Inlägg

Inlägg som Nioreh83 har skrivit i forumet
Av Nioreh83
Skrivet av Savage_Gray:

Oj det kommer göra väldigt ont att falla..... oj vad ont det kommer bli...

Raknar inte pengarna som vinst förrän jag säljer. De aktier jag har i Tesla var tänkta som en lång investering, och jag håller kvar dem några år till. De kan ju falla hela vägen till typ 240 innan jag går "back"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av SiggeEklund:

Okej, tack för alla svar. Då förstår jag. Då är det en adapter som bör följa med tv'n jag ska leta efter här hemma. En sista fråga av nyfikenhet: Om två av kablarna bara va ljud, är det teoretiskt möjligt att endast använda den gula in på gul, skicka adaptern, och ändå kunna få videon?
Om så är fallet, vilken source borde ja ha på då? Jag behöver ju inte söka några kanaler väl, iochmed att den inte går in på antenn?
Känner mig sååå dum. Tack på förhand.

Ja du ska ha en adapter som du fick med TVn.

Vet inte hur det ser ut på din TV då du länkat till en bildgoogling med massor av svar.

Om du bara kopplar in gul så får du bild, men inget ljud. Source på TVn bör heta typ "A/V" eller "Composite video", eller liknande.

Av Nioreh83
Skrivet av SiggeEklund:

Tack för svar återigen. Jag är såklart intresserad att få det att fungera med det jag redan har, och jag kanske tolkade MrPasty felaktigt. Ni måste ursäkta min totala avsaknad av kunskap i detta. Men jag har förstått att component in inte är ett alternativ, utan jag ska använda mig av AV IN istället. AV IN har ju endast ett hål(gul) på tv'n. Så jag kan ju endast ansluta Nintendot med en av mina 3 kablar(Röd,Gul,Vit). Är det bara den gula från videokabeln som ska in i det gula hålet på tv'n, eller behöver jag någon adapter som gör om alla tre kablarna till en, som jag sedan trycker in i gula hålet på tv'n ?

Gul är video, röd och vit är ljud.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av SiggeEklund:

Tack så mycket allihopa för svar. Jag får helt enkelt ta och köpa till en hdmi konverter, så tycks det lösa sig !

Ska inte behövas. Dessutom kommer det inte bli särskilt bra om du inte köper en som förstår gamla konsollers lite speciella videosignal. Bästa för N64 är RetroTink2x.

Av Nioreh83
Skrivet av Irregular Programming:

Recensions "bombningen" i detta fall är ju spelarnas reaktion på spelet. Jag kan inte se något fel här.

Om man kollar igenom "recensionerna" är det massor av folk som ger betyg utan att ens ha provat spelet. Det är fel att recensera något man inte ens spelat. Dessutom tvivlar jag på att spelet är ett 0.5 av 10 spel. Tror nog spelet är ungefär lika bra som det gamla.

Av Nioreh83
Skrivet av Hagge:

Vad gör spelet så dåligt? Tänkte köpa med men missat allt, jobbat som en dåre

Folk är butthurt över att de ändrat på cutscenes jämfört med vad som visats på nån mässa. Samt nåt i eula om att blizzard äger eventuella moddar.

Spelet i sig är samma gamla warcraft 3 med fräsigare grafik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Varför förköper folk spel? Ni borde ha lärt er vid det här laget. Vänta på release, slipp slösa pengar på saker ni inte blir nöjda med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av Savage_Gray:

Jag tänker så här:
Även om börsen faller så äger jag en andel i ett företag.
Tills dagen då företaget går i konkurs är mina investerade pengar säkrade.
Pengavärdet har kanske sjunkit, men om företaget fortsätter sälja produkter/tjänster, så kommer även jag ha en del av detta.

PS Sålde av hela mitt innehav av AcadeMedia idag. Funderar på att köpa amerikanska aktier.
Många företag från S&P500 har fallit 3-7% under det gångna veckan.

Fråga till er:
Vad rekommenderar ni att köpa?
Vilket konto ska man ha US aktier på: ISK eller KF?

Jag har alla på ISK.

Jag köper Visa, Facebook, och Uber just nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av Aktsu:

Kommer bli intressant att se om 2020 blir året då det vänder nedåt eller ej faktiskt, är ju oroligt lite oroligt och skakar så vem vet. Börjar bli sugen på att investera snart men vill som sagt det skall backa ett tag innan dess.

Så har folk sagt i flera år nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Nej har den inte på ljudlös. Å andra sidan tror jag aldrig jag haft problem med att nån ringt/sms:at när jag sover så jag vaknat heller. (Sover själv)

Om telefonen plingade hela natten hade jag nog satt den på ljudlös illa kvickt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av SUMITOMO:

Det är inte vettigt att köpa en elbil idag. Alldeles för överprisade.
Med den utvecklingen som sker kommer dom snart vara stenålder.
När det kommer billigare bilar med räckvidd på 100 mil som snabbladdas på några minuter
kommer inte dagens elbilar vara åtråvärda.

En Tesla från 2013 står sig fortfarande bra mot de senaste elbilarna på marknaden. Så sådär fantastiskt fort rör sig inte tekniken. Inget konstigt att köpa en elbil idag alls. De är rätt jäkla mogna nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av Litenskit:

Jag vet inte var du ser det värdet men både avanza och google säger $580

Pre-market trading. Vanliga marknaden är inte öppen ännu. Googla TSLA så ser du hur den rörde sig after-market igår och vad den ligger på nu.

Av Nioreh83
Skrivet av anon5930:

Haha verkligen! Riktigt kul med sån utveckling på relativt kort tid med. Nu stökar förstås Coronaviruset till det lite men Tesla aktien tycks inte påverkas lika kraftigt som många andra aktier. Får se om de drar förbi 600 dollar snart nog med.

De är på 641 dollar as we speak

Av Nioreh83
Skrivet av anon5930:

Vad låg aktien på när du köpte? Oavsett, gratulerar, du köpte nog vid rätt tillfälle.
Själv tittade jag också då men var inte inne på att köpa aktier då. Kan ju lova att jag ångrar mig i efterhand hehe.

Instämmer, händer otroligt mycket runt Tesla. Fabrik på gång i Tyskland med, de börjar komma riktigt nära nu. Många utannonserade modeller, fler på gång men till skillnad från många andra produkter så är vägen att från koncept till i handeln lång för bilar. Speciellt när Tesla också måste beträda ny mark. Övriga tillverkare gör bara iterationer av sånt de gjort i decennier vilket förenklar en hel del.

Apple skulle behöva en ny grej. iPod, iPhone och iPad drev alla på utvecklingen rejält. De skulle behöva nästa grej, konsultera Steve Jobs via medium kanske vore en lösning.

Bägge företags aktier är något iallafall jag har ambitioner om att ha i min portfölj. Men känns bägge lite för dyra att köpa i dagsläget för min del. Men bevakar dom gör jag, förr eller senare så.

Köpte lite redan innan raset, på drygt 310. Sen köpte jag på mig på vägen ner under våren. Har ett snitt på ca 240. Sålde av lite vid 450 och plockade vinst. Men jag har 60 aktier kvar så jag är rätt nöjd ändå Hade såklart varit fint att sitta med alla kvar, men det är lätt att vara efterklok.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Jag kör s10e, tycker den är riktigt bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av Savage_Gray:

Har också följt Tesla och Apple. Stabil tillväxt 2-3% per dag.
Äger inget av dessa och är extremt rädd för extremt ras.
Vad tycker ni?
Hur kan dessa företag växa när de knappt släpper eller annonserar nya produkter och nya marknader...?

Eh, Tesla växer så det knakar. Expanderar med nya fabriker i Kina och Europa, nya produkter (model y, cybertruck, semi, roadster) etc, och de säljer allt de lyckas tillverka.

Apple går också som tåget, och hade rekordkvartal.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av NodCommander:

Tesla den senaste månaden alltså...

Ja. Köpte i somras med en tanke om att kanske en dag om många år har det vuxit så jag kan köpa en riktig Tesla för pengarna. Ett halvår senare och snart är vi nästan där. Går lite fortare än planerat

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av tintinj:

Så det är mer moraliskt att tvinga fattiga att bo utomhus eller i ghetton som blir de enda områden som de har råd med hyran? Ibland blir man lite illamående när man ser hur lite vissa tycker om sina medmänniskor. Det handlar inte om att kunna "ha råd att bo överallt" utan det handlar om just det jag sa innan, om hyresvärden får bestämma helt utan regler så finns det ingen plats i relativt attraktiva områden för vanligt folk, de kommer att bli förpassade till ghetton för att de inte har råd med annat. Ser du inte ett problem i det så är du nog redan bortom normal verklighetsuppfattning.

Hyresgästföreningen gör mycket gott, inte bara förhandling om hyran. De kan till exempel även hjälpa en mot en hyresvärd som beter sig felaktigt, men det är väl inget problem för rikt folk som du som kan anlita advokater (eller din familj kanske redan har en sån på snabbnummer i mobilen).

Om området dit alla blir tvungna att flytta för att ha råd då blir fullt med "vanligt folk", vad är det som gör det till ett ghetto?

Man måste ju inte flytta till det absolut billigaste skithålet på jorden bara för att det är för dyrt på södermalm heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

X är lite högre klockad. Räknat i prestanda per krona är det inte "värt" det. Men det är ju ytterst subjektivt vad "värt" betyder. 3600X är liiite snabbare, så är ju upp till dig om det känns värt det.

3600 har en TDP på 65W, till skillnad mot 95W för 3600X. Så det bör vara betydligt enklare att kyla 3600.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av Elektroman:

Är googles sökmotor osäker eller?

Definitionsfråga kanske, men ja det finns en anledning att folk kör duckduckgo etc. Google vet allt om dig

Skickades från m.sweclockers.com