Inlägg

Inlägg som furste_filip har skrivit i forumet
Av furste_filip
Av furste_filip
Skrivet av Awsmkiid:

"SweClockers.com: In early 2015, the Swedish tech news site SweClockers was hacked and 255k accounts were exposed. The attack led to the exposure of usernames, email addresses and salted hashes of passwords stored with a combination of MD5 and SHA512.

Compromised data: Email addresses, Passwords, Usernames" Se där ja haha!

Det smärtar mig att behöva byta lösen efter 19 år från "filip" till något som är säkrare.

Av furste_filip
Skrivet av Naxos:

Ja det var det jag misstänkte, jag kör alltid basövningarna. Och känner som sagt att jag tränar vissa muskler lite för frekvent.. kör nytt upplägg framöver och ser hur det utvecklas.

EDIT: Vad tros om detta upplägg? (Utöver, kör jag alltid 2-3 sets mage efter varje pass.)

1. Bröst/triceps
2. Rygg
3. Spring
4. Mage
5. Axlar/biceps
6. Ben
7. Vila

Det är inga problem att träna muskel grupper frekvent, själv så kör jag marklyft och knäböj 2 gånger i veckan. Om du bulkar så borde kunna köra marklyft och knäböj 3 gånger per vecka och fylla ut mer andra övningar för att få en balanserad kropp.

Jag tycker att du ska undvika en 6-split om du inte är på stora mängder steroider(vilket jag hoppas att du inte är), om du inte är det så är det inga fördelar med den typen av upplägg. Så jag rekommendera att du kör basövningarna iaf 2 gånger per vecka, 3 gånger om du bukar. Detta kommer att fungera utmärkt om du har ett vettigt schema.

Av furste_filip
Skrivet av Naxos:

Någon som tränar 6 dagar i veckan? Älskar göra det för att då får jag min dagliga dos avkoppling, är vanligtvis väldigt spänd utav mig.
Har läst på nätet om bra scheman, men alla säger olika och det är svårt och bilda sig en uppfattning...

Någon här som kör 6-7 dar i veckan? Hur ser ert upplägg ut?

Jag har tidigare kört 5-6 gånger per veckan även 10pass per vecka. Tråkigt nog så använde jag mig inte av ett genom tänkt schema. Men i dagsläget så skulle jag nog kört något 2-splits program om jag skulle träna så mycket som 6 gånger per vecka.

Naxros vad är målet med din träning?

Av furste_filip
Skrivet av ViruZ_HUN:

....

Jag har jobbat hos SDR Sedan 2012. Nu har jag fått nog och slutat jobba hos dem eftersom deras löner är för låga för det jobb jag gör. varje torsdag så brukar jag få tidningarna levererade till mig och på lördag brukar jag sortera dem och sorteringen tar runt 4-5 timmar, det bror på hur mycket det är, sedan på söndag så delar jag ut dem, på mitt distrikt har jag 220 brevlådor att dela ut till och det tar själv 3-4 timmar, min mamma brukar hjälpa ibland och då brukar det ta 2 och en halv timme. Senaste gången jag delade ut så var lånen för den veckan 109 kronor och sorteringen tog 4 timmar och utdelningen 3 timmar. Alltså för drygt 7 timmars jobb 109 kronor. 109 kronor för det där jobbet räknas som väldigt lite lön. Jag brukar oftast tjäna runt 600-700 kronor per månad, det kanske låter mycket för er som inte har testat det än men när vi väl har provat kommer ni att inse att det är för lågt för vad ni har gjort. jag tycker att lönen borde minst våra 250 kronor och uppåt, det skulle vara den realistiska lönen för ett sådant jobb. Jag kallar detta för slavlön och barnarbete.
...

När jag jobbade för SDR så har jag typ 250kr per vecka, jag började med samma låga lön som du hade men efter ett par månader så ringde jag och klagade på att det var för låg lön och ville sluta, så då fick jag fast veckolön på ca 250kr. Så ni borde ha mera lön än vad jag hade för jag slutade för ca 11år sedan.

Av furste_filip

Jag byta moderkort/cpu/minne för en vecka sedan och jag har inte installerat om windows. Jag tänkte först testa med att köra på som vanligt för att se om det behövdes en ominstallation med efter en veckas användning så har jag kommit fram till att jag inte behöver installera om windows för allting fungerar felfritt.

Så du gör som du vill, men en ominstallation är inte alltid ett måste.

Av furste_filip

Målen med min träning har varierat, i början så var det för att jag kände mig spinkig och var missnöjd med hur min kropp såg ut. Efter ett par års träning så var mitt mål att tävla i amatör bodybuilding, men jag gav upp de målen efter som jag inte var/är intresserad av att injicera steroider kokta i orena miljöer och få eventuellt de sjukdomar som kan medfölja.

Så just nu så tränar jag bara för att se okej ut och inte få gubbamage.

Av furste_filip

Prova med Sandboxie, kanske det fungerar till spotify. Det fungerar iaf till många spel klienter.

Av furste_filip
Skrivet av Macke93:

Visste ni att träna kondition och styrketräning ökar testosteronhalten mer än att bara träna styrketräning? DVS, bättre chans att bygga mer muskler om man då och då pressar pulsen på löpbandet

Bara för att testosteron nivåerna ökar lite, så betyder det inte att man får någon mätbar ökning i muskelbyggning.

Av furste_filip

Jag har också råkat ut för detta, men då räckte det med att återställa windows till en tidigare tidpunkt, jag kommer inte på vad det heter, men tyckt på F8 innan windows startar och välj något återställnings alternativ där.

Av furste_filip
Skrivet av Kalium:

Okej, ursäkta att jag var lite otydlig i mitt första uttalande. Läs om och läs profesionella bodybuilders i dom största internationella tävlingarna som inte är för natural bodybuilding eller liknande.

Vad får dig att tro att det inte används doping inom de som tävlar inom naturlig bodybuilding, att klara dopingtester är inte så svårt, det finns steroider som du kan använda nästan till en vecka före du ska testas, hgh och insulin kan du använda fram till dagen innan du ska testas.

Av furste_filip
Skrivet av ströbröd:

Jag bor i Göteborg och kommer förhoppningsvis gå på Göteborgs unversitet. Men vad menar du med bagage? En kompis som ska också bli jurist eller ah kanske sa att det är bättre ta ekonomi nu så man har grunderna. Tänkte ju börja som företagsjurist eller nått. Btw är det någon som vet lön på de olika inriktingarna på just jurist jobbet?

Här är en länk till SCB om jurist löner.
http://www.scb.se/Pages/SalariesSearch.aspx?id=259066

Av furste_filip

Svårt att välja just en favorit men, AllSamHarrisContent , numberphile , GrapplingIgnorance , stealthbadger och Vihart är nog de som jag uppskattar mest.

Av furste_filip

Om man tvunget ska prata om hur mycket protein per kg/kv så måste man även ta med hur många %bf man har. Väger man 100kg med 3%bf eller man väger 100kg med 30%bf så är det väldigt stor skillnad på ens proteinbehov.

Av furste_filip

Som jag ser det så finns det lite olika lösningar på mat problemet, antingen så lär du dig laga mat eller så ber du någon av dina föräldrar att göra matlådor till dig, då kan du äta när det passar dig.

Själv så använde jag proteinpulver i flera år innan jag kom till insikten att det var onödigt, jag upplever det som bättre att äta bra mat i stället. Men om du inte klarar av att äta rätt så är det väl en god ide att använda proteinpulver fram tills du lärt dig äta rätt.

Vilket träningsupplägg som passar dig bäst är svårt för oss att veta, men är du inte nöjd med träningsupplägg du använder så prova något annat upplägg. Det finns många böcker att läsa om olika träningsupplägg så varför inte läsa någon av dem, som t.ex. BBB (big beyond belife).

Av furste_filip

3. Då blir det väl att man SMS’ar vilken stad och biljettetyp man vill ha, så i Malmö blir det MAV om jag inte missminner mig till ett nummer sen så får man ett SMS tillbaka där det står att man kar köpt en biljett av dem och hur länge denna biljett gäller.

Av furste_filip

Finns det olika versioner av spelet, tänker på us och eu eller spelar alla på samma server?

Av furste_filip

* Användningsområden = RPG-spel, surf, kontorsanvändning, film
* Önskad storlek =24”
* Din budget = 3-5k

Särskilda önskemål
* Önskad upplösning =1920*1200
* Önskat format = 16:10 alt 16:9
* Önskad Panel = inte TN
* Önskad skärmyta = kvittar
* Önskad Hz = 75+
* Butik = inom Sverige

Av furste_filip
Skrivet av Davidandersson1:

....Jag har försökt att surfa runt lite osv men har inte hittat något bra forum...har du något tips?

Både GH15.org/forum och getbig.com är bra forum när det gäller kost, träning, bodybuilding och fitness.

Av furste_filip
Skrivet av FireFox:

Satt just och undrade om det fanns någon sån här tråd på SweC

Har börjat träna nu igen efter ett längre uppehåll och kikar runt på den djungel av protein om finns hos bl.a. Gymgrossisten och undrar vilket som är det mest prisvärda proteinet och som innehåller mest rent protein per 100gr.

Har själv hittat denna som ligger på 82% rent protein men frågan är om det är bättre än andra märken och varianter och om den högre mängden protein gör skillnad eller om det är lika bra att köra på Whey-80 som ligger drygt 100 kr billigare och innehåller 100 gr mer.

Lär dig att äta rätt i stället för att lägga pengar på kosttillskott, även om proteinpulver är en av de saker som fungerar.

Om du tar din träning seriöst så måste du lära dig att äta rätt för eller senare.