Inlägg

Inlägg som fredgo har skrivit i forumet
Av fredgo

Tack för svaren.

Memtest körde jag i 3 rundor. Tog några timmar. Ska testa o köra dom var för sig som ni skrev. Bios är det senaste stabila. Enligt patriot ska minnena köras i 4 4 4 12 i 2,2 v men jag får det att bli väldigt ostabilt. Försäljaren menade att jag skulle köra dom i 5 5 5 5 16 o runt 2 v. Men då vart dom allt för sega.

Nu har jag testat att installera xp på nytt så samma felmeddelanden kan jag inte få fram direkt.

Ska testa att köra minnena hos en kompis. Hade hem ett par corsair 5300 men de fungerde inte över huvudtaget i min burk.

Av fredgo

Hjälp med felsök på MB, CPU el minnen

Uppgraderade min speldator med nytt moderkort, cpu och ramminnen. Direkt efter denna uppgradering började systemet att bete sig väldigt konstigt. När jag spelade spel hängde det sig vid laddning av banor tex. Stängde ner spelet och då kom ett antal felmeddelanden upp om att vista stängde ner process efter process tills det bara var bakgrundsbilden kvar. Vid installation av program eller spel så hittar den inte filer och tidigare fullt fungerande spel eller program är omöjliga att installera. Försökt ominstallera vista men blir samma sak då. Har testkört minnena i memtest och fick inga error. Tempen i systemet är lågt förutom processorn som ligger runt 55grader. Gick från value corsair ddr pc3200 minnen till patriot ddr2 6400 minnen och sänkte skriv o läshastigheten med cirka 50 procent. Ställde då in dem i bioset och då var de endast 30 procent långsammare men då hängde sig datorn konstant. pratade med försäljaren som sa att det enda jag skulle röra i bioset var volten på dem. Men då är dom sjukt långsamma.
Det jag funderar på är ifall det är moderkortet som bör bytas eller om det är nätagget som inte pallar trycket eller ifall det kanske kan vara överhettning.

2 raidade raptor diskar samt ytterligare en raptor som extradisk
nvidia 7950 gt grafikkort med zalman kylning
2 dvd lite on brännare
hiper 480w nätagg

Uppgraderade från amd athlon 64 3200+ till x2 4400+
msi k9n mobo till abit fatility an9 32x
corsair value 3200 2gb minnen till patriot 6400 2gb

Systemet körs i vista.
De gånger jag väl fått igång tex battlefield 2142 så märker jag en prestanda sänkning i grafik.

Hoppas någon orkat läsa igenom denna dryga felbeskrivning och har något bra tips..

Av fredgo

Jag själv använder båda ingångarna på mitt 9800 kort till 2 skärmar och det blev endast en marginell prestandaminskning vid "kontorsprogram". Men med ett så vasst grafikkort du har köpt så kommer du förmodligen inte märka av någon prestanda minskning.

Av fredgo

Fick svar från hong kong och de bad mig testa 92.91, betan.. Tror jag har testat alla drivrutiner från 2000 fram till idag men kanske inte någon beta än så länge. Vad får ni för 3dmark score i futuremark 05 resp 06?

Av fredgo

Hur lyckades du installera de senaste drivrutinerna från nvidia till ditt grafikkort? Jag och med mig flera stycken lyckas inte göra det. Vilken version av drivrutin kör du med?

Av fredgo

redflip

går till någon som tillhandahåller uppdateringen..förslagsvis tillverkaren.. bf2tracker.com har en lista på sidor som du kan tanka patchen ifrån..

Av fredgo

Senaste patch 1.4
assist för att erövra flagga +1 samt +1 vid neutralisering

Sen kanske lite info gällande grafikkortsinställningarna. Flera med mig har problm med att ställa in anti aliasing i bf2 och är tvungna att ställa in det i windows. någon lösning måhända?

Av fredgo

Nu har jag kontaktat återförsäljaren och de skulle kolla upp med tillverkaren gällande problemen.

Av fredgo

Den senaste drivrutinen släppted 27e september och där står det att 7950 ska stödjas.. Får hoppas på att det kommer en ny drivrutin snart då.

Av fredgo

I listan för kort som just den senaste drivrutinen stödjer så står 7950gt med dock. Konstigt om de inte finns med.

Du har inte samma problem med hz:en som jag beskrev också?

Av fredgo

Problem med 7950GT drivisar

Köpte nyligen ett 7950GT kort. Om jag kör drivrutinerna från skivan så fungerar allt okej men jag vill ha de senaste drivrutinerna för kortet. Tankar både från tillverkarens sida och från nvidia. INGA drivrutiner fungerar förutom de på cdskivan. Felmeddelandet jag får är:

"Nvidia-installationsprogrammet hittar inte några drivrutiner som är kompatibla med aktuell hårdvara. Installationsprogrammet avslutas"

Det andra problemet jag har med kortet är att det har ställt ner hz talet påskärmen till 60. Efter jag satte in kortet så får jag inte valet att använda högre hz i varken windows eller battlefield2. Det fick jag tidigare med mitt förra kort, ett sapphire x800.

Datorn jag har borde inte hårdvarumässigt sätta käppar i hjulet. Jag har testat att formatera, installera nya chipset drivisar, uppdatera bios osv.

Tacksam om någon har lite koll på detta..

MSI k8N nforce4
1gb DDR
2 X raptor diskar
audigy 4
AMD athlon 64 3500+

Temperaturen i datorn ligger under 40 grader på allt förutom nya grafikkortet som har 54 grader.

I listan över kort som stöds i den senaste versionen av forceware finns mitt kort med

Av fredgo

När jonkanon skjuter genom vacumet och träffar skärmen Kan det ladda elektroner som gör att ögon och ansikte påverkas negativt. Huvudvärk som en vanlig följd. Detta slipper man med en tft skärm. Inte undra på att datorfolk ser ut som vandrande zombies

PS: Är det pga grafikkortet eller någon drivrutin som gör att jag inte kan köra antialiasing i Bf2?