Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy

Edit:
Pallar inte med pajkastning....

Av Eazy

https://cdn.discordapp.com/attachments/1028011561673052203/11320...

Kan vara den äckligaste ölen jag druckit. Rekommenderas ej!

Av Eazy
Skrivet av backspace:

Måste bara säga vad billigt ett inlägg är med bara en länk.... Hoppas folk slutar med detta otyg!!

Av Eazy
Skrivet av evil penguin:

Okej, om det finns en sådan policy så sätter det kanske stopp för det. Men se även ovan.

Jag hade hoppats på att slippa ddns. Mitt IP från min isp har inte ändrats på flera år (tror aldrig jag haft nått annat IP). Om jag skulle få ett nytt IP i framtiden får jag bara uppdatera det manuellt.
När jag är i kontrollpanelen på one.com så finns där något som heter "A-post". Är det där jag ska sätt mitt IP?

Av Eazy
Skrivet av evil penguin:

Varför inte?

Jag läste att det får finnas ett max antal certifikat mot en huvudadress. Jag har i och för sig inte ens testat...

Av Eazy

Använda egen domän till lokal molntjänst

Hej!

Jag är idiot på hur det funkar med domäner, så vad jag vill kanske inte funkar..

Just nu så använder jag en ddns-tjänst till min Nextcloud som jag kör på min server jag har här hemma. Eftersom man inte kan skapa ett certifikat me lets encrypt mot en ddns så kör jag med en self signed certifikat. Jag har en domän via one.com och jag skulle vilja använda den till min server jag har hemma till Nextcloud så jag kan skapa ett certifikat och även använda min egen domän i adressfältet från one.com, t.ex: https://MinDomänFrånone.com/nextcloud

Kort sagt, kan jag länka min domän från one.com till min egen server jag har hemma? Om det går, hur gör jag?
Jag antar att jag måste göra nått i inställningarna hos one.com...

Kan det bli nått annat tokigt om jag gör så. Jag har ju även en sftp hos one.com som jag använder.

Har en dålig dag idag, så jag har svårt att formulerar mig, men hoppas ni förstår...

Av Eazy

Ska vi sammanfatta de negativa kommentarerna här med "Jag vill också ha bättre miljö, bara det inte påverkar MIG"?

Av Eazy
Skrivet av MegaMuztek:

Startade min linuxdator när jag flytta in för 5 år sedan Inte startat om den sen dess 🙂 Rolling release så kan uppdatera utan omstart.

Så då kör du en 5 år gamma kernel, eller går det byta kernel utan omstart?

Av Eazy

Undrar lite varför det finns de som vill att det ska bli "Year Of the Linux Desktop"? Är det fanboy-ism eller vad är anledningen? Eller är det för att de vill att användarbasen ska bli så stor så att speltillverkarna ska börja göra nativa spel till Linux.

Jag är helt tvärt om. Jag vill inte att användarbasen ska bli större av den enkla anledningen att det inte är så stor idé att göra virus och annat skräp till Linux då användarbasen är så liten. Jag säger aldrig till någon att jag kör Linux såvida det inte kommer på tal.

Av Eazy
Skrivet av glemmy:

Om du har en multimeter kan du kolla om transformatorn ger rätt spänning fortfarande. Känns inte som något som går sönder speciellt ofta. Kan det varit åska som slagit ut basstationen och samtidigt tog säkringen?

Har ingen multimeter men jag satte en plugg från Deltaco som mäter ström och den visade noll även med klipparen inkopplad och urkopplad till laddstationen. Kanske inte duger för att mäta om transformatorn är trasig?

Dagen då säkringen gick var det ingen åska, men det var åska kanske ett par veckor innan.

Av Eazy

Har en Husqvarna 420 (2017 års modell, köpt 2020). För några dagar sen gick en säkring i proppskåpet. Tänkte att det var någon överbelastning då vi har vår luftvärmepump på den säkringen. Återställde säkringen och pumpen fungerar igen.

Igår upptäckte jag att laddstationen till robotgräsklipparen var död (lampan på laddstationen lyser ej). Gissar nu på att det var laddstationen som löst ut säkringen i proppskåpet eftersom den sitter på samma säkring som luftvärmepumpen. Har kollat upp alla kablar och dessa är hela. Har även kollat så att inget ser bränt ut på laddstationens kretskort. En kvalificerad gissning är nu att transformatorn har gett upp.

Är det ett vanligt problem med transformatorn?

Av Eazy

Jag hade nog sågat ut en mdf-skiva så stor som bass-shakern är och skruvat fast den på sargen där soffsitsen skruvas ihop med ryggen. Alternativt kan man skruva fast inne i ryggstommen på distansbitarna (om den får plats där vill säga).

Av Eazy
Skrivet av izzie:

Jag förstår ingenting av detta inlägget.

Han har ju redan svarat vad han menar.

Av Eazy

Vågar man fråga varför du just väljer Zorin? Ser inte ut som det finns nån community att tillgå.

Av Eazy

Vart är det du har detta lån? Skulle vara bra att veta så man kan undvika dem.

Av Eazy
Skrivet av kode:

Det är inte så enkelt som att mysqld:n inte startar förrän efter du försöker starta denna service? Blir det nån skillnad om du lägger till After=mysql.service i din service-fil pss som du har network.target där?

Jaja men! Det löste det hela.
Tänkte faktiskt i de banorna precis efter jag skrivit min fråga, men var osäker på vad jag skulle skriva efter "After=" i service-filen.

Tack för hjälpen!!

Av Eazy

Problem att ansluta till mysql via tjänst vid boot.

Försöker köra en pickupbot i Discord. Har fått den att funka, men vill köra den som tjänst. Problemet är att det inte funkar vid boot. Jag får detta felmeddelande:

sudo journalctl -e -u gubbebot.service [sudo] password for bserver: jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: raise OperationalError( jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: pymysql.err.OperationalError: (2003, "Can't connect to MySQL server on 'localhost'") jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: The above exception was the direct cause of the following exception: jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: Traceback (most recent call last): jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: File "/home/bserver/PUBobot2-nextcord/PUBobot2.py", line 13, in <module> jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: from core import config, console, database, locales, cfg_factory jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: File "/home/bserver/PUBobot2-nextcord/core/database.py", line 13, in <module> jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: db = init_db(cfg.DB_URI) jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: File "/home/bserver/PUBobot2-nextcord/core/database.py", line 10, in init_db jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: return adapter.Adapter(db_address, get_event_loop()) jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: File "/home/bserver/PUBobot2-nextcord/core/DBAdapters/mysql.py", line 59, in __init__ jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: self.wrap_exc(e) jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: File "/home/bserver/PUBobot2-nextcord/core/DBAdapters/mysql.py", line 242, in wrap_exc jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: raise OperationalError() from e jun 29 11:16:09 bserver python3.9[1136]: core.DBAdapters.common.OperationalError jun 29 11:16:09 bserver systemd[1]: gubbebot.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE jun 29 11:16:09 bserver systemd[1]: gubbebot.service: Failed with result 'exit-code'. jun 29 11:16:10 bserver systemd[1]: gubbebot.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5. jun 29 11:16:10 bserver systemd[1]: Stopped Discord Pickup Bot. jun 29 11:16:10 bserver systemd[1]: gubbebot.service: Start request repeated too quickly. jun 29 11:16:10 bserver systemd[1]: gubbebot.service: Failed with result 'exit-code'. jun 29 11:16:10 bserver systemd[1]: Failed to start Discord Pickup Bot.

Kör jag sen:

sudo systemctl restart gubbebot.service

Så startas den ok.

Min service ser ut såhär:

[Unit] Description=Discord Pickup Bot After=network.target #After=network-online.target #Wants=network-online.target [Service] Type=simple User=bserver WorkingDirectory=/home/bserver/PUBobot2-nextcord ExecStart=python3.9 PUBobot2.py Restart=always [Install] WantedBy=default.target

Jag gissar att det är något med rättighetsbekymmer med åtkomst till databasen. Någon som har någon idé vad som är fel?
Tycker det är konstigt att den startar ok med en restart.

Detta kanske inte är ett så stort bekymmer då jag alltid kan köra en restart på tjänsten vid reboot, men skulle gärna vill veta vad som är fel...

Av Eazy

Du skulle kunna göra en botbar Linux live på en usb-sticka och se om det funkar där.

Av Eazy

Är lite sådana här påstående som föder rasism. Hälsa moster det!

Av Eazy
Skrivet av Wesslan1:

"Rasar".....trodde jag var på aftonbladet först...

Ja snacka om att man förlorar trovärdighet när man använder sådana ord i en rubrik. Aftonbladet går man knappast till för trovärdighet om man säger så...