Artiklar

Artiklar skrivna av Scrooge
71

Cooler Master 932 HAF

När Cooler Master för drygt ett år sen lanserade Cosmos blev det en dundersuccé som fick flera uppföljare. Chassit vi ska titta närmare på nu tillhör dock inte denna serie utan följer ett helt nytt designschema. Följ med när SweClockers kontrollerar om 932 HAF är något att hänga i julgranen.

38

Zalman GS1000

Koreanska Zalman har många bollar i luften – allt från processorkylare till datorlådor och 3D-skärmar. Denna gång ligger ett nytt specialiserat datorchassi på testbänken, nämligen modellen GS1000.

52

Lancool Metal Boned K10

Lancool är ett nytt märke på marknaden men faktiskt inte en ny aktör. Lancool är nämligen namnet på en ny satsning från Lian Li. Häng med när SweClockers granskar den senaste datorlådan i serien.

149

Antec Three Hundred

Chassin från Antec är väldigt populära här på SweClockers, däribland storsäljarna Nine Hundred och P180-serien. Det alla chassin har gemensamt är genomtänkt design och en prislapp på runt tusenlappen. Idag ska vi titta närmare på ett lite billigare chassi från tillverkaren och se om det håller samma kvalité som de dyrare modellerna.

81

Lian Li PC-P60

Lian Li är en tillverkare som knappast behöver någon större presentation här på SweClockers. Den taiwanesiska tillverkaren har gjort sig känd för att under snart tjugo års tid tillverkat aluminiumchassien av god kvalité. Idag ska vi kolla närmare på ett chassie ur den nya serien Armorsuit, nämligen PC-P60.

48

Nzxt Tempest

Nzxt är inga nykomlingar för oss här på SweClockers, vi har tidigare recenserat flertalet chassien från tillverkaren. Även då Nzxt mest förknippas med renodlade gamerchassien har man dock på senare tid breddat sitt utbud med lite mer nedtonade skapelser. Det är just ett sådant chassie vi ska kolla närmare på idag, nämligen Nzxt Tempest.

86

Aplus CS-EL Diablo

Tagan är nog mest kända för att tillverka nätaggregat av god kvalité. Tillverkaren har dock ett bredare sortiment än så och under namnet Aplus säljer man också datorlådor. Idag ska vi kolla närmare på ett chassie från Aplus-familjen, nämligen CS-EL Diablo. Ett chassie som enligt tillverkaren själv erbjuder den ultimata kylningen för en riktig speldator. Men håller chassiet måttet?

58

Lian Li PC-B25

Taiwanesiska Lian Li har kallats för aluminiumlådornas okrönte kung, och knappast utan anledning. Företaget var en av de första som i stor skala introducerade lättmetallen i datorlådornas värld. Chassiet som ligger på testbänken heter PC-B25, och vi ska kontrollera om modellen lever upp till det goda ryktet.

29

Biljetter till Birdie på fredag

Ordet birdie kanske många förknippar med golf men Birdie är också namnet på ett datorevenemang (läs LAN) strax utanför Uppsala. Birdie är i grund och botten ett scene-party vilket innebär att fokusen i huvudsak ligger på grafiskt skapande, musik och programmering.

16

MSI pratar om framtiden

Joseph Hsu, styrelseordförande för MSI har talat ut om företagets planer för den närmsta framtiden. Bland annat får vi veta lite mer om den kommande Eee PC-utmanaren från MSI.

163

Installera Windows XP med ett USB-minne

Att installera om sin dator klarar nog de flesta på SweClockers av. Det enda som behövs är en cd-skiva med det önskade operativsystemet samt en optisk enhet. Men om nu datorn saknar en optisk enhet, som faktiskt är fallet hos många bärbara datorer, hur gör man då? Jo, man använder ett USB-minne!

30

DDR3 blir billigare snabbare än väntat

Priset för DDR3-minnen är fortfarande mycket högre än det för DDR2-minnen. Intel arbetar dock hårt för etableringen av den nya minnesstandarden och det är inte omöjligt att priset på DDR3 kommer att sjunka ner till priset för DDR2 innan året är slut.

107

Windows Vista SP1 den 15 februari?

Microsoft har arbetat med det första Service-paketet till Windows Vista en längre tid, och en första Release Candidate släpptes för ett par veckor sedan. Nu ska en slutgiltig lansering vara nära.

56

Western Digital tar ledningen med 320 GB per platta

Western Digital har tillkännagjort att man har börjat tillverka 3,5-tumshårddiskar med en lagringsdensitet på 320 gigabyte per platta. Tekniken som används är densamma som redan används i företagets 2,5-tumshårddiskar.

14

Asus lanserar Striker II Formula med Nforce 780i

Asus har lanserat ett nytt moderkort i sin Republic of Gamers-serie. Moderkortet som går under beteckningen Striker II Formula använder sig av Nvidias styrkrets Nforce 780i SLI och stöder således trevägs SLI.

103

Lenovo förbereder utmanare till Macbook Air

Apples lansering av den supertunna datorn Macbook Air förra veckan har nog inte undgått någon. Nu verkar det dock som om Apple kan få konkurrens, Lenovo ska nämligen ha en liknande produkt på gång.

69

Intel bekräftar bugg i nya Core 2 Quad

Intels nya fyrkärniga processorer med en tillverkningsprocess på 45 nanometer var från början tänkta att lanseras nu i januari. Dessa processorer kommer dock inte att dyka upp i januari, istället får vi förhoppningsvis se dem i februari eller mars. Det har sen en tid tillbaka spekulerats i anledningen till detta, nu ska anställda på Intel ha bekräftat att anledningen till förseningen är en bugg hos processorerna.

32

Asus planerar nya Eee PC under 2008

Det har länge cirkulerat rykten om att Asus planerar att introducera nya versioner av sin omåttligt populära dator Eee PC under detta år. Nu har det taiwanesiska företaget bekräftat att nya modeller med bland annat större skärm är på gång.

43

Catalyst 8.1 släppt

AMD har släppt den första Radeon-drivrutinen för 2008. Catalyst 8.1 innehåller utöver de sedvanliga buggfixarna även förbättrat stöd för OpenGL. AMD har också släppt en ny hotfix som ska förbättra prestandan i spelet Crysis.

16

Intel kontrar Eee PC under tredje kvartalet

Intel har nyligen gått ut med information om sin kommande lågkostnadsplattform för ultramobila datorer till sina partners. Gigabyte och MSI har redan börjat utveckla produkter baserade på Shelton'08-plattformen och lansering förväntas ske under tredje kvartalet detta år.