Test: Sleeping Dogs

Egenskap

Värde

Titel

Sleeping Dogs

Utvecklare

United Front Games

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-08-17

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,0 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Adrenaline Benchmark "Ultra" (upplösning varierar)

Öppna miljöer och sandlåda i asiatisk miljö är receptet för Sleeping Dogs. Upplevelsen handikappas knappast av en rejäl grafikmotor med DX11-stöd och gott om effekter, godis för alla entusiaster. Sist men inte minst, inbyggda verktyg för prestandatest gör mätningarna till en barnlek.

Sleeping Dogs ger Radeon HD 7990 vind i seglen, och kortet kan segla förbi Geforce GTX 690 med en marginal på cirka 6 procent. Trots det är avståndet till Crossfire-kopplade HD 7970 GHz enormt – de äldre kusinerna plockar ut över 23 procent bättre prestanda.

I den lägre upplösningen förändras inte inbördes ordningen. Radeon HD 7990 presterar bättre än Geforce GTX 690, men har en lång väg upp till Crossfire-kopplade HD 7970 GHz.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

dogs_hd7990.png
dogs_gtx690.png

Siffrorna för renderingstid visar karakteristisk "microstuttering", där många värden landar runt 30 millisekunder eller strax över 30 FPS för att sedan alternera till extremt låga värden. Observera att den stora "spiken" i mitten kommer av ett scenbyte i testsekvensen.

Mätvärdena till trots, Sleeping Dogs känns subjektivt som godkänt mjukt även om Geforce GTX 690 drar det längsta strået. Upplevelsen störs dock av bitvis skakig rendering samt ett par märkbara ryckningar för både AMD och Nvidia, där det sistnämnda pekar mer på spelmotorn än något annat.