Inlägg

Inlägg som Barak har skrivit i forumet
Av Barak
Skrivet av Nozomi:

Du kan ju alltid inaktivera den i Windows när du vet att du inte ska använda den

Det är ju jobbigt. =P

Av Barak
Skrivet av pg0n:

Det du ser är image retention, något som man kan drabbas av oavsett vilken teknologi det handlar om. När din OLED tv går in i standby läge efter fyra timmars bruk så kör den en compensation cycle för att få panelen mer jämn.

Jag trodde ett tag sen att jag hade fått inbränning från ingenstans då jag såg en svart skugga på TVn, men det visade sig att det troligtvis var för att jag hade satt igång TVn under tiden som en compensation cycle körde. Fyra timmar och en genomgången cycle senare så var bilden normal igen.

Om du har hört att din TV klickar till ett tag efter att du har satt den i standby så är det för att den har kört klart sin cycle.

Aha är det därför den inte bryter riktigt.
Sjukt irriterande för den håller det utökade skrivbordet på datorn aktivt fram till dess.

Av Barak

Håret. 👍

Av Barak

Flax.

Av Barak
Skrivet av pv2b:

Varför? Som du själv förstår så är Chromium open source, och utvecklas tillsammans av flera olika aktörer som samarbetar med varandra. Samarbete är ofta bättre än konkurrens, särskilt när resultatet är öppet för vem som helst att ta del av och utnyttja.

Jag kör själv Firefox eftersom jag hellre kör en webbläsare som utvecklas av en stiftelse som vill bevaka mina intressen på nätet snarare än att samla in data och styra över min webbupplevelse. Jag har svårt att se att det skulle förändras om Mozilla-stiftelsen valde att gå över till Chromium som webbläsarmotor, ungefär som Microsoft som övergav sin egna webbläsarmotor när de insåg att det inte är nödvändigt med en egen motor in-house för att bevaka sina egna intressen.

Jag tycker inte att webben tappade särskilt mycket när MS släppte att ha en egen webbläsarmotor, vad skulle vi vinna tillbaka på att någon part kom med en ny motor i det här läget?

@evil penguin har redan gjort ett citat med bra förklaringar men jag tänkte bara tillägga att detta även betyder att Google mer eller mindre styr och kontrollerar utvecklingen av hela webben.
Det var detta Microsoft fick så mycket skit för en gång i tiden och nu har Google tagit Microsofts plats.

Av Barak
Skrivet av Networker:

På android installerar man Duck-Duck browser. Men funkar givetvis bara om man surfar med Duck-Duck-browsern. Gör ingen skillnad på YT-appen.

Märkligt nog har jag aldrig surfat till YT med min Duck-duck-browser på mina android-enheter. Borde kolla!

Kollar just nu, det är därför jag dröjer, väntar på YT-reklam som kanske aldrig kommer..
Ha tålamod!

-Tålamodet behövde ni inte slösa med länge, REKLAMEN KOM OMEDELBART: Duck-duck-browsern på android funkar inte på YT. Dock funkar den 99-100% på "vanlig surf", alltså när jag åker buss och ska läsa diverse tidningar genom telefonen. Inte en annons! Samt sidorna laddas omedelbart och som extra bonus räcker mobilens batteri längre mellan laddningarna.

Så vitt jag vet i skrivande stund, om man inte går bananas på att "hacka telefonen", så är nog vanliga reklamblockerare+gammal dator som klarar 4k vid varenda skärm du "har", där du vill slippa reklam. Orkar inte lägga ner mer tid på att "slippa reklamen" än tiden jag "sparar" för att slippa reklamen. Rätt logiskt faktiskt. Enkla lösningar alltså.

Bonus som inte har med saken att göra, kom på den nu eftersom en gammal kollega cirka 1990 pratade om nästan samma. Lite om reklam faktiskt. Hjärnans "ram och rom" funkar knepigt. Bara njut! (Har alltså inte med ämnet att göra, det är bara "nördigt")

"Bonusen" kanske kan göra nytta ändå, för ni kan kolla om ni får reklam från YT om ni drar igång "snutten" utanför ett windowsystem/linuxsystem. (Som har adblocker. Får ni reklam, så har ni misslyckats.)

Sorry igen att jag drog igång en sån episk filmsnutt om nörderi, men men..

Man kan använda Kiwi Browser och köra tillägget "Adblock for Youtube".

Av Barak
Skrivet av Dinkefing:

Vet någon hur man installerar adblocker på iphone?

Jag vet att du redan fått din fråga besvarad och det var huvudanledningen till att även min senaste platta blev en android.

Av Barak
Skrivet av sassa46:

Tyckte dina takes på kryptovalutor var dåliga, men möjligtvis försvarbara. Men att säga att aktier inte fyller någon nytta utom för individer som "håvar in pengar" är helt verklighetsfrånvänt. Att säga att aktier handlar om vinning på andras bekostnad är faktamässigt inkorrekt.

Jag skulle säga att det beror på vilka aktier det gäller.
Ponera att man exempelvis har privata skolor som betalas av skattemedel där vinsten delvis plockas ut av aktieägare.
Det är vinning på andras bekostnad.

Av Barak
Skrivet av Lussarn:

Synd att man är så låst i det gamla. Att dra 600W över 12V i ett kablage av ~20 AWG16 samt adaptrar låter ärligt talat superknasigt, vi pratar 50A konstant och det är mycket. Hade detta varit designat från scratch hade det varit minst 24V och kanske t.o.m mer. Då hade man inte behövt alla dessa kablar, som används bara för att dom är superbilliga att tillverka. Jag förstår att någon är oroad över om det här kommer fungera säkert.

Får hoppas på framtiden.

Det är en 16-pin kontakt varav 4 st är kontroll.
600 W fördelat på 6-pin (12 VDC) blir 8,33 A per tamp vilket blir ett spänningsfall på ungefär 109 mV/0,91 % om kabeln är 0,5 m och vi talar om AWG16.
Lasten och förlusten per kabel är med andra ord inte särskilt hög.

Misstänker att komponenterna för den lokala spänningsregleringen skulle bli dyrare om man gick upp till 24 VDC och att det inte är värt det.

Av Barak
Av Barak
Skrivet av Fire_Ice:

Ja, visste inte att de fanns kvar. Tack för informationen.

Nordic Games Licensing AB (numera Embracer) köpte rättigheterna till namnet THQ 2014.
Så THQ Nordic är inte detsamma som THQ vilket gick i graven 2013 om det var det du kanske tänkte på?

Av Barak

Gah föll på sista frågan. -_-

Av Barak
Skrivet av anon343162:

Ja, det också.

Som jag alltid har sagt, svenska ÅF har en hemlig allians om vilka som vågar trissa upp priserna mest för att sedan lägga på bästa ''rea'' på varorna.

Återförsäljarna har väl ett pålägg på 5-10 %. Det är ingenting.
Vinstmarginalerna inom detaljhandeln har alltid varit låga just för att pålägget är obefintligt.

Av Barak

Föll på antalet disketter...

Av Barak

Blev många kvalificerade gissningar.

Av Barak

Nja gick sådär.
Man kommer aldrig ihåg vad man har glömt.

Av Barak
Av Barak
Skrivet av SunQ:

Det är bara under "längre" resor som man behöver ladda.. Jag kör 20mil om dagen för att ta mig till kontoret, då laddar jag hemma över natten. Men ville ta ett exempel för att visa att det inte tar någon direkt tid att ladda bilen.

Att "snabbladda" hemma kommer antagligen bli dyrare framöver då fler nätägare/elbolag sannolikt kommer införa (straff)avgifter för högt effektuttag under kortare perioder (några timmar).
Dom lokala näten i bostadsområdena är inte dimensionerade för den högre kontinuerliga lasten det innebär så dom vill skapa ett incitament till att få folk att ladda med lägre ström under längre perioder och även gärna under andra tider på dygnet.
Alla bilägare kommer vilja ladda sina bilar när dom kommer hem vilket blir under kvällen och natten. Det kommer inte att gå i praktiken.
Så kör du långt och måste ladda med högre ström under natten för att ha en rimlig laddning nästkommande dag så kommer du gå över deras gräns för högt "intermittent" effektuttag och det höjer då din elräkning med x antal 100 kr per månad.

Av Barak
Skrivet av star-affinity:

Ca 30% verkningsgrad med en bensinbil, resten går ut i värme och ljud/vibration. Elbil cirka 85-90% verkningsgrad plus markant lägre koldioxidutsläpp. Vad var de tekniska nackdelarna med en elbil sa du?

Verkningsgraden för ägaren/föraren är ju egentligen totalt irrelevant.
Kommer man 50 mil på en laddning eller tank så kommer man 50 mil.
Då kan vi lägga ner alla kärnkraftverk, vindkraftverk och allt vad solceller heter då verkningsgraden är likvärdig eller sämre än en bensinmotor.
Ett modernt vindkraftverk kan förvisso ha en verkningsgrad på upp till 50 %.
Ett kärnkraftverk ligger runt 30 % och en typisk solcell runt 18 %.

Om man skall lyssna på Christian von Koenigsegg så är dessa 90 % för en elmotor också vid optimala förhållanden vid optimala varvtal.
Den genomsnittliga verkningsgraden rörde sig enligt honom mer i 70-80 % spannet vilket givetvis fortfarande inte är dåligt.

Vad det anbelangar mängden koldioxidutsläpp så varierar det nog mycket mellan modellerna av elbil.
En Teslabil enligt något test jag läste hade fortfarande 80 % kapacitet på batterierna efter 10 år pga bra kylning.
Någon asiatiskt tillverkad bil (kommer ej ihåg vilken) som var en av dom populäraste elbilarna på marknaden hade mer eller mindre skrotat sina batterier på 3-5 år då dessa inte var aktivt kylda.

Av Barak
Skrivet av talonmas:

Betoningen är just "under en stund". De flesta laddar hemma på natten och då var det som värst 2kr. Oftast runt 40 öre senaste tiden. Du kan binda ditt pris i tre år för 1.20 just nu. Så bind priset o leasa tre år. Du hittar på hypotetiska problem. Kan ju lika gärna sitta o spåna om oljan går upp till 200 fatet. (Drygt 100 idag).

Antar att 120 öre/kWh är utan moms?
Skulle jag binda mitt elavtal med Falkenbergs Energi på 3 år nu så skulle det kosta 203,38 öre/kWh med momsen inkluderad.
162,7 öre exkluderad.
Men jag är då också en av dom "utvalda" som tillhör elområde 4.
Sedan är Falkenbergs Energi garanterat inte billigast då det är 100% förnybart.

Det kan även bli dyrare framöver när fler elbolag börjar ta ut en extra "högeffektsavgift" eller vad det nu kan tänkas kallas.
Man får betala en extra månadsavgift om man har ett högt effektuttag under ett begränsat antal timmar vid ett tillfälle under månaden.
Tror det kunde röra sig om 300-500 kr men citera mig inte på det. Det jag läste om var något elbolag i Götet.
Detta för att ge ett incitament till folk att ladda med lägre laddström för att undvika toppar på dom lokala näten som absolut inte är dimensionerade för det.
Exempelvis när alla skall ladda sina elbilar på natten...

Så det hade inte spelat någon roll om vi drunknade i kraftverk då hela bostadsområden ändå skulle få blackout om alla laddade sina bilar samtidigt.