Inlägg

Inlägg som SeF.Typh00n har skrivit i forumet
Av SeF.Typh00n
Skrivet av tellus82:

Så du jämför din upplevelse på en vid ditt köp två år gammal produkt för begagnat pris mot en nu nylanserad produkt till nypris, låter fair? Jag säger inte att Zen2 är problemfritt men ärligt talat, tycker du verkligen att du gör någon som helst rättvis jämförelse just nu?

Nej, prismässigt kanske det inte är helt jämförbart. Men ärligt talat, det har gått 5 år sen den processorn släpptes och som denna platformen beter sig om den gör idag känns inte riktigt ok i mina ögon.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av tellus82:

Jo visst, men du måste väl ändå förstå att du inte kan sitta & jämföra begagnatpriser under 2016 för en cpu lanserad 2014 mot en lanserad 2019, dels då den förstnämnda är en HEDT och den andra en vanlig konsument cpu, vi pratar totalt olika ligor av CPU, vill du ha nåt att bräcka din gamla 5960x ordentligt så hade en 3900x kanske varit mer lämplig eller kommande TR, om du väntar två år kanske du kan få en av dom billigt på samma sätt som du gjorde med 5960x

Men tanken här var att vad som fanns att få tag på redan 2016 för ungefär samma pris. Köper du begagnat idag hos AMD får du ju inte bättre, eventuellt kan du från Intel-sidan kapa en 9900K eller något för en motsvarande prislapp.

Det jag egentligen vill säga är att jag förväntade mig ett bättre beteende för det jag gav för dessa delarna. 3700X och en X570 Aorus Master gick ändå på ~9000:-

X99 har ju fått en jäkla massa skit för att vara en dålig plattform som inte klockade, men ändå visar den sig vara bättre än detta redan från början.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av tellus82:

Ja den jämförelsen på pris blir & halta något in i helvete, en 5960x låg under hela 2016 på ~10tkr ny, med dagens dollarkurs är det aningen mer än en 3700x, nära nog 3 gånger priset. Nu får du mer prestanda för en avsevärt lägre pislapp och rätt duktigt lägre strömförbrukning.

Jovisst, men samtidigt fanns det ändå att få tag på för 4K kr. Fanns en uppsjö att välja mellan här på Swec, det var så jag fick tag på en.

Problemet med det hela är att det var så enkelt att få prestandan. Snabb offset-konfig så hade du både en idle och load som fungerade.

Med denna finns det knappt någon "idle" att tala om. Ger dig dig på offset-spänning så tappar du helt plötsligt prestanda då den inte klockar lika högt som vanligt.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av LeVvE:

Jag hade problem med mitt AORUS Master och Meshify C, kan INTE ha SSD bracketen installerad på baksidan för det böjer hela moderkortet då det inte får plats mellan plåten distanserna skruvas in i och backplate på moderkortet.

USB 3.0 kabeln är även den för kort för moderkort som har kontakten längst ner, får lov att dra den väldigt fult för att det ska funka.

Du menar den plåten som satt på baksidan på Meshify C?

Det märkte tyvärr inte jag, kör två M.2 och en PCI-e disk så jag använde inte den. Hade inte heller problem med USB3.0-kabeln.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av tellus82:

Ett par saker, 80 grader med luftkylning under värsta belastning du kan hitta är det verkligen något att bry sig i? Sen lär jag fråga var fan du hittade en 5960x för 3900kr (plus justering för dollar och inflation...) att en 5960x också har "samma" prestanda låter en aning osannolikt.

I övrigt förstår jag fullt ut att alla buggar och problem med lansering skaver illa.

Det var självklart begagnat, men ändå det fanns många att välja mellan

Nej, 80C i sig är inga problem sådär men man ser i Ryzen Master att den tappar frekvens genom Cinebench hela tiden.

5960X 4.4Ghz med 3000CL15

  • Geekbench: 4782/28374

  • Cinebench: 3974

Bästa resultatet jag lyckades få på min 3700X efter mycket pill med E-die på 3600CL16 (inklusive testat med AutoOC/PBO).

  • Geekbench: 5828/36502

  • Cinebench: 4857

Av SeF.Typh00n
Skrivet av hipstergamer:

Ni som har X570 Gigabyte-kort, är det nåt speciellt jag måste göra med den integrerade IO-plåten? Hur jag än vänder, vrider och trycker in skiten så får jag inte två av skruvhålen att matcha distanserna på mitt Design R6.

Låter konstigt! Har X570 Aorus Master med ett Meshify C TG och hade inga problem med vart distanserna satt.

Av SeF.Typh00n

Efter att ha använt en 3700X i några veckor nu måste jag beskriva lite hur jag upplevt plattformen änsålänge. Det är väldigt blandade känslor. Tyvärr mest negativa.

Fördelar:

  • Datorn drar en hel del mindre ström än vad den gjorde innan.

  • I teorin automatisk överklockning och boost för att maximera prestandan. Något jag har börjat uppskatta på senare tid.

  • X570 i sig är trevlig med hög bandbredd över chipset för att köra diskar i full hastighet utan att behöva skaffa HEDT då man även kan koppla via chipset (vilket slår hårt mot prestandan för X470 exempelvis, se länk nedan.).

Nackdelar:

  • PBO/AutoOC/Manual OC är extremt opålitlig. Frekvensen når inte upp till de marknadsförda frekvenserna. Det går endast med AutoOC igång, PBO funkar inte allls. I standardutförandet så under det bästa scenariot så är 4.375Mhz max för mig på 6 av 8 kärnor.

  • Vad i hela friden ska man med den förbaskade chipset-fläkten med. Hjärndött beslut.

  • Windows/Chipset-drivrutiner fattar inte alls vilket kärna som är snabbast och vet inte hur den ska prioritera och boosten beter sig konstigt. Ser aldrig maxboost på de kärnorna som Ryzen Master anser sig vara bäst.

  • Temperaturer skenar hårt även med AutoOC. En NH-D15S med två fläktar når upp i långt över 80C vid stress-test.

  • Prestandaskillnaden från min 5960X är oerhört liten. Förväntade mig ändå mer efter 5+ år. Köpte trots allt min 5960X för lägre pris än min nuvarande 3700X år 2016. Moderkortet för X99 hade lika hög prislapp men med enormt mycket mer påkostade komponenter.

  • Vissa program beter sig konstigt och prestandan samt frekvensen dippar i många applikationer.

  • BIOS uppdateras stup i kvarten för mitt X570 Aorus Master, vilket är jättebra och Gigabyte känns som en av de bättre tillverkarna denna generationen så på det viset känns det som jag valt rätt. Men mycket av det är bara för att få det att fungera ordentligt från AMDs sida vilket känns sjukt amatörmässigt och bevis för att lanseringen skedde för tidigt.

  • Att få processorn att bete sig ordentligt i vila är fruktansvärt svårt. Spänningen och frekvensen studsar överallt trots att inga program är igång. Att starta Firefox/Discord/Steam/Spotify var inga problem med min 5960X men att vara i Idle med dessa program igång med 3700X är bara att glömma.

  • Prislappen för X570-moderkort är sinnessjuk. För att köra M2 SSDer i tre slots så kräver det X570 för att få ut vettig prestanda ur alla diskar var för sig, men det gör att man får betala X-antal tusen över Z390-motsvarighet. X470 är inget alternativ då dess Chipset PCI-e går över 2.0 x4 vilket sabbar hårt för diskarna

Såhär ser min nuvarande config ut, använder 4x8GB Corsair LPX med Samsung E-die istället då det inte gjorde någon större skillnad mot 2x16GB Micron E-die.

https://i.imgur.com/M08P9MJ.png

Nog för att jag uppskattar vad AMD gör men det finns ju ingen som helst tvekan över varför folk väljer en 9700K/9900K över detta för att slippa huvudbry. Jag känner mig verkligen som en Alpha-testare. Jag har tankar på att skaffa 3950X och hoppas verkligen det bättrar sig, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Av SeF.Typh00n

Opeth - Svekets Prins

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Soldierofwar1985:

Är Infuse gratis eller kostar det pengar?

Skickades från m.sweclockers.com

Gratis. Finns en premium-variant med fler funktioner men det tror jag inte du behöver.

Av SeF.Typh00n

Passade på att skaffa spelet, men prestandan är helt fruktansvärt dålig för mig. Jag kommer inte ens förbi första laddningsskärmen efter man valt svårighetsgrad. Allting är i konstant 1 FPS.

Edit: Nya patchen löste det (2.0.5?).

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Soldierofwar1985:

@SeF.Typh00n:

Är det svårt att kombinera med Infuse? Är det något särskilt man måste tänka på?

  • Öppna appen

  • Tryck på inställningar nere till höger

  • Connect to Plex

  • Efter att den har synkat en liten stund så gå in på valfritt media

  • Tryck på punkterna och välj download.

Tänk på att den drar hem orginalfilen, så att det får plats på din iPad (eller Apple TV, vet inte hur det fungerar där).

Infuse kan även spela upp direkt också så att du slipper transcodingen på din Apple TV, åtminstonde i teorin. Återigen, jag har inte prövat med en Apple TV då jag inte äger en.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Soldierofwar1985:

Kan man på något sätt komma förbi att det måste transcodeas? Dvs om man har en svag dator som server att kunna lösa det ändå men snabb och smidig spegling?

Skickades från m.sweclockers.com

Det har jag redan tipsat om innan i tråden.

#18020348

https://apps.apple.com/app/id1136220934?ign-mpt=uo%3D4

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Valonen:

Jag skulle precis fråga ungefär likadant, men är så rostig att jag inte riktigt vet vad Vulkan är. Försökte googla mig fram men fick mest upp när det kommit uppdateringar. Är detta något som en lekman kan testa, detta Vulkan? Kör idag 1070 med deras drivers.

Vulkan finns redan med de vanliga drivrutinerna. Dessa drivrutiner släpps med stöd för nya rutiner i Vulkan.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av HoboCop:

Jag är helt ärligt totalt oinsatt i detta, så ursäkta några dumma frågor. Det är viss versionsskillnad mellan Nvidias senaste drivrutin 431.70 och Vulcan 426. Om man vill använda Vulcan, är det fritt fram att bara installera Vulcan drivrutinen eller hur fungerar det här?

Detta är utvecklar-drivrutiner för Vulkan. Om du vill använda det för spel och allmänt så installera deras vanliga.

Av SeF.Typh00n

Höll på att missa, Disillusion släpper snart ett nytt album också (13 år senare!).

Disillusion - Wintertide

Av SeF.Typh00n

Jag kan rekommendera att köra Infuse i kombination med Plex Server. Då slipper man gå via Plex Pass egna tvång på transcoding till ett annat format om man ska ha Offline-sync.

Av SeF.Typh00n

Nya Slipknot-albumet We Are Not Your Kind är ute nu Har inte hunnit lyssna på det än men hört mycket lovande!

Här är lite andra låtar som dök upp nyligen.

As I Lay Dying - Shaped By Fire

Erra - Eye Of God

Dayshell - Spellbound

Av SeF.Typh00n

Användare: @ExcZist
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning via Swish, använde skicka lätt med Postnord.
Produkt: EK Supremacy Evo X99

Positivt:
Snabb och trevlig affär. Full pott

Negativt:
Ingenting!

Slutbetyg: 5/5

Av SeF.Typh00n

Note 10 verkar endast existera för att motivera folk att köpa Note 10+.

Vilket skämt Samsung.

Av SeF.Typh00n

Användare: @Sannen
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning via Swish, använde skicka lätt med Postnord.
Produkt: 5960X + Asus X99-E WS

Positivt:
Snabb affär, trevlig kommunikation. Inga problem alls!

Negativt:
Ingenting!

Slutbetyg: 5/5