Installation

Som vi tidigare nämnt går Accelero Hybrid att montera på en hel uppsjö olika grafikkort. Värt att notera är dock att den kompatibilitetslista som Arctic tillhandahåller endast gäller för kort av referenstyp. Många tillverkare av grafikkort använder numera egna kretskort och risken finns att dessa inte passar ihop med Accelero Hybrid. Nedan går vi kortfattat igenom hur installationen går till på referensmodellen av Geforce GTX 680.

IMG_9777.jpg

Först ut är inte helt oväntat att montera av den ursprungliga kylaren från kortet. Observera att man i många fall bryter garantin på sitt grafikkort när kylaren byts ut. När skruvmejseln har gjort sitt behöver man först och främst rengöra kortets GPU från gammal kylpasta innan den nya kan appliceras. Dessutom behöver även minneskretsarna och VRM-kretsarna rengöras för att de medföljande kylflänsarna ska fästa ordentligt. I detta steg bör man även notera var anslutningen till fläkten sitter.

IMG_9774.jpg
IMG_9776.jpg

I nästa steg ska vattenblocket monteras ihop med plastkåpan. Innan man börjar skruva behöver anslutningskabeln till fläkten dras till det område där anslutningen sitter på grafikkortet. Därefter skruvas vattenblocket fast i kåpan med fyra skruvar och ansluts i sin tur till en kontakt som kommer att mata både den integrerade 80 mm-fläkten samt radiatorns 120 mm-fläkt med ström.

IMG_9779.jpg
IMG_9780.jpg
IMG_9781.jpg

Härnäst är det dags att bestycka grafikkortets minnen samt stömförsörjningsdel med kylflänsar. Arctic skickar med en mall i papper som på ett smidigt sätt markerar det område som behöver vara fritt för vattenblocket. Därefter applicerar man det medföljande värmeledande limmet på respektive krets och trycker dit en passande kylfläns. Här gäller det att vara försiktig med flänsarna som ska monteras på VRM-kretsarna då dessa lätt slår i plastkåpan när kylaren monteras.

IMG_9782.jpg
IMG_9783.jpg

Därefter är det dags att montera på själva kylpaketet på kortet. Ett inlägg av skumgummi placeras på kortets baksida för att följas av en metallplatta med skruvhål. Genom denna för man sedan igenom fyra skruvar som i sin tur skruvas fast i vattenblockets skruvhål på andra sidan kortet.

IMG_9784.jpg
IMG_9785.jpg

Med kylaren monterad kan man nu bunta fast den långa kabeln för fläktstyrningen i en av slangarna. Som synes är Accelero Hybrid inte längre än den medföljande referenskylaren till Geforce GTX 680. Längst upp i vänstra hörnet syns anslutningskabeln för ström som kopplas in i valfri ledig 4-pinskontakt.

IMG_9790.jpg
IMG_9788.jpg
IMG_9789.jpg
IMG_9792.jpg
IMG_9793.jpg

Sist med inte minst har det blivit dags att montera in grafikkortet och kylpaketet i ett chassi. I vårt exempel har vi använt oss av ett Fractal Design Arc där radiatorn har placerats i bakkant. Givetvis kan radiatorn placeras på valfri position där plats finns för en 120 mm-fläkt. Den medföljande fläkten ansluts i sin tur till plastkåpan för att kunna styras av grafikkortets inbyggda fläktstyrning.