Slutsats

Massiva luftkylare är på modet igen och syns i många entusiasters påkostade byggen. Rejäla torn är visserligen skrymmande, men bjuder samtidigt på saftig prestanda och god flexibilitet i jämförelse med slutna vattenkylare i instegsklassen.

nh-d15-9.jpg

I den absoluta toppklassen av luftkylare finns helt klart Noctua NH-D15. Modellen stoltserar med dubbla torn och uppdaterad design jämfört med föregångaren NH-D14, vilket lägger grunden för att kamma hem utmärkta placeringar i SweClockers tabeller.

Vid fullt varvtal på båda 140 mm-fläktarna räcker prestandan till för att med marginal slå samtliga referensmodeller. Även vid 7 volt och PWM-styrning handlar det om klassledande egenskaper, dessutom till imponerande låg ljudnivå.

Sist men inte minst bjuder Noctua i känd stil på utmärkt kvalitet. Allt från kartong till montering är genomtänkt och uppstyrt, vilket gör kylaren mycket enkel att montera. Visst kan detaljer som förpackningen kännas oviktiga, men det hjälper ändå till att lyfta allmänna intrycket ytterligare.

Sammantaget är Noctua NH-D15 den bästa luftkylaren som hittills passerat genom SweClockers testlabb. Entusiaster som klarar av prislappen på närmare 800 kronor och inte har något emot de karakteristiskt färgsatta fläktarna kan se fram emot en produkt i absoluta toppklassen.

Noctua NH-D15 är en luftkylare av hög kvalitet i det absoluta toppskiktet.

Fördelar:

  • Extremt bra prestanda

  • Bra medföljande fläktar

  • Problemfri montering

  • Hög kvalitetskänsla

Nackdelar:

  • Saftig prislapp

  • Skrymmande

Pris vid publicering: 800 kronor
Lägsta pris: