Storspelet Starfield från Bethesda står för dörren och det stora marknadsförings-maskineriet visar inga tecken på att sakta ned. Som en del i detta har nu AMD och Bethesda under QuakeCon 2023 lyft skynket av en ny kollektion hårdvara i tematisk Starfield-skrud. Det är processorn Ryzen 7 7800X3D och grafikkortet Radeon RX 7900 XTX som fått en makeover med ny färger för grafikkortet medan processorn får hålla tillgodo med en flådigare förpackning.

RX7900XT-STARFIELD-2-1.jpg

Bildspel på Radeon RX 7900 XTX

RX7900XT-STARFIELD-3.jpg

Bildspel på Radeon RX 7900 XTX

RX7900XT-STARFIELD-5.jpg

Flådig backplate med spelets logotyp.

RX7900XT-STARFIELD-1.jpg

Röda detaljer ger minst 10% extra prestanda, det är vetenskapligt bevisat.

Grafikkortet Radeon RX 7900 XTX levereras med ett helt nytt färgtema och detaljer från spelets värld, bland annat är den röda randen på kylflänsen utbytt mot en flerfärgad lösning. Hela kåpan är omstöpt i vitt utförande och på baksidan är det allehanda små detaljer som fått pryda det hela.

För den som får en alldeles extra stor "villhöver"-känsla av presentationen får dock hålla utkik på mindre konventionella vägar för att inskaffa duon då den inte kommer att säljas i handeln. Upplagan kommer vara begränsad till 500 exemplar och kommer att vara exklusiv till olika tävlingar och kampanjer som arrangeras av AMD och Bethesda.

Om de extra Starfield-detaljerna ger komponenterna någon extra prestanda i spelet återstår att se.

Är du taggad på Starfield? Borde AMD släppa alla sina grafikkort i vitt? Diskutera i tråden!