Test: Sleeping Dogs

Egenskap

Värde

Titel

Sleeping Dogs

Utvecklare

United Front Games

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-08-17

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,0 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, High FXAA + High SSAA (upplösning varierar)

Öppna miljöer och sandlåda i asiatisk miljö är receptet för Sleeping Dogs. Upplevelsen handikappas knappast av en rejäl grafikmotor med DX11-stöd och gott om effekter, godis för alla entusiaster. Sist men inte minst, inbyggda verktyg för prestandatest gör mätningarna till en barnlek.

Segertåget för Geforce GTX Titan X fortsätter i Sleeping Dogs där nykomlingen plockar hem en vinst med en prestandafördel på 32 procent över Geforce GTX 980. Samtidigt passar det gröna lagets flaggskepp på att köra över Radeon R9 290X med 55 procent bättre prestanda.

När vi rör oss mot den högre upplösningen är Geforce GTX Titan X det enda kortet i fältet som uppvisar en bildfrekvens som aldrig dyker under 30 fps. Modellen utpresterar här Geforce GTX 980 med 35 procent medan Radeon R9 290X återigen besegras med 55 procent bättre prestanda till Nvidias nykomlings fördel.

Sleeping Dogs är en riktigt tung historia i 4K UHD, och med uppskruvade inställningar rullar spelet som sirap på samtliga konfigurationer i testet. Minst dåligt rullar dock Geforce GTX Titan X som utpresterar både Geforce GTX 980 och Radeon R9 290X med 47 procent bättre resultat.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

sleeping_titan_x.png
sleeping_980.png
sleeping_290x.png

Sleeping Dogs visar upp klart godkänd grafer från de uppmätta renderingstiderna, där samtliga kort har lite spikar här och var. Rent subjektivt märks detta dock inte nämnvärt och i det stora hela flyter sekvensen på bra.