Test: Prestanda vid överklockning

Trots sparsamt uppskruvade klockfrekvenser hos Radeon R9 Fury X har det blivit dags att koppla prestandasiffror till överklockningsäventyret. Nedan bjuds det på resultat från syntetiska 3DMark Fire Strike och samtliga speltitlar. Det hela rundas av med effektmätningar av de överklockade korten tillsammans med oklockade referenser.

I syntetiska 3DMark Firestrike tar Radeon R9 Fury X ett kliv upp på prestandastegen med cirka 6 procent när det överklockas. Som synes i diagrammet räcker detta dock inte till när det jämfört mot de många fabriksöverklockade modellerna som finns tillgängliga av Geforce GTX 980 Ti.

De renodlade speltesterna presenterar en blandad påse av resultat från vår överklockning av Radeon R9 Fury X. På sin höjd rör det sig om prestandavinster på cirka 6 procent över sitt oklockade dito, vilket återigen resulterar i att AMD:s nya flaggskepp åker på rejält med däng när det jämförs mot frekvenshöjda Geforce GTX 980 Ti-kort.

Vår begränsade överklockningslycka ihop med Radeon R9 Fury X ger inte helt oväntat små utslag i effektmätningarna. Vi ser en genomsnittlig ökning på 15 W under belastning i jämförelse med det oklockade exemplaret av kortet.