Inlägg

Inlägg som Wolfkin har skrivit i forumet
Av Wolfkin

Jag själv kör uppkoppling genom telefonen (5G) kopplad med usb-kabel till datorn. Bor väldigt nära en mast och får ut ca 330 mbit, fungerar bra för surfning, streaming, nerladdningar för mig. Jag spelar väldigt sällan multiplay/co-op och inte sjutar spel så märker inte av några direkta latenser.
Men jag kan se på grafer och loggar att hastighet och latens och ping hoppar ständigt upp och ner så skulle inte rekommendera 5G för online spelande där du behöver stadig hastighet och ping som i skjutare.

Om du i huvudsak spelar hemifrån så skulle jag valt fiber med fast uppkoppling, och använda telefon som tillfällig uppkoppling när du är på resande fot eller i sommastugan eller liknande.

Av Wolfkin
Skrivet av Leiri:

En vän har en asus oled och han e tvungen att köra refresh var 4 timme. Så man får alltid vänta ca 10min på han när man lirar.

Jag kör med en Asus PG42UQ, baserad på LG C2 42". Får ett litet meddelande nere i högra hörnet några sekunder efter 8 timmars användning om att stänga av skärmen för den vill göra en refresh, bara att strunta i och köra vidare. Aldrig blivit påtvingad nån refresh under de ett och ett halvt år jag haft skärmen. Troligen en funktion som bara finns i din väns specifika modell.

Av Wolfkin
Skrivet av Defender:

Det ska vara en ny kontakt väl? 16 stift va det väl alltså 16+4 men kanske bara drömt det.

Omarbetad strömkontakt med kortare sensorpinnar, som gör att sensorpinnarna bara får kontakt om strömkontakten är fullt införd. Om inte sensorpinnarna får kontakt så släpps inte strömmen på.

Av Wolfkin

Det är allmänt känt att alla skriker efter kort för att köra AI och Nvidia äger i stort sett marknaden just nu, begäret är så stort att Nvidia har bara tillverkningskapacitet för 30-50% av begäret vilket har lett till långa väntetider för kunderna.
Med tanke på detta är det bara naturligt att Nvidia lägger så mycket tillverkningskapacitet som möjligt på sina AI-kort där de har stor förtjänstmarginal, och att det blir väldigt lite tillverkning över för konsumentkort.
Så själv blir jag inte förvånad om lanseringen av RTX 5000 serien blir utdragen och att det stämmer att vi bara får se RTX 5090 i år, och tyvärr tror jag vi kommer få se väldigt få kort tillgängliga och att det blir väldigt vanligt med slutsålt i butikerna, vilket troligen leder till fortsatt väldigt höga priser och jag väntar mig en hel del scalping.

Av Wolfkin

Totalt 4,5 TB. SSD 500 GB för Windows och diverse program. 1 TB SSD för spel. 3 TB hårddisk för lagring av filer, bilder, film, musik.

Av Wolfkin

Jättekul med alla naiva "duktiga idioter" som skrattar och säger att ai är inget man behöver oroa sig för.

Jag bävar för dagen när nån lyckas skapa ett automatiskt hackerverktyg för ai, jättekul när bankkontot plötsligt är tomt.

Av Wolfkin
Skrivet av Miindz:

Vill ha ett nytt Fallout som inte är ett MMO. Fallout 4 var bra men dags för lite nytt!

Bethesda säger att det kommer ett Fallout 5 men det lär dröja, först ska Elder Scrolls 6 komma ut och sen börjar arbetet på nästa fallout, så gissar på om 6-10 år kanske.

Av Wolfkin
Skrivet av Gamsurn:

Serien lyfte som sjutton sista avsnitten. En stapplande karaktärsresa upplagt för säsong2, men jag gillar hur den onde ghoulen egentligen är den gode som vet sanningen.

Han ger verkligen chaotic good ett ansikte...eller nästan ett ansikte, fattas vissa delar.

Av Wolfkin
Skrivet av Captain Acid:

Såg igenom alla avsnitt på två dagar. Gillar det skarpt. Fick smak för mer fallout så jag har precis startat en ny omgång av Fallout 3.

Samma här men jag kör ett kraftigt moddat Fallout 4.
Gillar tv-serien rejält, mitt betyg blir 4/5, största nackdelen är att den var för kort.

Av Wolfkin
Skrivet av DasIch:

Kommer det några nya styrkretsar för Zen 5 eller kommer de bara fortsätta med nuvarande?

Osäker på om det är bekräftat än men jag har sett flera artiklar som säger att det kommer minst en ny styrkrets samtidigt som dessa processorer.

Av Wolfkin
Skrivet av Foxtou:

Är 'bränner' korrekt term här? Missfärgning på grund av ljusexponering eller kemisk exponering, men en LED blir väl inte varm nog att faktiskt orsaka brännskada?

Inte värme vi pratar om här utan strålning. Jämför med solbränna, inte värmen från solen som ger brännan utan strålning.

Av Wolfkin
Skrivet av danielwerner:

Hur funkar uniform brightness vid kontorsarbete? Märker man någon skillnad eller är det som vilken LCD som helst? Kommer man behöva manuellt växlad mellan SDR och HDR hela tiden eller sker nåt automagiskt? Har inte använt HDR på en dator ordentligt förut.

Uniform Brightness fungerar så att skärmen håller samma ljusstyrka hela tiden oberoende hur mycket vit yta du har på skärmen. Du förlorar en del i max ljusstyrka men själv har jag inte märkt att jag är begrännsad av ljusstyrkan som blir kvar. Min skärm är Asus ROG Swift PG42UQ och med Uniform Brightness kör jag med 50% ljusstyrka, fungerar utmärkt för hemmabruk, hur det blir på kontor med stark belysning och stora fönster kan jag inte svara på men med så stor marginal som jag har så tror jag inte det ska vara nått problem. Om du vill köra med HDR däremot så skulle jag rekommendera att stänga av Uniform Brightness och justera ljus efter HDR, för stor förlust av ljus om man vill köra med HDR tycker jag.

Av Wolfkin

Uniform Brightness är helt klart en av de bästa funktionerna Asus har på sina Oled, skönt att slippa varierande ljusstyrka.
Hittar dock en nackdel till med skärmen, tycker det är snudd på skämmigt att släppa framförallt en 4K skärm med HDR idag utan Displayport 2.1.

Av Wolfkin

2004, 19 1/2 år för mig. Fanns inget jag spelade på Steam i början så väntade ett tag.

Av Wolfkin

Först tar du fram hammaren, sen låser du in den i ett skåp så du inte råkar använda den av misstag.

Av Wolfkin
Skrivet av Sinery:

Kanske är lite utdaterad, men kan vi fortfarande göra cobra maneuver?

Nä, det var speciellt just för Saab 35 Draken, egentligen ett konstruktionsfel som fick planet att gå in i super stall, men som kunde framtvingas och hävas om man hade rätt träning, och därigenom blev en användbar taktisk manöver.

Av Wolfkin
Av Wolfkin

Den verkliga orsaken till att Apple la ner bilprojektet har nu läckt.

Av Wolfkin

Blev ju några rätt iallafall.

Av Wolfkin

Köpte mig en ASUS ROG Swift PG42UQ OLED för drygt ett år sen, svindyrt ja men skulle säga att det kan vara det bästa jag gjort när det kommer till datorn, har svårt att se att jag kommer använda något annat än oled skärm framöver. Märker inte av att text skulle vara sämre på nått sätt, ser ut som vanligt för mig. Visst, 42" är stort att ha på skrivbordet men man vänjer sig fort och kan man som jag ha den på lite avstånd (80-100 cm beroende på hur jag sitter) så fungerar det utmärkt och jag har svårt att tänka mig gå ner i storlek.
Vad jag vill säga med det här är, har ni chansen att prova en oled skärm gör det för tusan, så mycket bättre än lcd.