Artiklar

Artiklar skrivna av Scrooge
121

Vattenfall: "Miners är bra resurser"

Statligt ägda Vattenfall håller inte med Naturvårdsverket och Finansinspektionen och anser begränsning av kryptobrytning en dålig idé.

219

Apple släpper Imac 2012 med ny design

Även om Apple lägger mest krut på den mobila sidan lämnas är inte de stationära datorerna åt sitt öde. Storsäljande Imac uppdateras med Ivy Bridge och ny, tunnare design.

110

Apple gör Macbook Pro 13 tum med Retina-skärm

På presskonferensen i San Jose var ett av huvudnumret en ny Macbook Pro i 13-tumsklassen med högupplöst Retina-skärm – 2 560 x 1 600 pixlar.

80

Ubuntu 12.10 ute nu

Oktober är inte enbart den stora månaden för Windows 8 utan även tidpunkten för en ny version av den öppna Linux-distributionen Ubuntu, som i version 12.10 integreras med molntjänster.

37

Intel Atom med åtta kärnor under 2013

Processorn Intel Atom för servrar väntas dyka upp under nästa år. Värstingmodellerna kan innehålla så många som åtta kärnor.

224

The Pirate Bay flyttar till molnet

Fildelningssajten The Pirate Bay flyttar från fysiska servrar till virtuella maskiner som enkelt kan skickas mellan länder och kontinenter, detta för att göra polistillslag verkningslösa.

16

Intel presenterar ljummen kvartalsrapport

Processortillverkaren Intels omsättning stannar på 13,5 miljarder dollar, oförändrat från föregående kvartal och en minskning med fem procent från samma kvartal året innan.

117

Foxconn erkänner barnarbetare

Elektronikjätten Foxconn har tidigare uppmärksammats för dåliga arbetsförhållanden. Nu erkänner företaget att man brutit mot lagen som förbjuder barnarbete.

45

Microsoft tar upp kampen mot Spotify och Itunes med Xbox Music

I tuff konkurrens om lyssnarna introducerar Microsoft den nya musiktjänsten Xbox Music Store, som bland annat går upp mot Spotify och Itunes.

36

Fortsatt låga priser på DRAM-minnen

Priserna på DRAM-minnen fortsätter att sjunka samtidigt som andelen kretsar avsedda för mobila enheter och servrar väntas öka.

79

Catzilla prestandatestar med jättekatt

Den som saknar katter i 3DMark och Unigine Heaven kan se fram emot Catzilla, ett kommande testprogram för grafikkort som innehåller en stor katt med tämligen onda avsikter.

62

OCZ i trångmål efter oreda i bokföringen – aktien störtdyker på börsen

Marknaden reagerar med bestörtning sedan det framkommit att OCZ överdrivit prognoser och missat att redovisa utgifter, vilket nu får aktien att störtdyka på börsen.

81

Mozilla släpper Firefox 16

Webbläsaren Firefox når version 16 och därtill följer den sedvanliga listan av åtgärdade problem och förbättringar. Den största nyheten är däremot en ny funktion för utvecklare.

32

Windows 8 uppdateras innan lanseringen

Redan innan lanseringen av Windows 8 släpps den första större uppdateringen till det nya operativsystemet, med löften som förbättrad batteritid och prestanda.

28

American Megatrends introducerar nästa generation UEFI

Aptio V är namnet på den senaste versionen av UEFI från American Megatrends. Bland nyheterna märks stöd för pekskärmar samt den omtalade säkerhetsfunktionen Secure Boot.

115

Trådlöst nätverk 802.11ad i 60 GHz under 2014

Nya IEEE 802.11ac erbjuder gigabithastigheter i 5 GHz-bandet, men för ännu mer bandbreddskrävande tillämpningar lurar ytterligare en standard vid horisonten.

14

Intel släpper ny Atom-plattform för nätverkslagring

Processorn Atom återkommer i den nya plattformen Milstead, som är speciellt framtagen för personlig nätverkslagring i alla former.

116

Cooler Master HAF X

Det råder ingen brist på chassin för gamers. Cooler Masters välkända serie HAF hör till de mest populära och SweClockers undersöker om det senaste tillskottet lever upp till förväntningarna.

78

Thermaltake Level 10

Tillsammans med BMW Designworks presenterar Thermaltake sin mest ambitiösa chassikonstruktion hittills. SweClockers får efter en lång tids väntan äntligen sätta tänderna i Level 10.

49

Corsair Obsidian 700D

Corsairs intåg på chassimarknaden togs emot med öppna armar i SweClockers galleri och forum. Nu är det dags att ta en närmare titt på uppföljaren, nämligen nedbantade Obsidian 700D.