Inlägg

Inlägg som candyraver har skrivit i forumet
Av candyraver
Skrivet av vinylens:

Blev ett litet inköp.
<Uppladdad bildlänk>

Har en stor innan nu blir att köra på en liten när bara frugan och jag vill ha grillat onödigt att starta stora grillen då.

Härligt med i-landsproblem

Av candyraver

Lite mer än 2000kr/år. Inte värt.

Av candyraver
Skrivet av backspace:

Då undrar jag som inte är så aktiv inom den här "sfären" vad som är "coolt" år 2024?

Ingen aning och bryr mig inte heller. Lägg min tid och energi på saker jag själv kan påverka...

Av candyraver

Jag har varit ganska stor twitternörd men som 20% av jänkare tappade jag lusten när flöden hela tiden handlade om invandring även om man avföljer massa konton som RT. Känns mycket som en plattform för vita medelålders mellanchefer ska få ut sin frustration i sandlådan.

Lite coolt 2017 men inte idag.

Av candyraver

Hallå alla krigare!

Det är så nice att höra kollegor på jobb kommentera man tappat i vikt Då vet man att man gör rätt. Räddade helgen kan jag säga.

Av candyraver
Skrivet av zaboof:

Lite nya ljus + lite blomkål ...
<Uppladdad bildlänk>

En blomkål också. lol
måste ju älska denna tråden

Av candyraver
Skrivet av Donnerstal:

Men det stod att det fanns i lager när vi beställde. Då borde de ju reserveras till våra beställningar.

Sant. Där var 7 kvar när jag beställde. Sen var det bara 6 kvar. Med tanke på priset kan jag nog vänta några veckor till men om du hör nått from Amazon får du gärna uppdatera oss. tackar

Av candyraver
Skrivet av Donnerstal:

Min har fortfarande inte skickats. Har det hänt något för er?

Inte här heller. läste på Reddit att man kanske får räkna med några veckor. Verkar vara backlog även i staterna.

Av candyraver

Ringde och pratade med dom. Dom verka seriösa - men så råkar jag kolla Amazon och då är priset nere på 5550kr så avbeställde från ckhome givet den stora prisskillnaden.

https://www.amazon.se/dp/B0BPY7HSC4?psc=1&smid=ANU9KP01APNAG&...

Av candyraver
Skrivet av nu1mlock:

Jag vet inte om man borde måla fan på väggen, men om jag vore dig så skulle jag avboka den beställningen snarast.

Företaget är registrerat 2022 och dom har inte varan i eget lager. Den beställs från annat lager och är säkerligen inte den nordiska versionen. Risken att företaget inte finns kvar om du behöver hjälp om ett år eller två är rätt hög och Samsung vill kanske inte röra en variant som inte är tänkt att köpas i Norden.

Men vad vet jag... Det är ju bara en no-name-butik som ingen har hört talas om förut...

- Kanske lite shady men har kontaktuppgifter och telefonnr. Dessutom var den överst på Prisjakt sida. Inte för det betyder nått men. Klarna faktura så vi får väl se om jag avbokar om 4 dagar och hittar någon annan snabbare reseller. Tack för din omtanke btw!

Av candyraver

Beställd vi får se 👌

https://ckhome.se/soundbar-och-speakerbar/26752-samsung-sound...

Av candyraver
Skrivet av nu1mlock:

Du har redan fått rekommendation på en soundbar inkl. sub och bakhögtalare för under 8000kr. Den har stöd för både AirPlay och Chromecast, men du får alltid bäst upplevelse genom att använda en dedikerad mediaspelare som t.ex. Apple TV 4K, Chromecast med Google TV eller Nvidia Shield - beroende på ditt föredragna ekosystem.

Edit: Tipset för soundbar för under 8000kr är nu slut. Vänta på att HW-Q935 eller HW-Q995 går på rea igen. Det gör dom titt som tätt och med upp till nästan halva priset.

Tack för tipset! Väldigt uppskattat!

Av candyraver

Om jag kör med 3.2.1 center med 8" sub dessutom med två bakre surround högtalare? Är nöjd med 5.1 men har ganska litet vardagsrum och bara 55" tv. Finns det ett nice kit även med airplay/Chromecast-stöd? 10k budget. Men gärna lägre.

Tacksam för återkoppling och tips.

Av candyraver
Skrivet av dlq84:

eARC är viktigt om du vill kunna hantera moderna ljudformat. Vet inte vad du menar med OLED'17 dock, är den från 2017? Vet inte om din TV har eARC.

Kollade upp det. Min LG OLED B7 har bara vanlig ARC tyvärr men kan nöja mig med en 3.2.1 - vill helst slippa bakhögtalare pga av digiare arenenhet och desutom hör jag sämre nu än för 10 år sen. Så voice (centern) är rätt viktigt för mig. dock utan backhögtalare för hmen att ljudlimpan är tillräckligt bred så man får lite "spacial audio" kanske.

Av candyraver
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Bor du i Barbiehus? Om inte behöver du inte oroa dig för en sån liten fristående bas. Grannarna kommer inte höra den

Här är väl rätt ok isolerat så det blir nog en ljudlimpa med tillhörande sub. Jag är tveksam till surround då jag nästan aldrig sitter i "de golden triangle". Och tidigare Marantz 5.1 Receiver jag hade i min gamla lägenhet var jag inte särskilt imponerad av även om jag kalibrera sönder den nästan

Jag kommer köra en optisk kabel från min IPTV-box till ljudlimpan men använder både Netflix och Youtube-appar som är inbyggda i LG TV'n så vet inte hur omständigt det är att byta output beroende på källa. Kanske man kan lösa det med HDMI pass-through? Hur funkar det med ARC då?

NÅgra tips här runt 5000kr?

Av candyraver

2.1 Ljudlimpa till min LG OLED'17

Hej. Söker en nice 2.1 Dolby Vision/Atmos ljudlimpa till min TV men bor i lägenhet så vill inte strula med grannar för basen så kanske man ska ha en limpa utan separat bas? De limpor utan separat ska vara ganska ok som jag förstått. Har ni några tips? Är eARC viktigt?

Är dessa ok?
https://www.komplett.se/product/1224290/tv-ljud-bild/soundbar...

Av candyraver
Skrivet av slusk:

Kan du inte använda någon tråd för köpråd istället och använda denna tråd för vad den är till för?

Yes förlåt alla.

Av candyraver

Roligast att grotta ner sig i alla roliga specs och review, youtubeklipp på den pryl man är sugen på, kan använda flera veckor på detta. Sen tillslut gör man köpet. Får hem prylen och är nöjd men sen? Nu tillbaka på ruta ett. Så mycket prylar jag köpt genom åren, använt det någon månad och sen samlar det damm. Jag är iaf ärlig med mig själv att jag nog överskattade prylen och kränger det ganska fort på SweC marknad / Blocket för 60-70% av nypriset men det är rätt sura pengar ändå.

Senast var en SteamDeck. Kul pryl men sen tröttnade jag även på den.

Av candyraver
Skrivet av Palmen16:

Ja, vart har Palusa påstått något annat?

Det var inte ett påstående det var en fråga. Kan du läsa igen eller sluta kommentera.

Av candyraver
Skrivet av palusa:

Du har fått det om bakfoten. Ett högt protein-intag är bra för dels mättnaden och för att behålla muskler när man tappar vikt samt bygga muskler. Man ska inte dricka det som någon ersättning för mat. Men ett tillskott till maten. Eller som jag blanda ner pulvret i tex kvarg eller gröt för att boosta proteinet i måltiden du äter. Drygt 90-100 kcal för 25-30g protein beroende på märke.

Tex 250g kvarg och 25g proteinpulver samt 100g propud = 14g kolhydrater, 2,8g fett och 55g protein på en måltid på totalt 317 kalorier.

Går variera i oändlighet samt proteinpulver är hälften så dyrt som att äta det via kyckling eller kött.

Kul att du delar med dig av dina kunskaper. Det jag kanske vill komma till är att ALLT man äter räknas som kcal - så man ligger på soffan och dricker 5000kcal chokladproteinpulver för det smakar så himla gott så lär man ju gå upp i vikt?