Slutsats

Level 10 liknar mer ett abstrakt konstverk än ett chassi, vi ska dock bedöma det efter vad det egentligen är – ett datorchassi. Byggkvalitén är mycket god och chassit står minst sagt stadigt på marken med sina 21 kg. De tjocka aluminiumplåtarna ger chassit en exklusiv känsla och bidrar givetvis till den höga vikten. Material- och byggkvalitén kan närmast jämföras med Silverstone Fortress 2, det vill säga ett chassi för omkring 2 000 kronor.

level10-open.jpg

Precis som Corsair Obsidian 700D som vi testade senast är det möjligt att montera 2,5-tumsenheter på samtliga 3,5-tumsplatser, några adaptrar är således inte nödvändiga. Utbudet av främre I/O-portar är bra, USB 3.0 hade givetvis varit trevligt och kanske dyker gränssnittet upp i en senare revision av chassit.

De uppmätta temperaturerna höll sig på en godkänd nivå, även då temperaturen i kammaren för moderkortet låg något högre än för referenserna. Ljudnivån hos Level 10 imponerar dock inte. Lite väl mycket ljud slank ut genom gliporna mellan de utstickande plåtarna och kammaren för moderkortet. Syfte och funktion med dessa "ventilationsöppningar" är fortfarande lite av en gåta. Visst är de väldigt användbara om vattenkylning är aktuell men i standardutförande är de ur ett kylningsperspektiv tämligen meningslösa. Samma sak gäller de "dammfilter" som ingår där vi gärna hade sett lite mer kompetenta filter istället för de grovt perforerade plastmattorna som sitter framför fläktar och luftintag.

Den fjädrande luckan för optiska enheter fungerade inte helt klockrent då den ofta stannade i öppet läge. Andra testexemplar av chassit verkar inte ha uppvisat några sådana problem varför detta antagligen och förhoppningsvis är ett undantag. En fråga vi ställer oss är hur mycket en hot swap-bygel egentligen kostar att köpa in för Thermaltake. Att bara inkludera hot swap-funktionalitet i två utav sex platser känns ganska snålt med tanke på vad chassit faktiskt kostar.

Level 10 är utan tvekan det mest spektakulära chassi vi testat här på SweClockers. Rent estetiskt är det svårt, för att inte säga omöjligt att komma med en objektiv bedömning av chassit. Här på SweClockers verkar åsikterna vara delade mellan "otroligt fult" och "givet köp". Oavsett vad man tycker om designen bör plånboken vara välfylld om ett köp ska komma på fråga.

Fördelar

  • Hög kvalitet

  • Hot swap

  • Innovativ design

Nackdelar

  • Väldigt tung

  • Tveksamma dammfilter

  • Något hög ljudnivå

  • Priset

Pris: Cirka 6 000 kr (lägsta pris )