Artiklar

Artiklar skrivna av fnurp
15

Apple utökar sin tjänst för gör-det-själv-reparationer

För den som hellre lagar enheter själva finns Apples självbetjäningsreparation, som nu utökas till att också inkludera Iphone 15 och M2 Mac.

17

Samsungs AR-headset kan lanseras redan om några månader

Enligt uppgift kommer Samsung lansera sitt AR-headset Galaxy Glass redan i början av 2024, och hinner då eventuellt före Apples släpp av Vision Pro.

31

Microsofts chattbott Copilot gav ut felaktig information om politiska val

När man granskade den fakta som Copilot utlämnade kring nyligen avgjorda val i bland annat Schweiz, var en tredjedel av informationen falsk.

22

Metas sociala medier-plattform Threads lanseras i EU

Meta släppte sitt alternativ till Twitter i somras, men EU fick vänta på grund av stramare regelverk. Nu verkar dock sociala medier-plattformen vara på väg till våra trakter också.

2

Microsofts investering i Open AI ska granskas av FTC

Både brittiska och amerikanska tillsynsmyndigheter har fått upp ögonen för Microsofts investering i Open AI. En uppgift menar nu på att amerikanska FTC redan påbörjat en granskning.

101

Rekordförsäljning av vikbara mobiltelefoner

Förra kvartalet såldes sju miljoner vikbara mobiltelefoner, varav Samsung stod för hela 72 procent av den totala försäljningen.

18

Zyxel varnar om allvarliga säkerhetsbrister i två produkter

Två NAS-produkter har kritiska sårbarheter, och användare uppmanas installera de senaste uppdateringarna snarast.

17

Experter spår positiva siffror för datorförsäljningen under 2024

Datorbranschen har visat på negativa resultat de senaste sju kvartalen, men redan i början av 2024 kommer vändningen – Och man har AI att tacka.

40

Läcka bekräftar att Samsung Galaxy S24 blir tillplattad och får AI-teknik

Nya läckor ger mer klarhet kring Samsungs kommande mobiltelefon Galaxy S24. Dock är det fortfarande oklart vilka processorer som ska driva de nya modellerna.

39

Vissa Pixel 8 Pro-mobiler har knölar i skärmen

En del ägare av Pixel 8 Pro har hittat små bulor under mobilens skärm. Men Google säger att det kan bli så med den nya skärmen och att det ska inte påverka hur telefonen fungerar.

62

Kinesiska hackare stal kretsdesigner från stort halvledarföretag

I över två år hade den kinesiska hacker-gruppen Chimera tillgång till information hos den största kretstillverkaren i Europa.

32

Reklamfönster dök upp i Assassin’s Creed

Assassin's Creed: Odyssey-spelare blev konfunderade då popup-reklam dök upp mitt i deras spelsessioner. Spelskaparna Ubisoft menar på "tekniskt fel."

17

Asus lär sig av moderkortsmisstag – korroderade kylarblock borta

ROG Maximus Formula Z690 hade stora problem med att kylarblocken frätte sönder. Nu analyseras Z790-modellen för att se om Asus lärt sig av sina misstag.

9

Qualcomm annonserar Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomms nya mellanklassprocessor kommer med bland annat avsevärt förbättrad grafik- och processorprestanda.

28

AI-brosch släppt av företag backat av bland annat Microsoft

Teknikföretaget Humane har lanserat sin bärbara AI-assistent: En typ av brosch som styrs av främst röstkommandon.

95

Geforce RTX 4090 har fortfarande problem med smälta kontakter

I över ett år har användare rapporterat om smälta kontakter på sina RTX 4090. I en video berättar en reparatör att de får in hundratals grafikkort i månaden.

42

Microsoft blockerar anställda att använda Chat GPT

Det är inte första gången som ett stort teknikföretag säger åt anställda att inte använda verktyg så som Chat GPT, men i Microsofts fall var blockeringen i alla fall temporär.

77

Apples intäkter minskar trots rekordförsäljning av iPhones

När Apple redovisar sina resultat för den senaste tremånadersperioden visar de på minskade intäkter för fjärde kvartalet i rad och stort tapp i försäljningen av Mac-enheter.

73

Elon Musk lanserar chattbotten Grok

I dagarna presenterade Elon Musk en utmanare till Chat GPT som redan börjat testköras. Den ska vara mer "rebellisk" än andra chattbottar och är modellerad efter Liftarens guide till galaxen.

13

Nokia stämmer Amazon och HP för patentintrång

Den finska teknikjätten hävdar att Amazon och HP otillåtet använt sig av Nokias videoteknik, och stämmer nu företagen i bland annat USA och EU.