I samband med Quakecon visade AMD och Bethesda upp ett hårdvarupaket med Starfield-märkta produkter, som företaget planerar att använda i bland annat tävlingar. AMD varnar nu för att den exklusiva hårdvaran kan användas som lockbete för bedrägerier i sociala medier för att samla på sig personuppgifter, eller bedriva annan form av lurendrejeri.

Varningen från AMD skedde via Twitter när en för AMD okänd aktör uppmanade folk att registrera sig för möjligheten att få ett Starfield-paket. Huruvida aktören i fråga faktiskt har hårdvara de vill ge till följare är osagt, utan AMD verkar primärt vilja höja ett varningens finger för fans att vara vaksamma när liknande inlägg i sociala medier dyker upp.

AMD-Starfield.jpg

Innehållet i AMD:s Starfield-låda.

Hårdvarupaketet i fråga består av Radeon RX 7900 XTX med ett hölje inspirerat av Starfield samt Ryzen 7 7800X3D. Paketet finns endast i 500 exemplar, vilket gör det aningen exklusivt och extra lockande för fans av både AMD och Bethesdas nya rymdäventyr.

Även om ondsinta individer använder sig utav hårdvarupaketet i bedrägerisyfte finns det andra individer som använder paketet för att göra en god gärning. På auktionssidan Ebay auktioneras ett exemplar av lådan ut där all vinst går oavkortat till välgörenhet. Det väntas bli en lyckad insamling då den i skrivande stund ligger på närmare 3 500 USD, motsvarande 38 000 kronor, och väntas landa på en betydligt högre summa när auktionen avslutas om en vecka.