Temperaturer och ljudnivå

För att få mer relevanta resultat från våra tester har samtliga kort monterats in i ett färdigt system där grunden består av ett Fractal Design Arc-chassi. Som referenser använder vi oss av Geforce GTX 680 i referensutförande samt Asus egna version av kortet med sin DirectCU II-kylare. Samtliga kort körs i den något uppskruvade klockfrekvensen 1 137 MHz vilket ger en nominell turbofrekvens på 1 202 MHz.

Med temperaturmätningarna i hand uppvisar Accelero Hybrid mycket fina siffror. Kylaren lyckas på ett effektivt sätt forsla bort värmen från det överklockade Geforce GTX 680-kortet till radiatorn och sedan ut genom ventilationsöppningen i chassits bakkant. I jämförelse med Asus DirectCU II-kylare rör det sig om 6 C° bättre temperatur vid full belastning och hela 23 °C bättre när det jämförs med Nvidias referenskylare.

Även på ljudfronten briljerar Arctics Hybrid-kylare. Trots att paketet är bestyckat med dubbla fläktar hålls ljudnivån på en riktig behaglig nivå. Inte ens när vi tvingar kortet att köra fläktarna i sitt maximala läge blir det särskilt irriterande. Vid full belastning märks knappt någon skillnad på ljudnivå och fläkthastighet mot när systemet är i vila.