Artiklar

Artiklar skrivna av Scrooge
19

30 stycken 250-gigabyteshårddiskar testade

På X-bit labs har man publicerat ett stort test på hårddiskar med en lagringskapacitet på 250 gigabyte. Hårddiskar från bland annat Seagate, Western Digital och Hitachi ingår i testet.

43

Blommigt chassi från In Win

Ett chassi med rosa blommor har vi alla någon gång drömt om att ha, eller? Detta är i alla fall precis vad chassitillverkaren In Win har skapat.

2

OCZ lanserar fler modeller i Reaperx-serien

I och med lanseringen av Crysis kände tydligen OCZ att det var dags att lansera lite nya modeller i sin Reaperx-serie. De nya modellerna är dels ett ddr3-minne på 1333 megahertz och dels ett ddr2-minne på 1000 megahertz.

31

Nvidia Geforce 8400GS med G98 i december

Enligt källor hos Taiwanesiska grafikkortstillverkare planerar Nvidia att lansera grafikkortet Geforce 8400GS tidigt i december. Grafikkortet bygger på grafikprocessorn G98.

34

Ny Forceware för Windows XP och Vista

Nvidia har släppt en ny version av sin grafikkortsdrivrutin Forceware, det nya versionsnummret är 169.09. Drivrutinen är dock inte whql-certifierad.

44

XFX lanserar Geforce 8800GT med 256 megabyte minne

Redan vid lanseringen av Geforce 8800GT visste vi att grafikkortet även skulle dyka upp i konfigurationer med 256 megabyte minne. Dock är det först nu som en tillverkare tillkännagör en sådan modell.

33

Galaxy presenterar 8800GT med egen kylning

Även då de allra flesta grafikkort baserade på Nvidias G92 bygger på referensdesignen till punkt och pricka finns det ett par uppstickare. Tillverkaren Galaxy har nu visat upp ett nytt, överklockningsvänligt grafikkort.

10

Western Digital lanserar RE2-hårddiskar i Greenpower-familjen

Western Digital har uppdaterat sin familj av Greenpower-hårddiskar med de högpresterande RE2-modellerna. Hårddiskar i Greenpower-familjen, eller GP som de också kallas är utvecklade för att konsumera så lite ström som möjligt.

19

Nvidia når rekordomsättning för ett kvartal

För första gången någonsin har grafikkortsjätten Nvidia paserat miljarddollar-strecket för ett kvartal. Kvartalet ifråga är det tredje under räkenskapsåret 2008 och rekordsiffran hamnade på 1,12 miljarder amerikanska dollar.

29

Ny processorkylare från Asus

Det har varit en stadig ström av nya processorkylare från Asus den senaste tiden. Nästa tillskott i familjen har fått namnet Triton 77 och använder en lite annorlunda kylteknik.

15

Hitachi tillkännager hårddisk-serien Cinemastar

Hårddisktillverkaren Hitachi har tillkännagivit en ny serie av hårdiskar, Cinemastar. Som namnet antyder rör det sig om hårddiskar anpassade för lagring av digital media såsom film.

90

Ingen 2,6 gigahertz Phenom innan 2008

Enligt källor hos moderkortstillverkare kommer AMD inte att lansera en 2,6 gigahertz-modell av sin kommande Phenom X4-processor innan året är slut.

35

Gigabyte Radeon HD 3850 på bild

Det har dykt upp en bild på ett kommande grafikkort ur Radeon HD 3800-serien från Gigabyte. Då grafikkortet använder minne av typ gddr3 rör det sig antagligen om HD 3850.

60

Diamond läcker information om HD 3800-serien

Det är inte särskilt ovanligt att grafikkortstillverkare, slarvigt, lägger upp information om ej tillkännagivna produkter på sin webbplats. Nästa på tur är tillverkaren Diamond som har visat upp specifikationerna för sina kommande RV670-baserade grafikkort.

19

Enthusiast System Architecture introduceras

Flertalet företag med Nvidia i spetsen har idag introducerat en standard för hur kommunikation ska ske mellan datorns olika delar. ESA som standarden förkortas har till syfte att ge användaren möjlighet att övervaka och kontrollera de olika komponenterna i datorn.

11

Western Digital redovisar lyckat första kvartal

Hårddisktillverkaren Western Digital har redovisat sina resultat för det första kvartalet under räkenskapsåret 2008. Under kvartalet som slutade i september hade företaget en omsättning på 1,766 miljarder amerikanska dollar.

11

Rivatuner 2.06 släppt

En ny version av det populära överklockningsverktyget för grafikkort Rivatuner har släppts. Nyheter är bland annat stöd för nya drivrutinsversioner och stöd för de nya G92-baserade grafikkorten från Nvidia.

16

Gddr5 tre gånger så snabbt som gddr3

Världens tredje största tillverkare av minneskretsar, Qimonda, har avslöjat att man har börjat tillverka testexemplar av en gddr5-krets på 512 megabit. Gddr5-tekniken är ej en standard än men förväntas bli accepterad av standariseringsorganet jedec.

13

Apple uppdaterar sina bärbara datorer med Santa Rosa

Kort efter lanseringen av Mac OS X Leopard har Apple nu uppdaterat sina bärbara Macbook-datorer med Intels plattform Santa Rosa.

7

Intel tillkännager nya Itanium-processorer

Intel har tillkännagjort sju nya Itanium-processorer varav sex är dubbelkärniga och en enkelkärnig. De nya processorerna ingår i den nya 9100-serien och representerar den sjätte generationen av Itanium-processorer.