

cue_5.png
cue_4.png

CUE kommer med en omfattande makroeditor, i vilken man dels kan spela in egna makron men även använda sig av ett knippe förprogrammerade mallar. Varje skapat makro sparas i ett arkiv, vilket innebär att det kan användas flera gånger om till olika profiler.

cue_7.png
cue_6.png

Redigeringsverktyget för ljuseffekter bygger på ett liknande system som för makron, där dessa först snickras ihop efter behov för att sedan finnas tillgängliga i ett arkiv för enkel åtkomst när profilen ska skapas.