Test: Speltester

Givetvis har samtliga kort körts i SweClockers spelsvit för att ge en mer realistisk bild av modellerna. Nedan återfinns två separata bildspel med prestandatester från totalt åtta olika titlar i upplösningarna 1 920 x 1 080 samt 2 560 x 1 440 pixlar. För mer information om de olika spelen och de inställningar som använts hänvisas till den ursprungliga recensionen av Radeon R9 280X.

I den lägre upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar är det återigen korten från Asus och Gigabyte som presterar bäst bland Radeon R9 280X-modellerna, med en prestandafördel på cirka sex procent över referensexemplaret. MSI:s Gaming-kort har något lägre klockfrekvenser och hamnar därmed lite sämre till i diagrammet. Modellen presterar i snitt cirka fyra procent bättre än ett grundklockat Radeon R9 280X och ligger i samma region prestandamässigt som Sapphires Vapor X-kort.

Historien upprepar sig när upplösningen skruvas upp och återigen syns Gigabyte och Asus-korten i toppen med det sistnämnda i marginell ledning. MSI:s Gaming-modell fortsätter att prestera likvärdigt med det tidigare testade kortet från Sapphire och lägger sig ungefär fyra procent bättre än ett referensklockat R9 280X.