Inlägg

Inlägg som joacim_nitz har skrivit i forumet
Av joacim_nitz

okey. Vad ska jag välja för kort. 9800pro eller ett 6600gt ?

Sapphire Radeon 9800Pro Lite Retail 128MB 1454:-

Club3D Radeon 9800Pro 128MB 1477:-

eller

Xfx GeForce 6600GT 128MB Dual DVI 2037:- (kan vara bra o ha 2 DVI, till den dagen jag köper en plasma TV ? vilket borde bli inom 1-2 år.) eller?

Vad är bäst mellan Sapphire och Club3D ???

Av joacim_nitz

mitt gfx kort trasigt? brottom... köper nytt idag...

Hejsan. Mitt första inlägg här.

Idag när jag satt och arbetade så hängde sig min dator (allt låstes direkt). Esh... tänkte jag och startade om skiten. Efter att jag startat den så fungerade allt igen i några minuter. Men så hängde den sig igen.

Denna gång gick det inte lika bra och starta om den. Först och främst så fick inte monitorn någon signal. Jag resetade moderkortet och startade upp den. Fungerade inte då heller. Väntade en liten stund och provade igen. Wipss så fungerade allt och pulsen sjönk till under 100.

Men när Windows loggan kom fram så såg den helt hemsk ut. Massa svarta render och fel färger. Och den vita "laddar saken" såg lika illa ut den. Och direkt efter att loggan försvinner så slutar windows ladda och allt förbli svart.

SHIT tänker jag och stänger av skräphögen. Efter lite funderingar så kollar jag fläkten på gfx kortet. Och visst,,,tydligen så har den slutat fungera.

Jag byter ut fläkten på gfx kortet och starta om (hade en reserv fläkt). Men samma fel kvarstår.

Efter några fler försök så lyckades jag starta datorn i felsäkertläge, och till min förvåning så kom jag in i windows. När jag väl var där inne så tog jag bort drivisarna för gfx kortertet.

Jag startar om datorn och kommer in i windows igen. Där möts jag av frågon om jag vill inst. drivisarna för mitt gfx kort. Jag väljer nej och kör ist dom nvidia drivisarna som jag kört med tidigare. Och efter lite blinkande så funka det! MEN! MEN ! direkt när jag väljer 32Bit så dör datorn. Det blir både svart och man kan inte göra nått!

Tror ni som jag. Mitt gfx kort (gf ti4200) är dött! =/ ????
Observera. Den kan ha körts lääänge utan en fläkt.

EDIT: nu får jag inte längre igång datorn. Skärmen får ingen signal. Den blinkar.