Inlägg

Inlägg som Nioreh83 har skrivit i forumet
Av Nioreh83
Skrivet av Otori:

Ni som räknar med att få tillbaka 1000-lappar på reseavdrag, hur långt pendlar ni egentligen?
Och finns det inga kommunala färdmedel?

Ingen av er som har förmånsbil? Om ni har, hur får ni isf ihop tillräcklig körsträcka?

Reseavdrag får man göra även för kollektivt resande.

Av Nioreh83
Skrivet av Hablam:

Apple TV i sig är enkelt, men vet att dom kommer tycka det är jobbig att skriva med fjärrkontrollen.

Vad ska de skriva? Man behöver inte skriva för att använda viaplay

Av Nioreh83

Apple TV för krångligt? Det blir ju inte mycket enklare. Att hålla på med nån dator och koppla till TVn blir tusen vändor bökigare. Köp en Apple TV.

Av Nioreh83
Skrivet av RichiB:

var exakt gör man det? har gått igenom alla inställningar men hittar inte den funktionen

Det kan jag inte svara på. Är olika på alla modeller. Men brukar vara på samma ställe där man gör andra inställningar för wifi, typ lösenord och kanaler etc

Av Nioreh83
Skrivet av RichiB:

jag har ingen aning hur det fungerar. kan jag använda min router ihop med Google Wifi i ETT wifi system så gör jag gärna det.

Du får stänga av wifi på gamla routern

Av Nioreh83

Vad hindrar dig från att använda din gamla router? Kan man inte köra googles grejer utan router-funktion?

Av Nioreh83
Skrivet av anon173292:

En vecka? Fick svaret att de inte vet när de kan testa, slut på prover?

Samt, skrämmande hur man bollas runt, ingen kan direkt svara på något, man får inte gå till distrikten eller akuten dock, vilket jag kan förstå, men, herregud, verkar som man fångats med byxorna nere, fast man sett hur det gick i Kina.

Sitter med asont, djupt ner i halsen, feber toppar på 40+, svårt att andas, nästan som att automatiken slutat att fungera, måste själv "komma ihåg" att andas. Sen, värken.. värker in i benmärgen. Hoppas det är flunsan, men aldrig mått så här. Att tala med 1177 i det här tillståndet är inte lätt, har själv vart på resande fot för 3 veckor sen, igenom Barcelona och Frankfurt, så man är lite lätt skrämd.

"Ta en Ipren och två Alvedon" är ta mig fanken standard svaret, även vid normala dagar på sjukhusen i Sverige. Hoppas detta får folk att inse att vi behöver en överkapacitet, vad som helst kan ju hända, pandemi, naturkatastrof, krig, och vi klarar knappt hålla igång efter ett par extra bilolyckor..

Sitter hemma, tur att jag alltid har ett litet förråd så jag klarar mig med mat, en frysbox med älg samt massor med annat. Även massvis med vanliga förkylningsmedeciner, samt, NyQuil, DayQuil, D-vitamin, C-Vitamin, Vitlökstillskott.. mumsar på i väntan på att få hjälp känns det som.

Sugen på att beställa antibiotika på Darkweb, om man nu har lunginflammation..

Sådär mådde jag förra sommaren när jag åkte på nåt virus eller bakterie av nåt slag. Feber i två veckor, och jobbigt att andas. Inget kul alls. Tog många veckor innan jag kände mig helt ok igen, och inte blev anfådd av en långsam promenad. Första gången i mitt liv som jag försökte ta kontakt med vården. Fick dock aldrig komma dit. De sa samma; ät alvedon, återkom om du inte kan ta dig till toaletten själv. Iofs hade de rätt, jag klarade mig och blev bra av mig själv till slut. Men vill fan inte ha den igen, om det var influensan eller vad det nu var.

Av Nioreh83
Skrivet av gibbon_:

Någon som kan svara på vad skillnaded är på ISK och Aktie&Fond-depå utöver skattemetoden? Vill minnas att jag läst något vad gäller utdelningar. Jag har bara indexfonder om det gör någon skillnad. ISK är möjligen något mer begränsat i vilka värdepapper man kan handla också?

Funderar på om jag bör flytta mina fonder från ISK till AF då jag som utlandsboende ändå inte kan ta nytta av hur ISK beskattas. (borde tänkt på det för fyra år sen..)

Man får väl nte ens ha ISK om man inte är skatteskyldig i Sverige?

Av Nioreh83

IRS? Bor du i staterna?

Av Nioreh83
Skrivet av CubaCola:

Klimatförnekare är pase nu, nu är det Coronaförnekare som gäller istället.

Snarae Corona-överdrivare. Vi som följer rekommendationer och rapporter från erkända experter och myndigheter är inte vi som hamstrar toalettpapper och skriker att domedagen är här. Foliehattarna menar ju att experterna mörkar, och att alla kommer smittas och bli dödssjuka.

Av Nioreh83
Skrivet av Vituraz:

Japp, blir skönt när det byts ut mot lön

Inte lika roligt att utbetalningarna blir till inbetalningar

Av Nioreh83
Skrivet av Squallie:

Och jag kommer ge serien en chans, om Ellen Page är Ellie... ??????

Ellen page är ju typ 35 bast, ska hon spela 14 menar du?

Av Nioreh83
Skrivet av Marticus:

Dags att gå ur svenska kyrkan, herregud så mycket pengar han får.

Kirrade det för några år sedan. Jäklar vad mycket man sparat.

Av Nioreh83
Skrivet av pytonOrm:

har aldrig haft playstation själv är Shadow of the colossus bra ? jag råkade få med det spelet när jag köpte Ps2 nydligen

Det är svinbra! Skulle dock rekommendera remastern på ps3 eller remaken på ps4 om du vill spela det idag. Det tänjer verkligen på gränserna hos ps2, bilduppdateringen blir lidande ibland. Men absolut helt spelbart!

Av Nioreh83

Levde länge utan en ps2, men blev ett köp till slut när Shadow of the colossus släpptes. Vilket spel!

Av Nioreh83

Får tillbaka 13209kr. Borde kanske börja jämka för bolånet. Är ju dumt att låta staten sitta på mina pengar, de kunde ju vuxit till sig på börsen istället.

Av Nioreh83
Skrivet av Panzerfister:

Har läst om att Dacia kommer komma med en ny elbil, gissar den kommer sälja som smör. Tänker att det kanske skulle öppna för att man kan tjäna nån liten guldpeng men finner inga aktier i dem, med Renault som ägare kanske det inte finns några aktier att köpa? Som ni märker, jag har dålig koll. Nån som kan hjälpa till att sprida lite ljus på hur jag skulle kunna gå till väga för att "investera" i Dacia och hoppas på en värdeökning?

Vill du investera i Dacia så får du köpa Renault-aktier.

Av Nioreh83
Skrivet av Zyriak:

Om man räknar med en dödlighet på ca 1% (siffran kan bli lägre, men svårt att säga idag) och en så stor spridning som många fruktar så kommer ca 50000-80000 i Sverige att dö. Även om man själv inte tillhör en riskgrupp så kanske man har anhöriga/bekanta som är det. Så nog är det allvarligt.

Panik hjälper inte, men att vara förberedd så gott det går, att vara lite vaksam samt se till att ha god handhygien (är skrämmande hur många som slarvar med detta..), nysa/hosta i armveck etc är ju sunt förnuft och att visa respekt för sina medmänniskor.

Hur räknar du då? Att alla i Sverige skulle få viruset? Låter otroooligt osannolikt.

Jag tror på sin höjd 3-4 pers kommer kola av detta i Sverige.

Av Nioreh83
Skrivet av gabriel15:

Vi som minns 2015/2016 väl inser att folk påstod att marknaden skulle kollapsa helt om Trump vann men istället nästintill dubblerades värdet på DowJ t.ex.

Imorgon är det en ny dag (vardag) och vad som händer kommande dagar är för mig mer intressant än vad som händer i USA.

Jag har typ 75% av mina pengar på amerikanska börser

Av Nioreh83
Skrivet av anon5930:

Den stora frågan är ju om galningen kan hålla sig i skinnet bara. Förra årets börsoro pga Trump är något jag inte lär glömma i första taget.

Men vem vet, kanske slutar det med Corona även för Trumpen. Hans odds för överlevnad bör inte vara den bästa.

Nu är väl börsoron i USA istället delvis pga att det går bra för Sanders. Amerikanerna tror ju att om han blir president blir USA genast ett kommunistland.