Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy

Windows install borde kunna formatera om disken. Har du testat med att ta bort partitionen först, sedan skapa en ny partition och därefter formaterat?

Om det ändå inte funkar kanske du skulle testa att göra en live Linux på en usb-sticka med Ubuntu och boota ifrån. Där installerar du Gparted (om det inte redan är installerat). I Gparted kan du radera alla partitioner och sedan skapa en ny partition med ntfs. All data på disken försvinner förstås.

Av Eazy

Qemu med saved state som i Virtualbox

Hej!

Lite ovidkommande bakgrund (hoppa över om du vill):

Har kört en Windows 7 i Virtualbox på en av mina servar och det har funkat hyfsat med undantag för att med att min host använder 60% CPU, även om Windows är idle och drar 3% CPU. Nu har jag byggt ihop en ny server och valde att köra en Windows 10 i Virtualbox. Nu drar host 60% CPU istället. I det här läget så väljer jag att överge Virtualbox eftersom jag börjar tröttna på att felsöka. Jag prövar Vmware Player istället vilket funkar jättebra angående CPU load. Dessvärre hittar jag ingen bra funktion för att köra detta över ssh vilket jag måste då min server är headless. Man kan installera något som heter VMware VIX API, men får bara fel när jag ska installera det. Här orkar jag inte heller grotta ner mig och felsöka. Nu försöker jag med Qemu som ett sista alternativ innan jag lägger ner alltihopa.

Till frågan:

Jag är van vid att kunna sätta mitt vm i "saved state" i Virtualbox vid reboot, och sedan startas mitt vm vid boot automatiskt. Jag har ett script för detta. Finns det möjlighet att få Qemu att sätta mitt VM i saved state vid reboot och sedan resume vid boot?

Jag har ställt in i virt-manager att mitt VM automatisk ska starta vid boot av min server och det funkar. Däremot så känns det inte som mitt vm skulle hinna stängas ner vid reboot (vilket jag inte vet om Qemu ens försöker göra, jag gissar nej) eftersom det bara tar typ 10 sekunder för min server att stängas ner, och det är jag inte glad över. Jag kan såklart stänga ner mitt VM innan jag botar om min server, men eftersom jag är glömsk så finns risken att jag glömmer det och det är skönt med automatik

Ursäkta för mycket text för en liten fråga.

Av Eazy
Skrivet av lassekongo83:

Har inte den 5 års garanti?

Jo. Har reklamerat den. Fast har inte ork skicka den om de ber om det. Ids inte jiddra om de ställer sig avigt.
Dessutom vet jag inte om jag kan formatera den vilket jag behöver göra om den ska skickas.

Av Eazy
Skrivet av Meto:

@Eazy Hur länge höll disken?

Nästan på dagen 2 år.

Av Eazy

SSD'n har varit en OS-disk på min filserver som går 24/7. Händer inte mycket på den förutom att ta emot backuper från min huvud-server. Hade tänkt använda ddrescue eftersom det finns ett VM på disken som jag ville spara, men har tänkt om och gör en nyinstallation istället.

Av Eazy

Ja, ssd'n gick åt pipsvängen. Skadade sektorer och massa andra fel enligt smart-data. 2 år gammal SSD. Får bli en annan. Kingston förmodligen...

Av Eazy

Rimlig tid för att köra fsck

Hej!
Har lite problem med en Samsung 870 EVO 250 GB SSD (59 GB använt utrymme) och kör just nu fsck.
Vad är rimligt tid för fsck att köra färdigt? Har körts i 5 timmar nu.

Kan det ha hakat upp sig eller tar det bara lång tid? Är lite osäker på om jag ska köra ctrl+c eller vänta.

Av Eazy

Användare: @KungFredda
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkter:
Moderkort ASRock Intel® 1151 Mini-ITX Intel® H170
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2133MHz CL13 (CMK16GX4M2A2133C13) (2x8GB)
Intel Core i5-6500 - 4 trådar / 3,2GHz / 6MB / Socket 1151 (Boxed)
Noctua NH-L12 CPU Cooler

Positivt:
Skickade snabbt.
Sjukt fint packat.
Grejerna var så fint rengjorda att de ser helt nya ut.

Negativt:

Finns inget negativt

Slutbetyg: 5/5

Av Eazy

Annonsen är avslutad

Av Eazy

Har lite beslutsångest över era fina förslag
Återkommer i morgon med beslut.

Av Eazy

Mini itx moderkort, Intel CPU och RAM

Hej!
Önskar köpa Mini itx moderkort, CPU och RAM.
Gärna:
Asus moderkort (OBS, Köper inte moderkort från Gigabyte.)
Intel i5
ddr4 minne

Ska vara till en filserver med ett Kolink Satellite-chassi.

Vill hålla mig under 2000:- för samtliga grejer Så äldre saker, men vill gärna hålla mig på denna sidan av ddr4.

Läs hela annonsen här

Av Eazy

Du kanske redan sålt grejerna, alternativt glömt bort din annons igen. Jag drar ändå tillbaka mitt bud och gör en köpesannons på liknande grejer.

Av Eazy

När avslutar du annonsen?

Av Eazy

Jag skulle inte lägga några pengar på att försöka reparera den såvida det inte är så att du verkligen gillar soffan. Det kommer inte att bli en snygg reparation hur du än gör. Tar säkert inte heller lång tid förrän det går sönder nån annan stans.

Man måste ta hand om en skinnsoffa och tvätta och smörja in den en gång per år. Är nog inte många som gör det. Jag gör det inte heller fast jag vet att man ska

Av Eazy

Ditt inlägg passar bättre Gubbgnälltråden. Vi har liksom inga rättigheter som en återförsäljare måste följa. Förstår inte hur du kan bli upprörd av det hela?....

Av Eazy

Kan du tänka dig att sälja i delar så bjuder jag 1.500:- + frakt för:
Moderkort
CPU
RAM
Nätagg.

Av Eazy
Skrivet av joakim99:

Vad skulle du få tillbaka enligt din beräkning?

Finns inte en chans att jag skulle kunna räkna ut det själv. Hur jag än hade räknat hade det blivit fel. Är matematisk analfabet.

Skrivet av DavidtheDoom:

Hästen är död! Släpp det!
Du har ju godkänt din deklaration så orsaken borde du väl själv ha koll på? 😂

Ninjaflipp ringar in det rätt bra Fast jag känner vid detta tillfälle att det är svårt att gå vidare

Skrivet av Ninjaflipp:

Hah! Hur tror du att man deklarerar i det här landet egentligen? Man trycker ju bara på skicka in och går sen vidare med livet!

Med det sagt så fick även jag mina pengar idag en liten trevlig bonus helt klart.

Av Eazy

Får tillbaka 16.000:- vilket är 10.000:- mer än jag brukar få tillbaka. Jag har inte gjort nån förändring i min ekonomi de senaste 10 åren. Kan de ha räknat fel? Knappt jag vågar använda dem när de väl utbetalas.

Av Eazy

Vet inte om det hjälper dig något eller om du redan aktiverat "Force Full Composition Pipeline". Du hittar det i Nvidia-settings under "X Server Display Configuration" Klicka på Advanced-knappen så får du fram "Force Full Composition Pipeline". Man ställer in det per monitor (om du har flera monitorer).

Av Eazy

Har inte testat själv, men uppfattningen jag fått av att läsa om diverse problem på OnePlus-forumet är att de som rapporterar inte är några direkta snillen. Att telefonen drar mer batteri i början efter en uppdatering är rätt normalt. En del gapar över säkerhetsuppdatringar, så om du tycker det är viktigt borde du uppdatera. Skulle det inte bli bra kan du alltid återgå till Android 11.

Har du för avsikt att kanske flasha custom rom i framtiden, bör du innan du uppdatera till Android 12 låsa upp bootloadern (oem unlock) annars så förlorar du Widevine L1.

Själv kände jag inte så stort förtroende för OnePlus OS sedan de gick ihop med Oppo så jag drog in en custom rom med Android 13 istället (crDroid).