Sedan HTC släppte sitt VR-headset Vive i april 2016 har marknaden för virtuell verklighet växt och ett flertal aktörer har introducerat egna lösningar. I takt med detta har även priserna för de olika enheterna börjat minska och både HTC, Oculus samt Sony har prissänkt sina produkter under det gångna året.

Nu prissänker Oculus Rift och rörelsekontrollerna Touch, som nu säljs för cirka 4 200 kronor via företagets webbplats. Till skillnad från den permanenta prissänkningen som gjordes i oktober handlar det denna gång om ett tidsbegränsat erbjudandet som pågår till och med den 21 december.

Oculus har talat mycket om framtiden för virtuell verklighet tidigare under året och berättat att de fortfarande har stark tro på tekniken och dess möjligheter. Bland annat nämns trådlösa alternativ som en viktig framgångsfaktor, där företaget arbetar på den fristående enheten Santa Cruz.

Oculus Rift säljs tillsammans med rörelsekontrollerna Touch samt sex applikationer för 419 euro inklusive frakt via bolagets webbshop, motsvarande cirka 4 200 kronor.