Inlägg

Inlägg som NysoO har skrivit i forumet
Av NysoO

Väl utfört! 5p

Av NysoO
Skrivet av chazzi:

Väldigt fint, roligt med folk som bygger från grunden!

Vad är det för knapp du använder för dvdn? Den som lyser i mitten dvs.

Den som sitter längst fram på datorn är en startknapp. Köptes hos chilled pc:
http://www.chilledpc.co.uk/shop/product_info.php?cPath=60_103...

Knappen till DVD'n sitter på baksidan vid temperaturdisplayerna. Har för mig jag köpte den på conrad eller likn.

Av NysoO

Tron Legacy - Kändes som en blandning av Inception, fifth element och typ star wars, hehe. I sin helhet tyckte jag filmen var bra. Gillade animering/effekter och stämningen rakt igenom. Soundtracket är grymt. Handlingen kändes inte helt genomarbetad.6.5/10

Av NysoO

Måste ta och tacka alla igen för allt beröm och intresse! Det är kul å se att bygget fortsätter inspirera även fast det var ett tag sen jag byggde klart det. Datorn används dock fortfarande flitigt

Som sagt, bug och bock, allt ni skriver uppskattas fortfarande!

Danne112: Har ingen aning faktiskt. Har köpt och sålt och fixat och har inte riktigt haft någon koll på kostnader

Av NysoO

Förstår inte riktigt vitsen med nyheten? Att dumförklara den där Malcolm stewarts? Att hindra folk från att bli lurade?
Ni skriver själva att data antingen överförs eller inte, så vad är poängen med den här "super-kabeln"?

Undrar jag hur mycket Malcolm får betalt av tillverkaren för att marknadsföra kabeln på det här sättet. Eller om det helt enkelt handlar om en placebo effekt.

Av NysoO
Skrivet av Laine:

Yes jag antar att vi alla tre har varit en stor del av sleevingvågens födelse i Sverige, du var först det har Nils, som numera är en nära vän, också berättat!
När jag och Laxxen först beställde så fanns inte MDPC-X på kartan, vi blev pekade till murderMod-grabbarna.
Nils var i och för sig fortfarande en del av murderMod-gänget på den tiden, han var ju montör för hela Europa.

Kul ämne som tål att diskuteras vidare.

Så Nils arbetar ingenting med Charles längre? Har inte varit i kontakt med det hela på över ett år pga studier så känner mig ganska oinsatt i det hela. Datorn(Aluchill) har ju fungerat ypperligt för det jag byggt den för så har inte behövt bry mig om att uppgradera eller byta ut delar. När det väl sker så måste man väll åter igen troligtvis sleeva lite kablar.

Grejen med sleeving är ju att man inte måste känna att man måste gömma undan kablarna till 100%. Sleevingen i sig är ju så pass snygg och blir således en viktig visuell del i bygget. Att använda sig av olika färgkombinationer har ju visat sig bli en populär detalj. Man undrar ju vad nästa "stora" grej kommer bli.

Av NysoO

Ganska häftigt hur "sleeving-vågen" som du pratar om har utvecklat sig. Kommer ihåg när jag 2008 satt och tittade på de första byggena med enskilt sleevade kablar, och tänkte att jag skulle ha så i mitt eget bygge. Beställde väll min första sats av Nils i slutet 2008/tidiga 2009 och lade upp resultatet här i galleriet bara någon vecka efteråt. Var enligt Nils själv den första i Sverige som då hade beställt den här typens sleeving (MDPC-x). Sedan dess har det hela exploderat och nu verkar det ju som nästan var och varannan dator har sleevade kablar.

Riktigt häftigt att som "pionjär" i sverige ha bidragit till en så stor del i moddandet.

Har alltid tyckt att du gör fräscha byggen Laine. Och likväl är även detta bygget riktigt snyggt. Fortsätt såhär!

Av NysoO

Tack för förslaget! Har försökt hitta nview men utan framgång. Antar att det inte följer med automatiskt i drivrutinerna?
Har försökt läsa mig till om programmet på forum men det verkar som det är undermåligt stöd för windows 7?

Av NysoO

Jag tycker skillnaden mellan game mode och vanligt läge är relativt stor. Man får ungefär 15ms mindre input lag med game mode vilket för mig känns rätt tydligt. Skärmen känns mycket rappare med läget aktiverat.

Av NysoO

"Preview" av en andra skärms bild

Har kopplat in en projektor i datorn. Problemet är att projektorn är i vardagsrummet och datorn i ett annat. Kan vara svårt att se vad man gör på projektorn när man sitter vid datorn med andra ord (största problemet är att se var man har muspekaren)

Finns det något program som kan visa projektorns bild i ett mindre format direkt på skrivbordet på huvudskärmen? Ungefär som när man håller på ikoner på aktivitetsfältet och man ser en miniatyrbild av programmet?

Av NysoO
Skrivet av fluxor:

Glöm inte att ta backup på allting med!

Såvida backupen inte redan är inräknad. Det står ju att databasen tar upp 100 miljoner gigabyte, och backupen räknas väll som databas.

Av NysoO

Förhoppningsvis kommer dom släppa mindre skärmstorlekar också. Hela grejen med Eyefinity är väll ändå att man ska använda ett stort antal skärmar, tex 3st. Tror inte det är många som får plats med 3st 60" skärmar på sina skrivbord. Självklart väljer dom att visa upp tekniken i ett stort format för att "häftighetsfaktorn" ska göra det hela mer intressant, och därefter locka till sig kunder..

Av NysoO

Såg precis det senaste avsnittet av Sveriges fulaste hem. I slutet av avsnittet när dom står och inreder så spelar det en skön låt.
Spelade in låten och hoppas att någon kan identifiera den.
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

Ifall länken ej fungerar längre, säg till (max 10ggr nedladdning)

Av NysoO

Alltid lika kul med seriösa projekt och gallerier! Snyggt bygge!

Av NysoO

Snyggt! Alltid kul att kunna ge inspiration och se att folk verkligen använder inspirationen för att bygga egna grejor. Hade själv vissa tankar på gasfjädrar och liknande saker för att skapa ett mekaniskt sett lite mer "levande" chassi. Men hittade aldrig någon riktigt bra lösning för det. Tycker du lyckades bra!

Av NysoO

Snyggt! Fint trähantverk. Snygg lösning med sidopanelspåren. lite minus för lackskav här och där och hårddiskhållare. Ser tråkigt ut på ett så trevligt bygge som detta

Av NysoO

Gah! Har varit sjuk med slemhosta i över två veckor snart. Detta innebär självklart utebliven träning. Träningen är en stor del av min vardag och sedan jag började plugga på universitet så har den bara blivit ännu viktigare för att orka plugga.
Nu när jag har varit sjuk i två veckor så har jag gått ner ca 5kg. Min aptit har blivit sämre och jag tvingas gå runt med den här hostan hela tiden. Mina lungor blir pga hostan väldigt känsliga så att så fort jag cyklar eller liknande så blir jag helt sjukt andfådd. Som grädde på moset är det tenta-p just nu och med sjukdomen så har jag knappt orkat plugga någonting. Att behöva göra omtentor är inte alltid så jätteroligt...

Har varit iväg till sjukan och sådant där dom konstaterade massa slem i halsen och att det är en virusinfektion. Så det är väll bara vänta ut skiten.. har som jag förstått det alltid haft ett väldigt bra imunförsvar. Brukar på sin höjd endast få någon förkylning om året. Och så åker jag på den här skiten.

Något som gör mig ändå mer arg är att jag måste ha blivit smittad av någon. Detta innebär att någon som har varit sjuk har gett sig ut bland folket. Antingen i skolan eller mataffären eller var det nu var jag fick viruset. Kan inte folk förstå att om man är sjuk, ja då ska man stanna hemma!? Jag har i princip suttit inomhus i två veckor konstant. Och när jag gör det för att undvika att smitta andra människor, ja då utgår jag ifrån att andra gör samma sak!

Ett litet ljus i tunneln är att jag börjar få tillbaka aptiten lite smått. Har försökt äta så mycket jag kan idag för att få tillbaka lite kroppsvikt och kroppsvätska. Kan knappt vänta tills jag blir frisk igen och att få börja med träningen igen!

Av NysoO

Tänk att ha lite av det här flytande glaset i billacker. Då skulle man slippa tvätta / vaxa bilen. Grymt!

Av NysoO

Denna kanske? http://www.sweclockers.com/album/?id=51

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eruku
Ser ut som en kopia av HFX tycker jag.

www.hfx.se

Tycker inte jag hittar någon som är speciellt lik. Den enda likheten mellan chassina är kylflänsarna på sidan, men den idén är ändå ganska gammal och inte speciellt orginell. Jag tycker inte man kan säga att chiftech kopierar HFX bara för att dom använder kylflänsar på sidorna av sina passiva chassin.

Av NysoO

Corsairs representant visste vad han pratade om, hans engelska var även väldigt bra jämfört med många andra representanter man lyssnat på
Verkar bra med ett lite billigare chassi utan alla fönster och sådana onödiga tilltag. Attraktivt chassi dessutom.

Mer sånt här!