Inlägg

Inlägg som Dredd har skrivit i forumet
Av Dredd
Skrivet av Spicebeast:

Ungarna idag tror säkert det är någon som spelar Pokémon Go på hög volym.

Signalen för att IRL Fortnite Battle Royale matchen just startat

Av Dredd
Skrivet av Dockland:

Det tränade aldrig vi på på 70- eller 80-talet i Västra Götaland i alla fall.

Jag är född på 70-talet, har tränat att "gå till skyddsrum" i skolan, detta var i Stockholm.

Av Dredd

https://www.expressen.se/gt/kommunal-infor-skyddsstopp-pa-sju...

Citat:

Fackförbundet Kommunal inför ett skyddsstopp på en avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg.

Stoppet gäller från klockan 13 på torsdagen.

– Personalen är jätterädda för sin egen och anhörigas hälsa och liv. Vi stoppar allt patientnära arbete, säger Christine Marttila, ordförande Kommunal SU Östra.

Jag tror vi måste komma igång med inhemsk produktion av skyddsutrustning omgående ser det ut som. Det här kommer inte att hålla.

Av Dredd
Skrivet av e-mad:

Om du mot förmodan hostar eller nyser, gör det i armvecket.

Tycker det där är felformulerat? mot förmodan? sannolikheten att man hostar eller nyser är väll ändå sannolik stor under Vintern? Tja under sommaren med förmodar jag, baserat på individ då. Samt så har vi kommande pollen anstormning som bör innebära en hel del nysningar?

Av Dredd
Skrivet av kanskedet:

Så dödsfall per bekräftat fall i Sydkorea är: 169/9976=1.7% (siffror från Worldometers)
Använder vi detta och uppskattar antalet fall utifrån dödsfall i Sverige får vi: 239*1/(169/9976)=14 108

14k är väldigt mycket mindre än 500k.

Observera dock att Sydkoreas sätt att rapportera in antal döda kan skilja sig mot andra länder, beroende på om man ger underliggande sjukdom eller Covid ansvaret för dödsfallen så kan dödsfallen variera mellan länders inrapporterade antal döda.

Säger inte att det är så, bara något att överväga innan man stirrar sig blind på statestiken, alternativet är att Koreanerna är oerhört mycket mer friska/har mindre underliggande sjukdomar än övriga länder. Eller kanske en yngre befolkning?

Av Dredd

Inte bra :

Citat:

En ny region med 600 000 invånare i Kina har satts i karantän, rapporterar Sveriges Radio.

Det är en region i Henanprovinsen, som ligger nära staden Wuhan, där coronavirusutbrottet startade.

Karantänen införs efter att två läkare smittats när de var i kontakt med en kollega som arbetat i Wuhan under utbrottet. Trots att kollegan varit i karantän i 14 dagar spreds smittan vidare, uppger South China Morning Post, enligt SR.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-c...

Är lite förvånad att dom är ärliga iaf, och inte skyller detta på "importerad corona ifrån utlandet"

Av Dredd

Progress i Kina :

Citat:

BNO Newsroom@BNODesk

Chinese city of Shenzhen says eating cats and dogs will be banned from May 1 as part of a clampdown on wildlife trade in the wake of coronavirus - REU

https://twitter.com/bnodesk

-----

Vad menas med detta? använder man nybyggda lägenheter?

Citat:

Nya boenden i Stockholm ska avlasta vården
Stockholms stad öppnar nya särskilda vårdplatser för att avlasta sjukvården i regionen. Samtidigt vädjar man om mer skyddsutrustning till den kommunala verksamheten.

– Vi har påtalat länge att kommunerna måste prioriteras, det fortsätter vi med. Vi får för få leveranser, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

(TT)

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/5e859cb8cbd9e10018...

Av Dredd

Fortsatt trångt i kollektivtrafiken under rusningstid

https://www.expressen.se/nyheter/nytt-larm-om-trangsel-sl-sta...

Citat:

Samtidigt kommer nya larm om trängsel i rusningstrafiken.

Men enligt SL kan man inte följa myndighetens direktiv. De ber i stället stockholmare att stanna hemma.

– Vi har inga befogenheter att hindra resenärer från att åka med, säger Helene Jakobsson vid SL:s presstjänst.

Av Dredd

Nån som vet hur våran kurva ser ut gentemots Schweiz kurva?
Tänkte att vi är snarlika storleksmässigt men med två olika vägar att tackla detta?
Dock ligger de iofs närmare Italien om man ser geografiskt på det men.

Av Dredd
Skrivet av Triffid:

Om vi säger att dödligheten är 1% och vi har 180 döda idag betyder det att den verkliga siffran smittade hittils för 2 veckor sedan var 180/0.01 = 18 000 personer.

Om det sen dubblas var tredje dag så har det dubblats ca 5 gånger sedan dess.

18 000 * 2^5 = 576000 smittade nu.

lite antaganden men siffrorna är i den storleksordningen iaf.

Ok, mattematik är inte min starka sida, hur många döda blir det totalt på den siffran? samt om man räknar på sex millioner smittade? eller rentav tio millioner, är det 100 000?

Av Dredd

500 tusen - 1 miljon smittade stämmer inte överrens med antalet dödsfall dock. Men om vi skulle ha en total på 180 döda på det antalet så vore det ju helt fruktansvärt bra!

På båten Diamond Princess så kunde man dock göra en liten mini studie på vad dödligheten är på antal smittade, där hade man en begränsad/sluten grupp människor att utgå ifrån. Iofs så "bör" klientelet på en kryssning vara av årgång äldre kanske? inte helt säker på att det var så i detta fall dock.

Tror det bör finnas fler exempel än bara Diamond princess där en "studie" på en liten grupp människor bör kunnat göras?

Om man tar Sydkoreas samt Tysklands dödsiffror per antal testade, så bör man nog avvakta ett tag för att se att vi har hela historian innan man kan använda sig av deras siffror rent generellt, deras sätt att räkna dödsfall kan skilja sig mot övriga länder, tex att de mer frekvent tilldelar dödsfallet till eventuell underliggande sjukdom som patienten haft och inte just Corona.

Det bör vara något som skilljer rent tekniskt om man tittar på Spanien/Italien vs Tyskland/Korea, även UK & USA börjar få många fler dödsfall per verifierad smittad än tex Tyskland/Korea? och de testar väll på ganska bra nu?

Kinas siffror kan vi nog rent utav kunna kasta ut genom fönstret? vet inte om jag litar på den regimen där.

Av Dredd

Man måste dock ta på godiset med fingrarna för att äta det...

Av Dredd
Skrivet av hellmix:

Som sagt i labb så har man bevisat att diverse influensa-virus överlever x antal timmar/dagar på ytor men praktiskt så har man inte hittat någon som har blivit smittad den vägen. Så vi kan diskutera till dö-dagar att röra eller icke-röra lösgodis. För teoretiskt kan du bli smittad av ALLT någon kan ju nyst/hostat/andas/tagit på godispåsen på ICA som du tar sen och sen kliar dig i ansikte sen.

Men OAVSETT så ska man skippa lösgodis utan papper helt och hållet om man ska se till det rent hygieniskt.

Ja, det blir nog inget mer lösgodis för min under min livstid iaf. Samma sak med salladsbuffé eller vanlig buffé på restaurang.

Av Dredd

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-c...

Citat:

Coronautvecklingen i Sverige går inte längre att beskriva som en ”flack kurva”.

Läget har förändrats, säger Lisa Brouwers, analyschef på Folkhälsomyndigheten, till Sveriges Radios P1-morgon.

– Efter helgen ökade antalet fall. Vi ser att kurvan har ökat. Ökningstakten har stigit, speciellt i delar av Sverige har den ökat ganska mycket, Stockholm är ett sådant område, säger hon.

– Det är en ganska brant ökning, säger hon också.

Brouwes tillägger att det utifrån det är svårt att dra slutsatser om vad som ska ske längre fram.

Vilket helvete, så trött på det här jäkla Viruset vid det här laget. Lite smått ångestfyllt just nu, jag vill fan inte få det här viruset, känns ju som ett jäkla lotteri om hur det slår.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

Nja, det vet jag ändå inte. De lär vara säkrare på jobbet än vad de är till vardags. Varför? Jo, på jobbet där de inte jobbar på en avdelning med corona-smittade patienter eller samma personal som är på en sådan avdelning vet de ju att ingen har det. Inte till 100% men rätt nära för alla som nu tas in inom sjukvården testas nämligen om de har corona eller inte. Den personen som du går förbi ute på stan är troligen en större risk än en patient inne på en avdelning.

Menar du att alla patienter som tas in i Sjukvården oavsett orsak testas för Corona?

Av Dredd

Prova att ställa en microvågsugn som du moddar så att du kan köra den med öppet lock bredvid/riktad mot datorn, kan fungera, inga garantier..

Av Dredd
Skrivet av Frispel:

En av de smittade har tydligen jobbat i en akutläkarbil och de hade av någon anledning ingen skyddsutrustning. Sänkte kraven gjorde man igår. Med tanke på att inkubationstiden är i snitt 5 dagar och det oftast tar ytterligare några dagar innan man blir svårt sjuk och behöver intensivvård så lär dessa smittats långt innan de nya rekommendationerna kom. Så det finns ingen som helst koppling till sänkningen av kraven på skyddsutrustning.

Jo, men det är ju det, även innan när de då hade de högre kraven på skyddsutrustning så inträffade då detta, och nu sänker man kraven på skyddsutrustning. Dock tror jag att man kommer att se att folk säger upp sig om man tex ber folk jobba utan munnskydd eller visir/skyddsglasögon etc.

Citat:

Angående pensionerad vårdpersonal är jag det som att dessa ska jobba med "vanliga" patienter så att de som är inte är riskgruppen ska kunna jobba med coronapatienter. De som smittades här ska alla vara under 60 år och inte finnas i någon riskgrupp, om det är något som är oroande så är det väl det.

Att ha pensionerad vårdpersonal som jobbar i sjukhusmiljö är nog riskfyllt i sig i dom här tiderna, då den miljön i sig innebär väldigt mycket högre risk att befinna sig i än om man körde social distancing på hemmaplan. Får de då inte nyttja tex skyddsmasker för att de inte tar emot Corona patienter så kan det vara ett recept för katastrof.

Av Dredd

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/opb6BR/flera-lakare-och-...

Citat:

Tre coronasmittade läkare och två sjuksköterskor intensivvårdas i Stockholm, enligt SVT.

– Det känns oroväckande, säger överläkaren Clara Strömberg till kanalen.

Helt klart oroväckande, även oroväckande att detta har skett innan/samtidigt? man sänkte kraven på vilken skyddsutrustning man bör använda?

Skrev också ganska långt tillbaka i tråden att det kanske inte är så smart att man ber pensionerad vårdpersonal att komma tillbaka, då de tillhör riskgrupp... Detta är tydligen precis det som har hänt i tex Italien när man gjort samma åtgärd dvs att äldre vårdpersonal som blivit ombedda att komma tillbaka råkat illa ut.

Jag påstår inte att det är det som har hänt i de här fallen, men ändå värt att tänka på imo.

Av Dredd
Skrivet av Anonymous FTW:

FHM har ju haft linjen tidigare att inte masstesta, nu har man antagligen sett att t.ex. Tyskland med hjälp av masstest får ner dödstalen.

Mao Sverige har haft fel inriktning och vill nu justera felaktigheten, hjälper inte dem som redan avlidit men förhoppningsvis får det ner dödstalen framöver.

Jag tror man inte får ner dödstalen? däremot får man ner statestiken över antal dödsfall per antal smittade?
Hur menar du att testningen i sig skulle få ner antalet döda? att de som testat positivt då 100% sätter sig i självkarantän och inte smittar fler?

Det jag har hört, via en youtubevideo är att Tysklands sätt att räkna döda pga Covid skiljer sig ifrån övriga länder, dvs om en patient har en underliggande sjukdom, så tilldelar man dödsfallet till just den sjukdomen och inte till Covid.

Det jag skriver är inget jag hävdar själv, utan det var just en Youtubare som sa det.

Kan dock vara värt att tänka på som en förklaring, kan även förklara S Koreas siffror, att länder räknar olika. Eller så är Asiaterna helt enkelt mer hälsosamma.

Av Dredd

Jag tycker det är bra att myndigheterna nu vädjar folk istället för som tidiagare bara rekommendera Stockholmarna att inte resa utanför Stockholm inför Påsk.

Ju längre tid vi kan platta ut kurvan ju mer har vi att vinna på det imo.