Test: Metro: Last Light Redux

Egenskap

Värde

Titel

Metro: Last Light Redux

Utvecklare

4A Games

Genre

FPS

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2014-08-26

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,2 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 4000, Geforce GTS 250

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Very High, AAA/FXAA, 16× AF (upplösning varierar)

Metro: Last Light Redux är en ytterligare grafiskt polerad version av uppföljaren till stortiteln Metro 2033. Spelet utspelar sig i ett postapokalyptiska universum skapat av ryska författaren Dmitry Glukhovsky. Kärnvapenkrig har skakat Moskva och de som överlevt, däribland spelets protagonist Artyom, har valt att söka skydd från strålningen och andra faror i stadens tunnelbanesystem.

Spelet använder sig av företagets extremt tungdrivna grafikmotor 4A Engine, vilket gör det perfekt för prestandatester av grafikkort. Lyckligt nog bjuder även titeln på ett inbyggt testverktyg som gör det enkelt att få konsekventa resultat.

Nvidias Geforce GTX Titan X tar ett rejält kliv förbi resten av fältet i Metro: Last Light, där även den låga upplösningen ger nykomlingen en prestandafördel på nästan 32 procent över det föregående flaggskeppet Geforce GTX 980. Likaså kan nykomlingen springa förbi konkurrenten AMD:s Radeon R9 290X med hela 48 procent bättre resultat.

I den högre upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar ser fältet liknande ut och Geforce GTX Titan X tar återigen en storseger över Geforce GTX 980 med hela 32 procent bättre prestanda. Marginalen till AMD:s Radeon R9 290X ökar dock något och landar i slutändan på en prestandavinst runt 53 procent till Nvidias fördel.

Geforce GTX Titan X trivs i höga upplösningar och tungrodda 3 840 x 2 160 är absolut inget undantag. Det nya flaggskeppet utklassar här resten av kombattanterna med riktigt höga resultat som räcker till att besegra Geforce GTX 980 med nästan 40 procent bättre prestanda. I jämförelse med Radeon R9 290X är prestandafördelen till Geforce GTX Titan X smått otroliga 70 procent.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

metro_titan_x.png
metro_980.png
metro_290x.png

När det kommer till renderingstider är det en riktig fröjd att titta på kurvan från Metro: Last Light, då denna är riktigt jämn för samtliga uppmätta kort. Likaså är den subjektiva upplevelsen av sekvensen helt klanderfri och välflytande.