Test: Batteritid

Det första batteritestet är utvecklat av SweClockers för att simulera surfning. Adobe Flash är exkluderat för att göra testet plattformsneutralt och större delen av belastningen kommer istället från HTML5 och Javascript. Det andra testet är uppspelning av ett videoklipp som är på repeat. PCMark 8 står för det tredje testet, som med testslingan Creative och OpenCL-acceleration återspeglar ett scenario med tyngre användning. Skärmens ljusstyrka låses till 150 cd/m2.

Med Intels purfärska Atom-plattform och ett förhållandevis stort batteri gör inte resultaten oss besvikna – strax över 10,5 timmar uppnås vid surfning. Resultatet är i linje med vad många väntar sig av en surfplatta i 10-tumsklassen, men det är viktigt att komma ihåg att Transformer Book T100 även kan användas som en mindre bärbar dator med den tillhörande dockningsstationen.

Vid filmtittande landar resultatet på 10,5 timmar och är i praktiken identiskt med vad vi fick vid surfning. För spekulerande nattugglor bör minst ett par timmar till gå att klämma ur surfplattan med lägre ljusstyrka.

Vid tyngre belastning får vi ut en imponerande batteritid i förhållande till hur väl processorn faktiskt presterar. Det här blir extra tydligt när vi tar en titt på det normaliserade diagrammet, där enheter med Intel Core-processorer och AMD:s plånboksvänliga alternativ "Kabini" hamnar rejält på efterkälken.