Inlägg

Inlägg som NysoO har skrivit i forumet
Av NysoO

Som dom ovan har nämnt brände du antagligen moderkortet när du kopplade in PCI-e till moderkortet. Se bilden nedan:

http://cdn.overclock.net/5/5f/5f803ada_vbattach229966.jpeg

Inte nog med att du kan få spänning på fel kontakter, du kan även få felvänd potential vilket antagligen inte är speciellt nyttigt för varken moderkort eller processor.

Av NysoO

God jul allesammans!

Av NysoO

Ja har man möjlighet och tid att köra med trådgnisten så varför inte, blir ju väldigt bra om inte annat =). Angående vart man kan få tag i profiler, lite svårt för mig att hjälpa dig då jag inte har någon kännedom om Alvestas stålindustri. Kan ju vara lite knepigt också att köpa material i så små mängder. Du får helt enkelt söka på nätet efter någon mindre distributör i närområdet som har sånt på lager, det är trots allt inte några jätteovanliga dimensioner.

Av NysoO

Fränt bygge! Aningen överseriöst att trådgnista en bottenplatta som i princip bara ska agera motvikt, var fräsen upptagen eller? (Men betalar man inget för maskintiden så varför inte)
Sen tycker jag nog att det hade varit snyggare med profiler utan spår i. Dom du använder ger ett väldigt universellt/"moduligt" utseende snarare än ett utseende av specialbyggnation. Självklart förstår ju jag också att det är hundra gånger smidigare att bygga med sådana men det är bara en tanke jag fick
Annars ser det väldigt trevligt ut! Gillar utseendet på gångjärnen

Av NysoO
Skrivet av Arookh:

Tack för gratulationerna!

Här är mitt bidrag i 4k för den som vill använda: http://i.imgur.com/SYoLV5H.jpg
NysoO, jag vet inte vad du anser som aktiv men jag har lurkat på SweClockers ett tag, bara inte känt att jag haft något värt att posta själv. X]

Får börja med att gratulera till vinsten!
Med aktiv menar jag att man skriver kvalitativa inlägg i forumet, postar bilder i galleriet och liknande.

Av NysoO
Skrivet av MicroTorrent:

Det var snygga bidrag men jag tycker det här är alltid lika roligt att se

Arookh
Registrerad 2013-11-09 22:33
1 inlägg i forumet

Mr Topology
Registrerad 2013-11-19 11:04
2 inlägg i forumet

limandao
Registrerad 2013-11-20 16:29
4 inlägg i forumet

(Det är inget hat mot dom, jag tycker bara det är kul)

Håller med dig här. Bidragen är jättetjusiga och helt klart värdiga en vinst. Tycker det är lite tråkigt bara när priserna kommer gå till personer som antagligen inte ens kommer fortsätta vara aktiva på Sweclockers forum.

Av NysoO

Här kommer min tolkning av en bakgrundsbild i ROG-tema!

Försökt dra in detaljrikedomen mot mitten för att kanterna skall hållas i en enhetlig färg så att ikonerna och startfältet blir så tydligt som möjligt. Logotyperna är modellerade och renderade i CATIA V5. Förde sedan över renderingen i photoshop för många timmars efterbehandling. Valde att behålla logotyperna i en kulör som är relativt nära orginalfärgerna.

Jätterolig tävling måste jag säga och jag hoppas ni tycker om bidraget!

http://img854.imageshack.us/img854/8030/0q0v.jpg

Länk till 4k-upplösning HÄR

Av NysoO
Skrivet av kattis04:

inte med det gröna där

Istället för att nyregistrera dig för tävlingen och leta fusk så kanske det är bättre om du lägger ner den tiden på att skapa ett eget bidrag. Det spelar ingen roll om det är likt något annat mönster eller inte så länge han har skapat det själv. Det står även i reglerna att dom kan komma att kräva bevis på att man skapat allt själv, och jag tror inte man lägger ner så mycket tid på att 3d-modellera upp en logga från grunden för att sedan riskera att bli diskvalificerad för en sån sketen grej som ett subtilt bakgrundsmönster.

Av NysoO
Skrivet av IDX:

Den är bra ja, men har du kollat alla? Finns en heldel snygga vill jag lova

Dessutom pågår tävlingen till 5:e december. Många sitter nog och filar på riktigt snygga bidrag som kommer röra runt i grytan

Av NysoO
Skrivet av HurMycket:

Hur är det, får man delta med fler än ett bidrag?

Gör en egen skrivbordsbakgrund på temat Asus Republic of Gamers (ROG) i upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar.

Tror det är ett bidrag som gäller

Av NysoO
Skrivet av Raffe:

Vart fick du tag på aluminiumprofilerna? sitter och väntar på att alla saker ska komma hem så ska jag bygga ihop en egen bobligt

Har köpt sådana profiler på Bauhaus en gång i tiden, troligtvis har dom sådana fortfarande

Av NysoO

Smeket fick min röst. Mycket välgjort bidrag som jag tror ser bäst ut på en chassisida! Broderbluffs bidrag var också snyggt.

Av NysoO

Vissa rekommenderar att dom bakre surroundhögtalarna inte skall placeras direktriktade mot lyssnaren utan snarare mer ovanför lyssnarens öronhöjd och dessutom avsiktligt riktade bort från lyssnaren. Detta för att bakgrundsljudet skall upplevas mer "diffust" än ljudet som spelas framifrån, hur som helst så beror det på hur ljudmaterialet är inspelat. I slutändan är det ju dock ljudupplevelsen individuell och där av finns inget "rätt" eller "fel" vad gäller hur ljud upplevs.

Av NysoO
Skrivet av Brodholm:

NysoO kul att du hittade hit! Såg nämligen din logg Aluchil för typ massa år sedan (2008 eller något). Det var faktiskt då fick lite inspiration att börja skissa på ett chassi som tillslut blev detta!

Hehe, tyckte du var värd lite feedback Kul att ha kunna bidragit med inspiration! Förutom att få släppa lös sin kreativa sida och sitt "kli i händerna" så är det väldigt kul att få inspirera andra människor, i mitt tycke en av de större drivkrafterna i ett sånt här projekt.

Av NysoO

Slår ju fortfarande inte custom vattenkylning

Av NysoO
Skrivet av SaP:

RIKTIGT SNYGGT, får man fråga vart du fick tag på "skelettet"?

Skelettet ritade och byggde jag själv, inget man kan köpa någonstans

Av NysoO

Snyggt bygge! Det är kul när folk lägger ner lite tid på sina byggen och även tar hänsyn till de minsta detaljerna. Ska bli spännande och se resultatet av anodiseringen!

Av NysoO
Skrivet av hermanlange:

skit snyggt!! man blir riktigt sugen på att också ge sig på att bygga ett chassi? jag ör inte så bra på sådant men hur kopplar man lcd skärmarna till att visa temperaturen?

Tack tack! Om du tänker på dom små så är dom gjorda för att visa temperaturer, dvs dom är färdigmonterade med en temperatursensor. Bara koppla in och köra så att säga!

Av NysoO

Tänkte kolla om det är någon som upplever input lag i detta spelet? Kör på medium och får ca. 50 fps vilket framstår som väldigt flytande och fint. Jag upplever det dock som väldigt svårt att sikta korrekt när bilden rör sig några hundradelar efter det att man rört musen.
Vad kan detta bero på?

Edit: "Mouse lag" är nog den mer korrekta termen på mitt problem

Av NysoO

Ser att det är många som ställer ungefär samma frågor, så kan ta och svara på dom vanligaste.
Material och kostnad: 2mm Aluminiumplåt, inköptes för ca 500kr. 15x15mm solid aluminiumstång, inköptes för ca 120kr
Totalt gick väl allt chassimaterial på ca 800kr.

Tid nedlagd: Ingen aning, men det blev några söndagar och eftermiddagar.
Vikt på datorn i dagsläget: ca 35kg

Program som användes för att skapa 3d-modell: Sketchup

Får passa på och tacka för alla positiva kommentarer!